Skip to content

Denne 392 år gamle furubonsai overlevde atombomben i Hiroshima og fortsetter å vokse i dag

24 de juli de 2021

Gjennom våre liv gjennomgår vi veldig gode øyeblikk og andre som vi skulle ønske vi ikke hadde, til det punktet at de kan gjøre oss så motløse at vi mister ønsket om å fortsette vår vei. Men uansett, det er en 392 år gammel furubonsai som overlevde en av de mest forferdelige hendelsene i Japan: da USA kastet en atombombe på Hiroshima, og ødelegger dermed byen.

Det skjedde 6. august 1945. På det tidspunktet bodde dette treet sammen med Yamaki-familien, dets rettmessige eiere, 3,21 km fra der bomben eksploderte. Men til tross for alt klarte han å holde seg i live.

Å gjøre et frø til en bonsai er en av de vakreste opplevelsene du kan ha. Å jobbe med det hver dag, med tålmodighet og alltid vise respekt overfor og for planten, vil ikke bare gjøre det til et av de mest fantastiske verkene som er skapt av mennesker, men også prosessen med å gjøre det hjelper oss til å være roligere allerede nyte mer av de små tingene i livet.

Bonsai av Yamaki-familien begynte reisen i 1625. Den ble tatt vare på av dem og litt etter litt har de forvandlet den til den majestetiske bonsai som den er i dag. De hadde ham inne i deres bonsai-barnehage, som var omgitt av en mur, så både han og Yamaki klarte å redde seg den dagen USA slapp bomben..

I 1976, i en bemerkelsesverdig handling av tilgivelse, Yamaki ga furu sammen med 52 andre trær til USA. Men de sa ikke noe om historien sin, før i 2001 besøkte en ung generasjon Yamakier Washington. Der fikk pleierne til US National Arboretum vite hva som hadde skjedd med ham tre tiår tidligere.

Bonsai overlevde det verste som kunne ha skjedd med den, og lever fortsatt. Vi kan gjøre det samme når vanskelige situasjoner oppstår. Det er bare å ville 😉.