Skip to content

Den eldste bonsai i verden

22 de juli de 2021

Hvis du noen gang har lest eller hørt at bonsai er et levende verk som aldri er ferdig, må du vite at det er helt sant. Å ha et fantastisk tre som lever og holder seg frisk i en brett, tar mange år med hardt arbeid og engasjement. Tålmodighet er en viktig dyd som hver bonsaist må ha hvis du vil at planten din skal se nydelig ut.

Med utholdenhet og respekt for treets sykluser har autentiske underverk blitt skapt. Noen er svimlende gamle. Dette er den eldste bonsai i verden.

1000 år gammel einerbonsai i Masei-en, Japan

Juniper bonsai

Hvis vi må snakke om gammel bonsai, er en god måte å starte med dette arbeidet som, selv om det kanskje ikke virker som det, fortsatt er i treningsfasen. Han har en omtrentlig alder på 1000 år, noe virkelig fantastisk. Det kan sees på Kato-familiens bonsai-barnehage i Omiya, Japan.

800 år gammel bonsai på Shunka-en-museet i Japan

800 år gammel bonsai

Denne vakre eineren er eldre 800 år. En forbløffende alder med tanke på at den ligger på et brett og ikke på gulvet. For tiden ivaretatt av mesteren Kunio Kobayashi, vises den i bonsai-museet i Shunka-en, i Japan.

800 år gammel bonsai også i Shunka-en i Japan

Gammel einerbonsai

Dette underverket er også i Japan. Det er i veldig gode hender, ettersom mester Kobayashi tar seg av det. Han har en omtrentlig alder på 800 år, og det er så godt jobbet at har oppnådd den prestisjetunge japanske statsministerprisen 4 ganger.

400 år gammel japansk furu, overlevende fra Hiroshima

Japansk furu bonsai

Dette er sannsynligvis den mest kjente bonsai på hele planeten. Han overlevde atombomben som ble kastet på Hiroshima i 1945, men livet hans begynte mye tidligere, rundt 1600. Den ble tatt hånd om av den japanske Yamaki-familien til den ble donert til National Bonsai & Penjing Museum i Washington.

Så nå vet du: hvis du har tenkt å lage din egen bonsai, vær tålmodig og du vil se hvor litt etter litt du vil oppnå det 😉.