Skip to content

Design en bonsai trinn for trinn – Abonnent

27 de juli de 2021

Hei alle sammen! Hvordan går det? Med ankomsten av gode temperaturer er det sannsynlig at trærne dine begynner å komme ut av vintersløvheten, og etter transplantasjon i forrige måned kommer den ideelle tiden til å utføre oppgaven med abonnent.

Men siden det ikke er det samme å gjødsle en prydplante enn en bonsai eller et tre som blir bearbeidet for bonsai, i dag skal vi snakke om hvilken kompost som passer best for vårt kunstverk, og hvordan det skal betales.

Før jeg går inn i emnet, må jeg fortelle deg om den uforutsette hendelsen som skjedde i forrige uke. De Schinus molle, den som skulle være hovedpersonen til denne guiden, endte opp med å ligge på bakken. Jeg transplanterte den igjen, og for øyeblikket lever den fortsatt, men sannheten er at den ikke ser veldig bra ut.

Jeg viser deg et bilde du kan se:

Schinus molle

Så ingenting. Jeg måtte skifte trær, og fra nå av vil jeg jobbe med en alm. Hvis Schinus spirer igjen, noe som vil bli kjent denne måneden, vil jeg fortsette med det også.

Vår nye hovedperson er dette:

Elm

En kinesisk alm som er omtrent tre år gammel, som har grener som må kappes, men den har veldig lite i dette brettet, og det er best å bruke litt tid til den blir frisk. Husk at det er viktig å vente minst en måned mellom transplantasjon og beskjæring.

Og nå ja La oss snakke om abonnenten.

Kompost

I markedet finner du flere typer gjødsel: væsker, pulverisert (eller organisk), gjødselpinner, blant andre. For å gjødsle bonsai kan du bruke en gjødsel laget spesielt for denne typen planter (som inneholder lite nitrogen, siden dette er et mineral som stimulerer veksten av blader, og det er noe vi bør unngå i en bonsai), bruke en dose litt lavere enn hva beholderen indikerer, eller du kan velge å lag din egen hjemmelagde kompost.

For det, I en lufttett beholder kan du legge alle de organiske restene du har: matrester, urter, avføring fra planteetende dyr (sauer, kyr, hester, …). Til alt dette må du legge til jord fra hagen din, eller hvis du ikke har det, kjøp et produkt for å øke komposteringen. Det er det tregeste alternativet, siden du normalt ikke kan bruke det før året etter, men det er den mest anbefalte siden denne måten bonsai vil ha alle næringsstoffer og mineraler den trenger. Når du har din hjemmelagde kompost, kan du legge den til i akadama og kiryuzuna, tilsett ca 10-20 gram. Hvis du ikke trenger å transplantere treet ditt, kan du strø gjødsel på det mest overfladiske laget av underlaget, og med vanningsvannet vil det være mer innen rekkevidde av rotsystemet.

Hvis du har spørsmål, ikke vent lenger og kontakt oss.