Skip to content

Design en bonsai trinn for trinn – første jobb

27 de juli de 2021

Som jeg forventet for noen dager siden i artikkelen «Hvordan lager du en bonsai?», Fra nå av og en gang i måneden vil jeg veilede deg i utformingen av din fremtidige bonsai. Jeg vil forklare i detalj hvordan den er kablet, hvordan den transplanteres, og hvorfor hver av disse tingene må gjøres. Og selvfølgelig med mange bilder som gjør det enda enklere for deg.

Så hvis du vil starte veien for å designe en bonsai med meg, ta en penn og papir og la oss starte.

I dag, midt på vinteren, er det vi skal gjøre den første jobben, som blir velg stilen vi ønsker å gi og transplanter den. Men hvis kaldbølgen fortsatt er veldig tilstede i ditt område, er det bedre å transplantere når temperaturene begynner å bli bedre.

Verktøy

Verktøyene vi trenger er:

 • Lav plastkanne
 • Saks
 • En liten håndsag
 • En krok»
 • Helbredende pasta
 • Akadama (hvis du ikke har en måte å få tak i, kan du bruke leirepellets eller ta en ødelagt keramisk gryte og »male» den godt)
 • Vermikulitt (eller kiryuzuna, men når det gjelder arter som gjør det så bra der du bor, trenger du ikke noe spesielt underlag)
 • Og selvfølgelig anlegget som vi ønsker å jobbe

Trinn 1: Velg en stil

Tre

Det er ikke alltid lett å velge en stilSiden plantene vi finner i barnehager og hagesentre, beskjæres og tenker at disse plantene vil være i hager, og ikke i bonsai-potter. Med frøplanter »oppdratt» av oss skjer det noe lignende: vi lar treet vokse som det vil i flere år til vi bestemmer oss for å begynne å jobbe med det. Prøven som jeg har valgt å lage denne veiledningen er en Schinus molle frø. Han er omtrent tre år gammel, og har vært i et hjørne av et bord til nå. Så ved første øyekast er det ikke lett å definere et design, og det er sannsynlig at det ender med å endres mens du jobber.

Men … (heldigvis er det alltid et men), Det kan hjelpe oss mye å vite følgende:

 • Det kan ikke være noen gren som vokser mot oss
 • Grenene og bladene deres, så langt det er mulig, må danne en slags Y
 • Det kan ikke være noen gren som krysser en annen
 • Klassisk skole forteller oss at det må være en viss trekant, på alle sider av treet

Å vite dette, i dette tilfellet har jeg valgt å følge stilen til bonsai med dobbel koffert. Det vil si at en dag hvis alt går bra, vil vi se Schinus slik:

Dobbelt koffert

Mye arbeid gjenstår å gjøre! Men vi må ikke ha det travelt. Tålmodighet må være vår følgesvenn på denne veien for å gjøre det riktig.

Trinn 2: første beskjæring

Skjær gren

Det er flere typer beskjæring: trening, vedlikehold og sanitæranlegg. Schinusene behøvde ikke gjøres mye, faktisk mer enn at beskjæring kunne betraktes som klemt, siden bare noen få kvister er fjernet.

Å beskjære du kan gjøre det med saks hvis tykkelsen på grenen (eller roten) ikke er for bred, eller med en håndsag litt. Ikke glem å desinfisere verktøyene med vann og alkohol på forhånd, og etter at de har blitt brukt. Det er også viktig at du legger helbredende pasta på hvert kutt, spesielt hvis den har vært stor (som den man ser når man beskjærer en tykk gren).

Trinn 3: Transplantasjon

Fjern underlaget

Nå er tiden inne for å transplantere til treet vårt. Men for dette må vi først fjern underlaget. Hvordan gjør vi det? Ved hjelp av en krok. Så lenge det er en autochton art eller at den lever uten problemer i vårt område, kan vi gjøre denne oppgaven uten bekymringer; nøye, ja, men uten å måtte bekymre oss for den »indirekte beskjæring» av røtter vi gjør.

Rens røttene

Etter, vi renser røttene med vann.

Beskjær tykk rot

Noen ganger oppstår uforutsette hendelser. Vi ser Schinus a for tykk rot som må beskjæres Med en håndsag nedover den røde linjen

Sårhelende pasta

Vi setter helbredende pasta, og la vi den i en bolle med vann.

Gryte med underlag

Vi går videre til underlagene. Slik at vi ikke gjør en feil med mengden substrat du trenger, vi legger akadama i potten først, til potten er nesten full. Deretter legger vi til et lag vermikulitt.

Blandet underlag

Når vi blander det, vil vi ha noe slikt. Klar til å plante treet! Hvis du vil, for å gjøre det lettere å transplantere, fjern noe underlag før du setter planten i, og sett det inn igjen for å dekke røttene.

Å vanne

Endelig vi trenger bare å vanne (med vanlig vann, eller ved å tilsette noen dråper Benerva, som du finner på apotek og vil hjelpe røttene til å komme seg bedre etter transplantasjonen), og plasser den på et sted beskyttet mot direkte sol.

Og for å fullføre …

Transplantert

Ikke bekymre deg hvis treets blader faller av. Det er en veldig vanlig reaksjon med tanke på at flere røtter er kuttet når du fjerner underlaget. Dette er en reaksjon før den spektakulære spiringen den vil gjøre om våren.

Når det gjelder bartrær, bør du aldri gjøre en intensiv beskjæring eller rengjøring av røttene. Disse plantene støttes av mycorrhizae, som er en soppart som er gunstig (og viktig) for overlevelsen av disse trærne.

Neste måned skal vi snakke om gjødsel: maten til treet som vil hjelpe det å vokse i en misunnelsesverdig helsetilstand. Men hvis du er i tvil, ikke vent lenger og Kontakt oss.