Skip to content

desember Hage- og plantetips

10 de desember de 2022

Vokse nå: Amaryllis
Dette er noen av de mest elegante blomstene i høytiden. Kjøp dem i potte og klare til å blomstre, eller kjøp løker for å vokse. Blomstringsfarger inkluderer røde, hvite, rosa og til og med grønne. Miniatyrvalg er også tilgjengelige. Nyt en enkelt amaryllis, eller bruk flere av samme type for å lage et levende arrangement av farger på et bord eller mantel. Putt inn noen små pottebregner og moser for å fylle ut skjermen. Noen ganger trenger de store blomstene av amaryllis litt hjelp til å stå rett og høyt. Bambusstenger, tilgjengelig i naturlig brunfarge eller farget grønt, fungerer bra. Vikle hyssing eller raffia rundt stakene for å holde blomsterstilkene rett. For et stort utvalg av postordre amaryllis, besøk whiteflowerfarm.com.

Vis Hollies
Med knallrøde bær og blanke grønne blader er kristtorn ideelle levende juletrær. «Oakland» og «Robin» kristtorn er enestående eviggrønne planter både som prøver og for store hekker. De vil vokse omtrent 12 til 15 fot brede og 15 til 20 fot høye. Vis ditt levende tre inne eller ute. Utenfor, bruk den på verandaen din eller i nærheten av en inngang, for eksempel en port. Kle opp treet ditt ved å legge det i en galvanisert bøtte, eller pakk det inn i burlap. Hold den godt vannet. Du kan bruke den inne i ca. 7 til 10 dager. Etterpå, plant den som et eksemplar på et solrikt sted i hagen din. Begge valgene er en del av Southern Living Plantesamling. Kjøp dem på en lokal barnehage, eller lær mer på southernlivingplants.com.

Mate fugler
Fuglematere er en fin måte å oppmuntre disse underverkene til å besøke hagen din. Plasser dem der du kan nyte showet fra et vindu eller fra verandaen eller terrassen. Besøk ditt lokale hagesenter, en Wild Birds Unlimited-butikk eller birdquest.com for et stort utvalg av fuglematere. Avskrekke ekorn ved å bruke et krydret fuglefrø som Cole’s Blazing Hot Blend Bird Seed eller behandle frøene med Cole’s Flaming Squirrel Seed Sauce (birdwatchersupply.com). Fuglebad og fuglehus vil også lokke fjærkledde venner til hagen din.

Legg til Mulch
Etter den første frosten, legg til et 2-tommers lag med furuhalm eller finstrimlet furubark rundt bunnen av trærne og buskene dine. Du kan også bruke nedfallne løv: Rak dem i en haug, og skjær dem opp med en gressklipper; så samle dem og spre dem rundt plantene dine. De vil sette pris på den ekstra beskyttelsen i vintermånedene.

Kjøp vannkanne
Fargerike vanningsbeholdere er flotte gaver til enhver gartner. (Finn flere gaver på southernliving.com/gift-guide) Vurder å ha flere på praktiske steder i nærheten av hageprosjektene dine både inne og ute for enkel vanning. Antikke galvaniserte vannkummer er veldig samleobjekter. Fargerike moderne bokser lyser også opp enhver hage. Se etter dem i en lokal barnehage, eller kjøp fra kinsmangarden.com ($49,95 for små og $59,95 for store).