Skip to content

Dieffenbachia formering: Hvordan forplante dumme rørsplanter

24 de februar de 2021

Dieffenbachia-forplantning er en fin måte å øke samlingen og kunnskapen om stumplanter. I tillegg er Dieffenbachia ganske lett å forplante.

Har Dieffenbachia plantepleie hjulpet den stumme stokken din til å vokse for stor for stedet i huset? Jeg har hatt en Dieffenbachia Tropic Snow som er fire meter høy i en 10 ″ tommers gryte, som den på bildet nedenfor.

Tall Dieffenbachia Tropic Snow klar for forplantning ved å fjerne toppskuddet (spisser)Det er flere måter å forplante Dieffenbachia-planter ved å bruke:

  • Toppskudd (store stammespisser)
  • Stammen skyter
  • Fjern suger fra basen for å dyrke nye planter

Det og flere grunner til å forplante Dieffenbachia også.

VIKTIG NOTAT: Når du formerer dum stokk, må du ALLTID sørge for å bruke en ren kniv eller barberhøvel mens du kutter nye skudd, da Dieffenbachia-planter er veldig utsatt for bakterier.

Vask deretter kniven grundig for å fjerne giftig saft. Drypp kniven eller bladet i alkohol for å sterilisere ytterligere. Bakterier er ingenting å leke med.

Hva er den beste jorda for formering og dyrking av Dieffenbachia-planter?

Dieffenbachia som en jordblanding som ligner på afrikanske fioler. Jordblandingen drenerer godt, men holder fortsatt litt fuktighet.

Når du vokser Dieffenbachia-plante ute på en skyggelagt uteplass, fungerer en jordblanding som den nedenfor bra.

Anbefalt pottejord for dum stokk som vokser utendørs:

  • Én del allsidig leir
  • En del torvmos
  • Én del skarp sand, perlitt eller vermikulitt.

Når du vokser Dieffenbachia innendørs som et husplante, kjøp en pottepotteblanding eller lag din egen med:

  • 2 deler torvmos
  • 1 del perlitt

Hold det enkelt.

Imidlertid, som et rotmedium, vil vi gjerne legge til litt ekstra perlit i jordblandingen for å forbedre drenering, men likevel holde jorden fuktig.

Tørk bland en del torvmos og 1 del perlit. Etter blanding, tilsett litt vann for å gi jorden litt fuktighet. Dette gjør et enkelt forankringsmedium for Dieffenbachia-stengler og stokker for å la borekaks rot og etablere seg.

Forplantningstips: Våren er den beste tiden for forplantning av Dieffenbachia-planter, like før vekstsesongen begynner.

Hva skal jeg gjøre når Dieffenbachia-plantene dine blir for høye? Ta Topshoots!

En hyppig klage på Dieffenbachias er at eldre eksemplarer (moderplanten) over tid blir leggy og utvikler bare stengler med bare en liten bladtopp på toppen.

Dette kan gjøre dieffenbachia-planter topptunge og uten nok vekt i potten, kan planter lett velte og forårsake blad- og planteskade.

Etter en viss alder er dette mer eller mindre normalt. Når Dieffenbachia-planter har mer trelignende form (nesten som et palmetre), gjør det planten lite attraktiv.

Forplantningsmetoden «Top Shoots» er ideell når Dieffenbachia vokser lange ben, og det er mange nakne stengler.

For å forkorte en plante, lage en ny plante eller bare eliminere den bare stammen – ett alternativ er å legge på toppen.

Det andre alternativet er å kutte og kutte den øverste delen av planten noen få centimeter under de nedre bladene.

Bør du bruke et rothormon?

Få raskere forankring for enda en stor spisskutting ved å dyppe det i rotende hormonpulver og plantet i en liten gryte for å etablere røtter.

En annen metode er å rote toppskuddet i vann. Ja, du kan rote en Dieffenbachia i vann som et rotmedium. Når røttene begynner å danne transplantasjon, skyter det nye i en gryte ved hjelp av jorden som er anbefalt ovenfor.

MERK: Mens du venter på at røttene skal danne løvet ofte.

Du får snart en annen kraftig, rotfestet, sunn plante som vokser på kort tid!

Rooting stiklinger gjøres på samme måte som toppskuddet bortsett fra at Dieffenbachia stiklinger kommer fra suger ved foten av moderplanten og ikke tuppen av planten.

Hvordan forplantes du fra stilkeskudd?

Fjern stilkaks på stammeområdet.

Dette er delene av en stilk som har «øyne», eller punkter der nye blader og planter vil spire.

Dieffenbachia stokk med stammeøyetØyne på Dieffenbachia stokkesnittPlasser stengestikker på siden, med omtrent 1/2 stammen nedgravd i jorden med «øyet» pekende oppover. Rooting i et «mini» drivhus som en brusflaskeplanter eller en plastpose vil øke rotprosessen.

Stilkene vil snart vokse nye røtter og bli til enestående eksemplarer. Denne formeringsmetoden kan akselereres hvis du holder miljøet fuktig. Lag et enkelt mini drivhus fra en brusflaske for å forhindre at fukt slipper ut.

Røtter skal begynne å danne seg om 2-4 uker. Hold temperaturen rundt 72 ° Fahrenheit-området.

grafikk av en rotende Dieffenbachia-stammeNår små sukkerrørseksjoner har rot, praktiserer regelmessig Dieffenbachia plantepleieAvsluttende ord om forplantning. I Dieffenbachias verden – den stumme stokkeplanten, finner du mange mutanter, sport og varianter. For å holde lager rent de fleste av plantene som produseres i dag og selges kommersielt, starter i laboratorier som vevskulturmikroklipp.

MERK: Bruk verneutstyr som gummihansker når du formerer dieffenbachia. Kalsiumoksalat kan forårsake hudirritasjon. Mer om dumme stokk giftige egenskaper.