Skip to content

Dichondra Care: Voksende bunndeksel eller hengende kurvplante

15 de februar de 2021

De Dichondra-anlegget dyrkes primært som bunndekke. Det er et godt valg for å dekke områder som er vanskelige å klippe. Den har lyse, runde blader og foretrekker full sol.

Navnet uttalt [dy-KON-drah] og er hjemmehørende i deler av Mexico og California. Det er også en del av familien Convolvulaceae, som også er kjent som morning glory-familien.

Grow Dichondra repens i hengende kurver, men også et Dichondra-plenalternativ og bunndekkeMens bakkeplanter ofte er enkle å ta vare på, kan noen varianter av dikondra by på en utfordring. Bruk disse tipsene for å holde bunndekselet eller kurven sunn.

Dichondra Care

Størrelse og vekst

Dette flerårige bunndekselet anbefales for USDA hardiness soner 7 til 11. Du kan dyrke det utendørs i de fleste deler av Nord-Amerika uten problemer.

Når planten vokser, skaper den et tett deksel som er flott for å dekke områder der andre typer gress ikke vokser godt.

Den vokser sjelden over to inches og produserer grønne, vifteformede blader.

Det er også et utvalg kalt sølvdikondra som produserer sølvfiskgrønt løvverk. Denne sorten har også det vanlige navnet «Silver Falls.»

Blomstring og duft

Planten blomstrer, men du trenger kanskje et forstørrelsesglass for å se blomstene. Den produserer vanligvis hvite, gule eller grønne blomster som sjelden måler mer enn to eller tre millimeter.

Blomstene kan blomstre om sommeren og vare gjennom resten av de varmere månedene. Når den dyrkes innendørs, er det mindre sannsynlig at den blomstrer.

Lys og temperatur

For best resultat utendørs, dyrk planten i delvis skygge til full sol.

Den ideelle temperaturen er omtrent 70 ° C, noe som er perfekt for innendørs vekst. Hvis du planlegger å plassere den utendørs, bør du vurdere klimaet i regionen for å velge riktig sted.

I varmere områder kan planten vokse bedre i delvis skygge. Imidlertid har jeg sett Dichondra vokse i full sol i sommermånedene i sentrale Florida. I kaldere regioner, gi det mer sollys mens du unngår direkte sol på ettermiddagen.

Vanning og fôring

Du bør gi dikondraen en grundig vanning, og sørge for at bakken er mettet. Løvverket skal være godt dekket av fuktighet.

MERK: For å unngå rotråte, bør du la bakken tørke nesten helt ut mellom vanningene.

Jord og transplantasjon

Dichondra er en relativt enkel plante å dyrke fra frø. Før du sprer frøene, må du imidlertid sørge for at området er fritt for ugress.

Ugress kan lett passere denne planten, spesielt når den vokser fra frø.

Rake området og trekk i ugresset du finner. I løpet av det første året eller to kan det hende du må ta ekstra forsiktighet med å trekke ekstra ugress som dukker opp. For hvert år som går, bør du merke færre ugress.

Spred Dichondra-frøene lett over løs, godt drenert jord. Legg et grunt lag med torvmos over frøene for å låse fuktighet. I løpet av en til to uker skal frøene spire.

Dichondra Plants Grooming & Maintenance

Denne planten når sjelden over to inches og sprer seg sakte utover plenen din. Hvis du vil håndtere spredning av planten, kan det hende du må trimme stilkene av eller fjerne røttene.

For hengende kurver eller vinduskasser må du regelmessig klemme ut de voksende skuddene for å oppmuntre buskete vekst.

Relatert lesing: Basket Grass er en flott hengende kurv!

Dichondra-kurv som flyter i dammen på Epcot Flower FestivalDichondra voksende kurv som flyter i dammen ved Disneys Epcot

Hvordan formere Dichondra

Formering av Dichondra repens er ikke en enkel oppgave. Det er vanligvis enklest å bare dyrke den fersk fra frøpakker.

Du kan prøve å samle frø fra blomstene hvis de dyrkes utendørs. Klipp blomstene og legg på et stykke papirhåndkle og oppbevar dem i et mørkt skap. La blomstene tørke helt og rist deretter frøene løs.

Du kan også prøve å forplante seg ved deling eller med stikklinger. Stilkene er imidlertid delikate mens planten har et dypt rotsystem.

Skadedyr eller sykdommer i dikondraplanter

Bunndekselet gir et passende miljø for et bestemt skadedyr. Dichondra loppebiller er en generende plage for disse plantene.

Heldigvis forekommer billen sjelden i stort nok antall til at du trenger å bruke noen spesifikk behandling. Billene dør vanligvis av eller går videre. Men hvis du begynner å legge merke til at løvet er visnet og døende, kan det hende du må bruke et insektmiddel.

Ugress er også et sporadisk problem for denne planten. Den vanligste årsaken til ukontrollerbar ugressvekst er overvanning. Husk å la jorden tørke nesten helt ut mellom vanning.

Hvis du dyrker planten innendørs, skal ikke billene og ugresset utgjøre en trussel for helsen til planten din.

Dichondra regnes også som en invasiv art i noen områder av sørvest i Nord-Amerika. I områder i Texas er dikondra for eksempel oppført som en invasiv art og blir behandlet som et ugress.

Foreslåtte dikondrabruk

Den vanligste bruken av dikondra er som bunndekke. Den har krypende stilker som lett roter seg. Det gir også et fargeklatt når de små blomstene blomstrer.

Selv om det hovedsakelig brukes til bunndekke, vokser det også av og til i potter eller hengende kurver (Sea World). Den kaskaderende effekten hjelper til med å gi mer dimensjon til en vindusboks eller fjellvegg.

Du kan plassere den i en gryte, i vindusbokser eller hengende kurv og la stilkene strømme over sidene.