Skip to content

Den beste bonsai på jorden

27 de juli de 2021

Ordet bonsai betyr bokstavelig talt tre på et brett på japansk. Både treet og potten må danne en harmonisk enhet der form, farger og tekstur til den ene kompletteres med den andres. For å oppnå en harmonisk bonsai kan det ta år, noen ganger er det dusinvis av dem som gjør beskjæring, ledninger, klemmer, … i tillegg til de transplantasjonene du trenger.

Noen eksemplarer som vi vil tilby deg her, forblir tro mot den japanske estetikken og filosofien, kalt av bonsai som den klassiske skolen, men det er andre «designere» (og aldri bedre sagt) som velger å gjøre uvanlige ting: som å lage bonsai med en plante saftige planter, eller som du kan se på topptekstbildet, få et tre til å vokse på en stein. Uten videre, lar jeg deg være den beste bonsai på jorden, de som av en eller annen grunn skiller seg ut fra resten.

Den minste bonsai i verden

Bonsai mame

Hvilket tre er mindre enn et miniatyrtrær? Vel ja, du fikk det riktig: en mindre. Dette mesterverket måler omtrent 22 cm, og er dannet ved å la en frøplante vokse til den høyden og ofte klemme den for å oppnå en kofferttykkelse og fremfor alt en veldig elegant design. Men ja, de er de mest krevende når det gjelder dyrking, siden de ofte må vannes på grunn av den lille mengden substrat de har.

Musikk … av en bonsai

Bonsai furu

Hvis du liker å eksperimentere, presenterer jeg deg for Diego Stocco. Han er ikke en bonsai-avler, han har ikke vunnet noen priser i utstillinger av disse vakre eksemplarene, men han er en elsker av disse plantene og mer innenlandske. Han kjøpte en og bestemte seg for å prøve noen triks, se hvordan den fungerer. Han brukte en Røde NT6-mikrofon, noen små transdusere og et tilpasset stetoskop. Han brukte også en pianohammer, en pensel og forskjellige buer for å hente lyder fra treet. Anlegget ble ikke skadet på noe tidspunkt, men vi vet ikke om det oppnådde det det var ute etter. Det jeg kan si er at kanskje ikke treet kommer ut av musikk, men jeg anbefaler det hør på noen sanger som slapper av når du jobber med. Det er veldig fint.

Maple trær som bonsai

Acer

Kjønnet til lønn kanskje det er en av de mest etterspurte når du bestiller en bonsai, eller ønsker å lage en. Japanske lønnetrær er mye brukt i Japan, vitenskapelig kalt som Acer palmatum, men hver gang vi finner mer interessante arter som kan være perfekte kandidater til å lage en bonsai. Blant dem har vi Acer negundo, eller til Acer saccharum. Selv om det er en ting du ikke bør glemme, og det er, er det sannsynlig at når du begynner å designe en bonsai, vil du gjøre det med en tidligere valgt stil, men … Ikke bli overrasket om du etter noen år ombestemmer deg!

epletre

Bonsai Malus

Malusen, eller bedre kjent som epletrærDe er eksepsjonelle trær. De er en av de du kan se mest på forskjellige bonsai-utstillinger. Blomsten er et skuespill i seg selv, og den produserer også noen små, men deilige epler som, vel, ikke vil fylle magen, men som vil roe den.

Junípero fra San José

Junípero fra San José

Dette kunstverket tilhører Nacho Marín, en kandidat fra Venezuelas kunst som er fascinert av de uendelige mulighetene for å manipulere trær. I sin søken etter å gjenskape et naturlig miljø, gjorde han også tar stor forsiktighet slik at fasongen og stemningen til sluttproduktet gjenspeiles i hans kunstneriske visjon. Ikke rart at hans Junípero de San José, som du kan se på bildet over, vant tittelen »mest kunstnerisk innovative oppføring av alle bidrag i alle kategorier» i kunsten til bonsai Contest 2008.

Ørkenrose … i bonsai

Adenium

Det er ikke så populært som einer eller einer, men blomstene tiltrekker mange menneskers øye. I India er det Mr. Jai Krishna, som ikke har mer enn ikke mindre enn 100 eksemplarer, utrolig, ikke sant? De er ekstraordinære. Takket være den langsomme veksten og motstanden mot beskjæring, du kan lage en bonsai med den perfekte ørkenrosen.

Azalea

Bonsai azalea

De azaleaer De er noen busker som du kan få mesterverk som den jeg viser deg på bildet over. I kinesisk kultur er de udødeliggjort i eldgamle poesi og moderne historier. De er et virkelig rart.

Gammel bonsai

Japansk furu bonsai

Den eldste kjente bonsai finnes i den private hagen til en restaurant i Tokyo, Japan. Prøvene de har der er mellom 400 og 800 år gamle. En utrolig alder for en plante som lever i en gryte. Uten tvil er det et sted som alle bonsai-elskere må besøke! Og ikke glem at bonsai er synonymt med tålmodighet, noen ganger mye.

Hvilken likte du mest?