Skip to content

Diglyphus isaea

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type parasittiske veps som tilhører Hymenoptera-ordenen og til familien Eulophidae. Det handler om Diglyphus isaea. Det er kjent hovedsakelig som det er i stand til å utøve sin kontroll over gruvearbeideren er Liriomyza Brioniae, Liriomyza trifolii, L. huidobrensis, L. strigata foruten krysantemumminneren Phytomyza syngenesia. I noen egenskaper som gjør dem unike og er vanskelige å eliminere gitt deres evne til å tilpasse seg.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene, livssyklusen og bruken av Diglyphus isaea.

Hovedtrekkene

egenskaper ved den parasittiske vepsen

Hunnen til disse Hymenoptera er i stand til å svi og lamme bladminerlarven i de siste nymfestadiene. For å gjøre dette legger den et egg ved siden av som larven som lever av gruvearver larven kommer ut av. Fordelen som denne typen veps må reprodusere i forhold til andre, er at den har stor reproduksjonskapasitet. Det må tas i betraktning at hvis den har stor kapasitet til å tilpasse seg miljøene og høy reproduksjonshastighet, vil det være lettere for den å spre seg over hele territoriet og øke overflod.

Denne evnen gjør Diglyphus isaea kan nå svært høye befolkningsnivåer på kort tid. Selv om den har høy reproduksjonskapasitet, anbefales den tidlig innføring i dyrking. Egget er ganske vanskelig å se på grunn av den veldig lille størrelsen. Larvene skifter farge når de utvikler seg og går videre fra stadium til scene. Den første fargen de går gjennom er gjennomsiktig. Når den vokser til noe annet, blir de gulaktige og til slutt blågrønne. Valpen får en mørk metallisk farge når den begynner å modnes. Øynene til disse insektene er røde.

Når de er modne, har de korte, leddede antenner og de utvikler seg til små veps med en lengde på omtrent 1,5 millimeter. Kroppen har vanligvis en mørkere farge og har noen metalliske refleksjoner som den kan gjenkjennes ganske enkelt. Hunnen er noe mindre enn hannen generelt.

Biologisk syklus av Diglyphus isaea

skadedyrbekjempelse

Dette insektet går gjennom forskjellige stadier i sin biologiske syklus. Det begynner med egg, larve, upa og voksenstadiet. Tiden de tar å utvikle seg er kortere enn verten. Derfor er det vanligvis en ganske vellykket parasittveps. Det skal bemerkes at den biologiske syklusen er veldig kort og det varer bare omtrent 10 dager sammenlignet med 17 dager for gruvearbeideren. Denne biologiske syklusen kan endres med romtemperatur. Det viser seg at de 10 dagene det vanligvis tar å reprodusere helt, er så lenge de har en omtrentlig temperatur på 25 grader.

Det er ganske motstandsdyktig siden det som voksen kan overleve gjennom hele vinteren. Imidlertid når de fleste populasjoner toppene i løpet av våren og sommersesongen. Temperaturgrensene som tjener til å kunne utvikle Diglyphus isaea de er satt mellom 6 og 25 grader. Dette betyr at det med dette brede temperaturområdet kan utvikle seg raskere enn det for dipteran det parasiterer. Etter 15 grader begynner dette insektet å vokse mye raskere. Derfor er det en type veps som er ganske effektiv i dette temperaturområdet for å kunne parasitisere verten.

En av de negative aspektene som kan påvirke reproduksjonen av Diglyphus isaea er lite lys. Det er nødvendig å ha kontroll i løpet av våren og sommeren, siden det i slike tider ikke forekommer slike dårlige lysforhold. Det er i høst- og vintersesongen når det er færre soltimer.

Aktivitet av Diglyphus isaea

diglyphus isaea

Vi skal nevne nå som er den biologiske aktiviteten som Diglyphus isaea har blitt bedre kjent. Det er en ektoparasitt av bladminerlarver. Hunnen har høy kapasitet til å søke og utforske bladet med antennene. Når de har funnet den rette larven som skal parasiseres, immobiliserer de den. Minerlarven ble lammet igjen for å mate helt. På denne måten kan Diglyphus isaea stopper knivskader umiddelbart. Når den har gjort dette, legger den legging, og legger sjelden mer enn ett egg ved siden av. Vanligvis plasseres dette egget inne i galleriet.

Når eggene vifter larvene til Diglyphus isaea som er født mellom dem de spiser på gruvearbeideren og spiser dem fullstendig. Når vi har gått til den siste fasen før du starter puppefasen, er parasittenes larver ansvarlig for å bygge mellom 6 og 8 vertikale søyler med ekskrementer for å holde galleriveggene atskilt og for å kunne beskytte den fremtidige puppen. Disse søylene er vanligvis veldig karakteristiske og har en svart farge. De er vanligvis synlige gjennom bladet. Syklusen og aktiviteten til Diglyphus isaea det ville ende med at den voksne vokste ut på utsiden og gjennomboret galleriet.

En av de ganske viktige egenskapene til Diglyphus isaea Det som øker verdien som parasitt, er dens rovvirkende virkning. Dette insektet fører til at dødelighet hos gruvearverlarvene kan mate, siden hunnen vanligvis biter disse larvene gjentatte ganger for å kunne absorbere juice og forårsake død. Hvis dette insektet måtte velge sin primære matkilde, ville de referere til første og andre larvestadier.

App

Du må plassere en boks i vannrett stilling og fjerne hetten. Mens du vil spre Diglyphus isaea, det mest normale er å gå gjennom avlingen og gi noen få små trykk på bunnen av fjellet for å lette utgangen av insektet. Utgivelsene anbefales å gjøre først om morgenen og sent på ettermiddagen. Introduksjonen av Diglyphus isaea Den produseres for øyeblikket at de første galleriene blir observert i avlingen. Antallet voksne gruvearbeidere som finnes i skadedyret kan også tjene som referanse. Introduksjonene til dette insektet kommer alltid tilpasset angrepsnivået som gruvearbeideren har.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om Diglyphus isaea og deres egenskaper.