Skip to content

Design av en hage trinn for trinn (VI) – Bygging av en planter med blokker

21 de juni de 2021

Hei alle sammen! Hvordan har du det med hagedesignet ditt? Husker du at jeg nevnte forrige uke at i dag ville gi deg en overraskelse? Vel, den overraskelsen har å gjøre med disse rosebuskene som du kan se på bildet som leder artikkelen.

Vi vil lære å bygge en planter med blokker hvor du kan ha hjørnet av aromatiske planter eller blomster. Du våger?

For å gjøre det lettere, la oss gå trinn for trinn. La oss komme i gang:

Trinn 1 – Klargjøre bakken

Land

For å forberede bakken må vi fjern gresset, nivå litt jorden, og hvis du har hunder … vent på at de gir deg klarsignal (de vil vise deg om de legger seg på den) … Vel, denne siste er en liten anekdote som jeg ønsket å dele med deg. Endelig er det de som gir råd fukt jorden, men dette er valgfritt.

Andre trinn – Ta blokkene og se hvordan planter vår vil se ut

Blokker

Vi vil bruke så mange blokker som vi trenger. I dette tilfellet har fire blokker på omtrent 50x15cm blitt brukt, da det var behov for en ganske liten planter.

Tredje trinn – Lag betongen

Å lage god betong er den mest »kompliserte» delen, men det er viktig å gjøre det hvis vi vil at blokkene skal være godt festet på bakken. Fortsett som følger (med tanke på størrelsen på planterne vil vi legge til mer eller mindre materiale):

  • I en trillebår Vi vil legge til en pose med picadín og en fjerdedel av en pose sement.
  • Den vi vil blande vel, samvittighetsfullt.
  • Deretter, la oss helle litt vann, og vi fortsetter å blande slik at alt blir godt fuktet.
  • Hvis vi ser at det trengs mer vann, vi vil legge til mer litt etter litt for å unngå å ende opp med å ha en pasta som er for vannaktig (hvis dette skjer med deg, kan du ganske enkelt fjerne overflødig med en bøtte).

Trinn fire – Bygg planter

Gartner

Og nå ja, berør bygning ordentlig. Vi vil gjøre det ved å sette blokk etter blokk, det vil si til vi ikke legger den neste. Det anbefales at det er så nivå som mulig, og derfor vi kan bruke et nivå brukt til bygging. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har brukt det. Det jeg har gjort har vært å legge alle blokkene i samme høyde mer eller mindre, legge den nødvendige mengden betong på bakken og plassere blokken på en slik måte at den er mer eller mindre rett.

Når de er klare, vi vil fylle hullene med betong. Hvis vi ser at vi ikke kommer til å ha nok materiale, eller hvis vi planlegger å gjøre flere konstruksjons ting i hagen eller hjemme, Vi kan fylle dem med jord eller grus og deretter legge et tynt lag med betong på toppen. Deretter vil vi føre en sparkel over overflaten for å fjerne overflødig pasta.

Trinn fem – Plant plantene

Underlag

La oss gå videre til hagearbeidsdelen: la oss plante plantene. Vi vil gjøre dette som om det var en plastplanter: å fjerne plantene fra den forrige potten og plante dem på sitt nye sted.

Rosebusk i planter

De er allerede plantet! Hvis vi har gjort en drastisk rotbeskjæring (for eksempel hvis vi har fjernet en halv rotkule), må vi gjøre det samme med antennedelen. For å gjøre dette, ved hjelp av beskjæringssaks, vi senker stilkenes høyde mellom 5 og 10 cm i henhold til størrelsen på planten.

Vanning av rosebuskene

Sist, vi vil vanne sjenerøst og fukt hele underlaget godt.

Trinn seks (valgfritt) – Beskytt planter mot dyr

Stenger

Hvis du har dyr (katter, hunder) som elsker å grave i skitten, da Vi må beskytte planter i det minste midlertidig. Vi trenger bare fire stenger eller lange pinner, metallklut og wire.

Stenger i blokker

Vi må sette to stenger i hullet på blokkene som er ved siden av veggen, og ytterligere to i den som ligger midt i blokkene foran. Betongen, når den er ferdig tørket, hindrer dem i å bevege seg.

Wire mesh i planter

Vi setter netting, og vi fester det til stengene med wire. Og klar! Det er sant at det ikke ser veldig bra ut, men med dette vil vi gi plantene tid til å rote og okkupere hele planter. Når de har gjort det, kan vi fjerne beskyttelsen deres.

Likevel er denne planter ikke ferdig. Senere får vi se hvordan kan du male for å få planter til å se enda penere ut enn de allerede er.

Og det er alt. Hva tror du? Neste uke lærer vi hvordan vi kan gjødsle hagen vår. Til neste mandag!