Skip to content

Slik bruker du Gabion-kurver, vegger og gjerder i hagen

1 de mars de 2021

Har du noen gang hørt om gabion-kurver eller en gabion-vegg? Kanskje ikke hørt om dem, men sett dem. Vi ser ofte hageskårstrukturer som brukes i kommersiell og industriell landskapsarbeid for å bygge støttemurer og skape et veldig interessant og kunstnerisk utseende i en veldig solid og praktisk anvendelse.

gabion kurver vegger og gjerder

Begrepet «gabion» kommer fra det italienske ordet «gabbione», som betyr «stort bur». Dette «buret» eller gabionkurven bruker metallnett for å lage en stor kurv. En mur, gjerde eller kurv med gabiontråd har noe interessant og nyttig landskapsmateriale som:

  • Kunstnerisk tilrettelagte fliser
  • Knust murstein
  • Kongler
  • Småstein
  • Rocks

Intensjon bestemmer vanligvis valget av landskapsarkitekturmaterialer som er satt i gabionmerder. Hvis du bygger en solid og praktisk oppbevaringsvegg, vil du uten tvil bruke steiner, småstein eller knuste murstein eller gammel betong fra andre prosjekter.

Imidlertid kan bruk av gabionstrukturer være for strengt kunstneriske landskapsformål. Når det brukes til kunstneriske formål, kommer de eneste grensene til fantasien din, den eneste grensen i hva som kommer i kurven din. Se videoen nedenfor for en demonstrasjon av hvordan du lager dine egne gabion-kurver.

Vær forsiktig når du bygger industrielle Gabion-strukturer

I boligbruk har arkitekter blitt ekstremt kunstneriske og bruker gabion gjerder med det formål å tilføre litt stil og kreativitet. Du kan enkelt følge deres eksempel ved å lage gabion gjerder og gabion kunstverk for hagen din og hagen din.

Fyll gabion-kurver med alle typer slitesterkt materiale du kan forme til en støttemur eller gjerde. Eller brukt i anleggsapplikasjoner for erosjonskontroll, jordretensjon og god drenering.

Husk at når du planlegger å bruke gabion-kurver til store strukturer som DIY gabion-gjerder, kan det hende du må konsultere en bygningsingeniør og / eller en arkitekt. Hvis den installeres feil, kan vekten alene av Gabion-gjerder gjøre det potensielt farlig.

Begynn med god forskning når du planlegger prosjektet. Hvis du bruker gabion-kurver for praktiske formål som jordarmering, sikkerhet, skyggelegging, sikkerhet og / eller personvern, må du sørge for at applikasjonen er praktisk og at installasjonen din er trygg.

Husk at gabion gjerder ikke passer til alle formål. For eksempel ville det være et dårlig valg å bruke gabion gjerder for å lage en svømmebassengbarriere. Det gir ikke sikkerheten som er nødvendig for et svømmebassenggjerde.

gabion-gjerde-09302016

Materialer brukt til Gabion gjerder?

For lettere og mer kunstneriske bruksområder kan du bruke lys sveiset mesh med stort mellomrom. Når du bygger en gabion-støttemur eller andre konstruksjoner som krever styrke, vil du bruke et stålnett med tyngre tråddiameter.

Bruk hvilken som helst type stein du ønsker. Husk imidlertid disse når du velger. Hvis du bruker store steiner, vil det ta ekstra tid og vanskelig å fylle kurvene. Store steiner krever individuell plassering, og kan være ganske vanskelig.

Ved å velge et finere sveiset trådnett til kurven kan du bare helle mindre steiner i. Dette gjør det raskere og enklere. Mindre steiner kan spare tid på gjør-det-selv-prosjekter og penger hvis de ansetter en entreprenør.

Når du planlegger høyden på prosjektet, bør du vurdere både dine egne krav og eventuelle bygningsbegrensninger som kan være på plass i ditt nabolag og / eller byen din. Kjenn begrensningene:

Hvor langt må du sette et grensegjerde fra gaten og tillatt høyde. Du vil unngå å angre et tungt, steinfylt gabionkurvgjerde på grunn av problemer med samsvar.

Før du starter prosjektet, bør du tenke på hvilke tjenester og fasiliteter du måtte ønske å inkludere i planen din. Det kan for eksempel være lurt å inkludere en vannfunksjon eller belysning.

I så fall må du planlegge riktig sted for ledninger og rørleggerarbeid i gjerdet. Du vil ikke angre noe etter det.

Gabion fossvegg

Trinn tatt for å bygge Gabion Basket Rock Cages

Som med alle landskapsarbeidsprosjekter, begynn med å forberede bakken. Merk av området du har tenkt å bruke presist, og sørg for å fjerne alt gress, ugress, steiner og andre gjenstander som kan gjøre fundamentet ujevnt.

Niveller det helt slik at arbeidet fortsetter uhindret. Å ha en helt ren, jevn arbeidsflate vil gjøre justering og fylling av kurver lettere.

Legg stripefot av armert betong. Sett fotfeste ca 16 «bredt og 16» dypt. Sørg for å sjekke lokale ordinanser for å bestemme de nøyaktige størrelsene og dimensjonene som er akseptable i ditt område.

Et Gabion-gjerde krever solide betongfot for å gi støtte som absorberer både lateral og vertikal belastning.

På toppen av betongfoten, monter stålforsterkninger vannrett og stålsøyler for å holde en stor struktur oppe.

Hvis du bygger en struktur høyere, må den inkludere sterk sidestøtte. Du vil ikke ha et veltet gabion gjerde. Selv om strukturen ikke faller over, har en ikke-støttet struktur som er høyere enn den, en tendens til å ballongere og se skjemmende ut.

Hvis gjerdet ditt vil være høyt, kan du delta i tjenestene til en ingeniør, bygningsdesigner eller en arkitekt. Plasseringen av sidestøtte er ekstremt viktig i en høy gabionstruktur. For maksimal sikkerhet og godt utseende, kontakt en proff når du er i tvil.

Høy gabionvegg

Gabion Construction – Fyll opp kurven!

Når du har støttene på plass, sett opp gabion-kurvene og begynn å fylle gjerdet. Fokuser på å skape et veldig klassisk og ordnet utseende. Husk at hvis du bruker store steiner, vil dette ta ganske lang tid, siden du må være nøye med individuell plassering.

For enkel installasjon og et jevnt, klassisk utseende, anbefales det på det sterkeste at disse «bur fylt med steiner» bruker mindre steiner du kan fylle på ved å helle i. De trekker naturlig til en ensartet plassering som ser bra ut år etter år.

Når du har installert gjerdet, kan du ta en kald drink og slange den nye skapelsen. Dette kan virke litt rart, men det nybygde kurvgjerdet ditt vil sannsynligvis være ganske støvete.

Sleng den grundig, så blir du overrasket over hvor bra du føler deg når du ser på det nybygde, nyvaskede gabionkurvgjerdet.

Eksempler på Gabion-vegger brukt i landskapet

En av de vakre egenskapene til disse konstruksjonene er enkel konstruksjon, og de krever ikke konstant vedlikehold. Rull ned og velg hvilket design som slår smaksløkene dine, og bygg din egen gabionkurv.

DIY Gabion Walls:

# 1 Attraktiv Gabion Wall Design

I denne gabion-veggdesignen er veggen ikke bare fargerik, men gir også miljøets ro. Denne veggen er veldig innbydende, og de fleste forbi vil definitivt gi den en ny titt.

# 2 Gabion BBQ eller bare dekorasjon?

via pinterestDenne gabion-designen ser ut som en grill, men vi er ikke sikre. Det er imidlertid et attraktivt tillegg til terrassen og viser noen av mulighetene.

# 3 En Gabion-dam?

bilde via pinterest

Disse hvite steinene er vakre og gir et strukturert element til bakgrunnsgulvet. De rene hvite steinene i det galvaniserte stålnettet og den lille «dammen» gir en god match og en rolig utsikt. Sørg for å plassere den på et synlig sted og gjør gabion-dammen til et fokuspunkt.

# 4 Opplyst Gabion sitteplass

Gabion Lounge
Foto av ALSinc. – Bla gjennom rustikke landskapsbilder

Denne gabionkurven gir også en underholdende scene og en sittende stilling. For ytterligere å forbedre skjønnheten og nytten av denne kreasjonen, plasseres utendørsbelysning på en annen plassering av Gabion. Lyset gir også en fin fargepalett som samsvarer med de generelle funksjonene. Den hyggelige atmosfæren her vil invitere besøkende utenfor for frisk luft.

# 5 Gabion adresseskilt

bilde via pinterestGabionstrukturen gir detaljer i miljøet og hjelper til med å få mer oppmerksomhet til tallene. Hvis du leter etter denne adressen, vil du ikke ha noe problem med å finne den enkelt eller stilig.

# 6 Gabion Wall med visuell innvirkning

bilde via pinterestDenne gabionveggen hjelper med å endre definisjonen og følelsen. Samlingen av bergarter legger til fargen på miljøet. Hvis du vil forbedre det strukturelle, arkitektoniske og estetiske utseendet til forhagen din, bør du vurdere dette designet.

# 7 To farget farget Gabion-vegg

Ser du nøye på dette bildet, kan du se dyktigheten til en landskapsarbeidspersonell på jobben. Gabionsteinene som brukes til å lage denne gabionkurven, blir nøye utvalgt og plassert på passende steder for å danne en vakker plattform. Dette krever ikke en spesiell arbeidsferdighet, det trenger definitivt det kunstneriske preget for å komme til det endelige produktet elegant.

# 8 Gabion støttemur

fylle en gabion wire ramme

Designeren legger steiner i den konstruerte gabion-trådrammen. Når det er ferdig, tilfører det skjønnheten i det omkringliggende landskapet, men fungerer også som en støttemur og sete for de som vil ha en pause for å hvile.

# 9 Gabion Wall med unike designelementer

kilde: gabion1Noen designere varierer gabion veggmaterialer som brukes til å gi en estetisk tiltalende vegg. Sammenlign dette med en enkelt solid masse, du vil se at den er mer visuelt tiltalende på grunn av variasjonen. Steinene som brukes er i forskjellige farger, og de er omsluttet av tre som er skåret i forskjellige former for å gi ytterligere definisjon til hele strukturen.

# 10 Gabion-gjerdet

kilde: insitucon.co.zaDenne strukturen viser hjemmelagde gabionkurver kombinert med en treskjerm som er konstruert av det som fremstår som bambus. Dette handler mer om å gi plass til luftpassasje enn for visuell appell.

# 11 En tre Gabion-vegg

Park Slope 2
Foto av Todd Haiman Landscape Design – Bla gjennom eklektiske landskapsideer

Hvem sa at gabion-vegger bare kan bygges med stein og wire? Tømmerstokkene som brukes, varierer i størrelse uten spesiell ordning sammen med noen dobbeltkabler for mer detalj.

# 12 Gabion-postkassen

gabion postkassebilde via pinterestDenne gabion-postkassen er en klar blikkfang selv med den tunge sveisetråden. Funksjonen strekker seg imidlertid langt utover fysisk tiltrekning.

# 13 Unik Gabion Pedestal Planter

gabion sokkelplanterbilde via pinterestEn vakker sokkelplanter konstruert med en gabionkurv med tungt sveiset materiale. Ikke sikker, men å vanne plantene ser ut som det kan være en utfordring!

# 14 Gabion Holder Planter

Rund gabion planter for støttemurBilde via pinterestHer blir vi møtt med en stor, rund, gabion kurvplanter med et vakkert planteinnlegg. Selv om det ikke er noe så spesielt her, gir det en ny og spennende opplevelse for første gangs besøkende.

# 15 Square Gabion Planter

Firkantet gabion-planterbilde via pinterestDenne dekorative gabion bokseplanter med et lite blomstertre er det eneste du trenger for å få et kjedelig miljø til liv. Legg til en annen med hver symmetrisk plassert på hver side av inngangen.

# 16 Eye Catching Gabion Fence

kilde: groundworkandgabions.co.ukDette gabion gjerdet passer perfekt til miljøets tekstur. Hvorfor dette ser så tiltalende ut, vil definitivt ta litt kreativitet og krefter. Når den er ferdig – som bildet – blir den en fysisk tiltalende struktur takket være storheten.

# 17 Gabion-fossen

kilde: houzzGabions har gått utover det vanlige. Denne gabion-designen tilfører vannelementet, som alltid gir et hyggelig tillegg til hagen.

# 18 Liten, men innflytelsesrik Gabion

kilde: paradisexpress.blogspot.comSelv om denne gabion-funksjonen er liten i styrke, er den faktisk flott i sin visuelle appell. Det er i motsetning til en typisk gabionkurv, og er født ut av kreativitet og nysgjerrighet.

# 19 Gabion på golfbanen

kilde: gabions.co.nzNår du bygger gabion-veggkurver, ikke tenk bare på stein. Tenk alltid på andre materialer du også kan legge til i funksjonen din. Med flere materialer kan du enkelt forbedre teksturen, fargen og appellen til prosjektet, som med denne gabionstripping på golfbanen.

# 20

Selv om det er interessant å variere materialene som brukes i prosjektet ditt, vil bruk av det samme materialet generelt gjøre ting unike, ensartede og imøtekommende. Og hvis du bruker den til kommersielle formål, bruker du ensartetheten mer som den er vedtatt på bildet nedenfor.

kilde: homeedit.comGabion-strukturer, vegger, gjerder, planter og overordnede design gir nye muligheter til landskapet med en moderne, men likevel gammel sjarm.