Skip to content

Den første transplantasjonen av et avokadotre

3 de juli de 2021

I et annet innlegg har vi fortalt om prosessen med å utvikle en avokadotre og hvordan få frøene til frukten til å spire til små skudd. Men tiden er inne for å gå videre til andre trinn, det vil si tiden for å transplantere planter og plante skuddene som har utviklet seg i løpet av de siste 8 ukene. Avhengig av avokado Det er oppnådd ved såing av frø eller de kjøper en barnehage, en eller to transplantasjoner må utføres.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om hvordan du transplanterer avokado og hva er de forskjellige typene transplantasjoner som finnes.

Avokadotransplantasjonen trinn for trinn

avokado

En gang han avokadogrop nedsenket i vann har røtter og de første skuddene blir født, må du vente til stenglene deres er omtrent 20 centimeter lange, og deretter kutte ca 5 centimeter, noe som vil favorisere vekst. Når den når 20 centimeter igjen, kuttes spiren og transplanteres i en gryte med 10 centimeter i diameter med jord rik på humus, og passer på at den øvre halvdelen av frøet blir utsatt.

Og så gryte i solen og vannes regelmessig Vel, det er en art som trenger en fuktig jord for utvikling. Hvis bladene blir gule, er det overflødig vann, så vanningen må suspenderes i noen dager for å absorbere vannet. Sjekk planten for å unngå angrep fra naturlige fiender og ta vare på den fra kulde, ta den innendørs hvis det er lave temperaturer.

Pottet avokadotransplantasjon

pottetransplantasjon

Denne typen transplantasjon utføres så lenge avokado er ferdig i vann. Det er nødvendig å gjøre transplantasjonen når planten er ca 8 inches høy. Normalt når den denne høyden omtrent 30 dager etter at den er nedsenket. Det er nødvendig å overføre avokado til en gryte med jord slik at planten kan fortsette å vokse. Vannet vil ikke utvikle seg i god stand og vil ikke kunne vokse.

For at transplantasjonen skal være så optimal som mulig, må planten være minst 20 centimeter høy og 10-20 centimeter bred. Med disse dimensjonene er anlegget forberedt på å overleve det nye underlaget og de nye forholdene. Det må se ganske stort ut, og du må bruke et balansert, desinfisert underlag med veldig god drenering. La oss ikke glemme det vanningsvann skal ikke lagres, da det drukner røttene til treet.

Det er viktig at røttene under transplantasjon er godt strukket og toppen av avokadogropen stikker ut fra bakken. For å gjøre dette er det praktisk å legge litt grus i bunnen av potten. Denne grusen vil også hjelpe drenering. Når vi har hellet grusen, dekkes den med litt underlag, og deretter holdes planten i sentrum for å helle mer jord rundt den til beholderen er fylt. Til slutt må du komprimere lett og vanne slik at jorden kan legge seg. Det er praktisk å plassere gryten på et lyst sted som ikke mottar direkte sollys.

Transplantasjon i utlandet

avokadotransplantasjon

Vi skal se hva som er retningslinjene for å utføre en korrekt transplantasjon av avokadoen i utlandet. Hvis du vil at denne avokadoen skal kunne utvikle seg fullt ut som et tre og bære frukt, må du transplantere den til et felt. Mer eller mindre etter transplantasjonen, det tar omtrent 3-4 år før den bærer frukt. Det er imidlertid verdt det hvis det kan gjøres riktig. Vi kommer til å telle alle nødvendige trinn for dette.

Når avokado er ung, er de ganske følsomme trær som kan bli alvorlig skadet eller dø hvis de blir utsatt for ugunstige miljøforhold for dem. Dette er grunnen til at du må ta godt vare på alle aspekter. En av de kritiske forholdene som kan ødelegge et avokadotre er kaldt. Vinterfrost og uventet vårfrost kan forårsake bladforbrenning. Avokado mister ikke bladene om vinteren og med temperaturer som nærmer seg 0 grader og avokadoen er transplantert i utlandet, kan den bli skadet.

Det er praktisk at hvis avokadoen vår nettopp er transplantert, kan den beskyttes mot kulde. En annen av de ugunstige forholdene som kan påvirke treets vekst er den intense solen. Som vi har nevnt tidligere, er det slett ikke interessant at den først, når avokado er transplantert, blir utsatt for direkte sollys. Faktisk har nylig transplanterte trær en tendens til å vise tørkesymptomer lettere i varmt vær.

Av alle disse grunnene er det ikke praktisk å transplantere avokado utenfor før planten kan stivne nok. Barken på stammen og grenene må bli sterkere for å tåle disse forholdene. Vi vil innse at det har blitt mer motstandsdyktig fordi miste sin intense grønne farge og få en kjedeligere tone. Generelt, Det anbefales ikke å transplantere en avokado før den er minst ett år gammel. Hvis det plantene gjør før, kommer du ikke til å få bedre resultater og økt risiko.

Fruktene, et spørsmål om tid

Etter 2 eller 3 år begynner treet å bære sin første frukt. Dette er vanlig, selv om trær noen ganger tar 15 år eller aldri gjør det. Så før du begynner å jobbe, studer godt hvilken type avokado du har i hendene, og når denne sorten vanligvis lønner seg.

I disse tilfellene, den beste hæren av tålmodighet. Du må bare ta vare på treet ditt som om det var en annen dekorativ plante, og før eller siden vil det belønne deg med disse deilige fruktene.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du transplanterer avokadoen og hvilke trinn du bør ta.