Skip to content

Dimethoate, et insektmiddel for å bekjempe ulike skadedyr

7 de juli de 2021

Kjenner du til et insektmiddel som heter dimetoat? Dette er veldig kraftig for mange skadedyr som kan være årsaken til forskjellige skader i plantene du dyrker i hagene og frukthagene dine, og det er mye brukt for forskjellige egenskaper som gjør det veldig gunstig.

Blant disse er dens lange varighet og dens evne til å utrydde et stort antall eksterne agenter som kan generere problemer i uterommene. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva det er og hva det er spesielt brukt, slik at du kan evaluere om dette kraftige insektmidlet er det du trenger for å bevare plantene i hagen din.

Hva er dimetoat?

insekter som spiser bladene

Hvis du er i botanikkens verden, vet du sikkert det allerede, for dimetoat er en kraftig insektmiddel som er mye brukt for å eliminere utallige skadedyr som vanligvis direkte påvirker ulike avlinger, til og med fører til total ødeleggelse.

Det er derfor dette kjemikaliet brukes, som ble utviklet av et amerikansk selskap i 1950. Hovedfunksjonen som et kraftig insektmiddel ligger i å være en viktig hemmer av acetylkolinesterase, som består av et enzym som regulerer riktig funksjon av sentralnervesystemet til planter.

Dette insektmidlet påføres veldig enkelt på plantevev, oppnå en veldig rask absorpsjon og fordeling som vil dekke alle overflatene på planten, slik at når insektet fra en eller annen pest nærmer seg å spise bladene, blomstene eller fruktene av det samme, inntar de dette kjemikaliet som er en gift som vil utrydde det.

Dimethoate er anerkjent av landbruksorganisasjoner i alle land i verden, der det er godkjent for bruk for et betydelig antall spesifikt skadedyrtyper.

Men dette betyr ikke at du ikke kan bruke dette insektmidlet på andre typer ukjente skadedyr og oppnå positive resultater. Sikkert i forskjellige territorier vil det være aktivert for bruk og bekjempelse i forskjellige typer skadedyr, men særlig i EU, er omfanget og tillatelsene for bruk av det blitt standardisert.

Skadedyr som bekjempes med dimetoat

Det er en uendelig mengde skadedyr som kan behandles med dette kraftig insektmiddelBlant disse kan vi fremheve: oliventrærmidd, oliventrærborer, oliventrærborer, oransje cacoecia eller nellik gruvearbeider, mandeltrebetbete, bomullsappelsin og vinblomst, rød melblomst av sitrus- eller sitrusrød lus, rosa orm osv. .

Spesielt dette er bare noen av skadedyrene som kan elimineres med denne typen kjemikalier, og listen fortsetter med mange andre typer og insekter som angriper forskjellige avlinger.

Dens innvirkning på miljøet

lilla druer etter at et skadedyr er eliminert med dimetoat

Når det gjelder dimethoatets miljøskjebne, dette har lav utholdenhet i miljøet, men hvis den har en beryktet utholdenhet i jorda, hvor den kan bli funnet i omtrent tre dager på de stedene som virker regnfulle.

I tørrere områder kan den vare i en periode på 120 dager. I alle fall er dette en estimert tid, og varigheten av dette insektmidlet i jord er vanligvis omtrent 20 dager.

I elvevann, dimetoat kan vedvare i litt mer enn en uke, men dette betyr ikke at det vedvarer lenger i miljøer på grunn av det faktum at de er fuktige, fordi det i den fuktige atmosfæren vil bli nedbrutt kjemisk ved oksidasjons- og hydrolyseprosesser.

Dens biologiske nedbrytning i jord vil avhenge av alkaliniteten. Dette betyr at nedbrytningen vil komme mye raskere i de jordene der det er en alkalisk pH. I vandige legemer utgjør den ikke en binding til sedimenter, som raskt nedbrytes av forskjellige biologiske og kjemiske prosesser, hjulpet av fordampnings- og hydrolyseprosesser.