Skip to content

Disneys hengende kurver

11 de desember de 2022

En Walt Disney World-ekspert viser oss hemmelighetene til vakre hengende kurver.

Magiske beholdere

Melissa Shepherd er ikke en kurvsak, men hvis hun var det, kunne du ikke klandre henne. Hvert år setter hun og et team av hagespesialister ved Walt Disney World i Orlando sammen «et uhyrlig antall» nye hengende kurver – mer enn 6000 – for å dekorere parkene og feriestedene med petunia, geranier og andre blomster. Følg tipsene hennes for å lage rimelige, fargerike skjermer som til og med dine onde stesøstre vil like.

Hvorfor dyrke hengende kurver

Hvorfor dyrke hengende kurver

Disse beholderne hengt opp av kjettinger eller wire gir klare fordeler, sier Melissa. For det første hever de fargen til øyehøyde i stedet for å flytte den til bakken. For det andre, mange etterfølgende planter (som eføypelargonier (bildet)millioner bjeller og bacopa) gjør det bedre i kurver enn de gjør i bakken.

Grunnleggende ingredienser

Grunnleggende ingredienser

Melissa starter med en trådrammekurv som hun presser fuktig spagnummose inn i for å lage et skall. Nesten usynlige tråder av monofilamentlinje festet til sidene av rammen hjelper til med å holde mosen på plass. Deretter fyller hun kurven med kommersiell pottejord og blander inn en spiseskje eller så saktefrigjørende gjødsel. Til slutt planter hun blomster hun vet kommer til å gjøre en sprut.

Surefire vinnere

Surefire vinnere

  • Millioner klokker (Calibrachoa sp.)-etterfølgende planter som ligner miniatyrpetunia; kommer i nesten alle farger; blomstrer nonstop; trenger ikke deadheading (fjerning av gamle blomster); plante i solen.
  • Mini Cascade Hybrid eføy geranier– prangende klaser av røde, rosa, lakse- eller lavendelblomster på fossende stilker; ta sommervarmen fra nedre sør nordover; trenger litt deadheading; plante i solen.
  • Wave Series og Ramblin» Hybrid petunia (bildet)– hundrevis av ustanselige blomster i blått, lilla, lavendel, rosa og rose på varmetolerante, vidt spredende planter; trenger ikke deadheading; plante i solen.
  • «Dragon Wing» begonier―oppreiste, haugende dyrkere med blanke, grønne blader og røde blomster; gode som ankerplanter for midten av potten; foretrekker lys skygge.

Ensfarge vs. blandede kurver

Ensfarge vs. blandede kurver

Bruk planter i én farge, for eksempel alle rosa pelargonier, når du sikter på enkelhet eller massepåvirkning. Blandede kurver fungerer mer som blomsteroppsatser som du setter pris på på nært hold. «Å lage en kurv med tre eller fire forskjellige planter gir farge og tekstur og forbedrer historien du prøver å fortelle,» forklarer Melissa. Nøkkelen til vellykkede blandede kurver er å legge til fyllplanter – spre planter med attraktivt løvverk som fyller ut mellomrom mellom ankerplanter. Favoritter inkluderer edderkoppplante, spraglete pothos, søtpotetranke, lilla hjerte og aspargesbregne. Blandede kurver drar også nytte av noen hvite blomster og løvverk. «Hvit trekker virkelig blikket,» bemerker Melissa. «Det gir den gnistfaktoren. Hvis stedet er skyggefullt eller bortgjemt, vil det å ha litt hvitt få frem fargen på hele kurven.»

Hvordan gjøre hengende kurv

Hvordan gjøre hengende kurv

Trinn 1:

Begynn med å sette inn små edderkoppplanter i sidene. De vil fylle ut og dekke opp mosen.

Steg 2

Steg 2

Fyll kurven med fuktet kommersiell pottejord.

Trinn 3

Trinn 3

Legg til begonier, en søtpotetranke og chenilleplanter for farge. Heng den ferdige kurven, og se den vokse.

Tips for suksess

Tips for suksess

  • Sørg for at alle plantene i kurven liker de samme vekstforholdene.
  • Plant slik at vekten er balansert og kurven ikke trekker til siden når plantene fylles ut.
  • Fordi disse beholderne er fokuspunkter, husk å deadhead eller klype plantene hvis de trenger det.
  • Mat en gang i uken med et vannløselig 10-10-10, 13-13-13 eller 20-20-20 produkt for å holde oppblomstringene komme.
  • Det er greit å kopiere plantekombinasjoner du ser i hagesentre.

Epcot internasjonale blomster- og hagefestival

Epcot internasjonale blomster- og hagefestival

Du finner vakre hengende kurver og mer enn 30 millioner blomster på den 16. årlige Epcot International Flower & Festival som går 18. mars til 31. mai 2009. I år, Askepott og Prince Charming, Snow White and the Seven Dwarfs, Sleeping Beauty og Prince Phillip og Belle and Beast fra «Beauty and the Beast» debuterer som den store frontinngangen. Disneys gartnere viser enestående dyktighet i å bruke blomster, moser, gress og andre planter til å lage disse figurene. For mer informasjon om festivalen, ring 407-W-DISNEY (934-7639) eller besøk www.disneyworld.com/flower