Skip to content

Disse følgeplantene vil hjelpe okraen din til å trives

4 de januar de 2023

Enten du piskes opp en porsjon klassisk gumbo i New Orleans-stil, vil ha litt okra i frityrkokeren din, legge den til en tunfiskrull (stol på oss på dette), eller legge den til rekepo’boyen din, det er enkelt å bruke okra på kjøkkenet. Okra er også en lek å vokse i sørlige hager. Planten er hjemmehørende i Afrika, så sørens somre og tørre vær er ikke noe problem. Kast noen av disse skjønnhetene i hagen din og vent på at de bryter ut i blomster som snart vil forvandle seg til de spiselige frøkapslene som er det perfekte tillegget til sørstatsbord hele sommeren og høsten. For å sikre at okraen din trives, sett den i hagen ved siden av planter som vil avvise insekter, bidra til å forhindre sykdom og hjelpe okraen til å nå sitt fulle potensial. Hvis okraavlingen din er usedvanlig vellykket og du finner ut at du har mer enn du kan spise, ikke glem at det er lett å sylte eller fryse noe ekstra for å beholde hele året. Den gode nyheten er at okra vokser godt ved siden av det meste. Når det er sagt, er det noen planter som den gjør bedre ved siden av mer enn andre.

Reddiker

Reddikfrøplanter fungerer godt i nærheten av okra fordi røttene løsner jorda mens de vokser, noe som gjør det lettere for okra å vokse og trives.

Agurker

Så lenge agurker har nok plass til å spre seg i solen, er de gode følgesvenner for okra fordi de begge elsker mye vann og rik jord.

Paprika

Kålormer hater pepperplanter, noe som er gode nyheter for okra. Disse ormene kan være oppkalt etter kål, men de elsker okra også, og vil ødelegge en avling. Sett noen pepperplanter i nærheten, og de irriterende ormene vil holde seg unna.

Erter

Du bør plassere ertespirer mellom okrafrøplanter fordi de produserer grønnsaker til forskjellige tider slik at de ikke konkurrerer om plass eller ressurser. Det betyr at når okraen sprer seg og spirer, vil ertene allerede ha produsert avlingene sine.

Meloner

Denne frukten elsker sol og vann, noe som gjør den til et utmerket alternativ å plante sammen med okra. Pluss høydeforskjellen betyr at okra kan skygge vinstokkene fra full sol.

Salat

Okra er en flott nabo for salat eller andre møre bladplanter fordi den vokser høyt nok til at den kan gi skygge fra sommervarmen.

Basilikum

Denne urtens sterke lukt kan avvise noen av skadedyrene som liker å gjøre okra til en buffet. Nærmere bestemt, stinkende insekter, bladlus og edderkoppmidd er ikke store fans av basilikumens aroma.

Blomster

Vakre blomster er gode følgesvenner for okra. Ikke bare ser de nydelige ut, men fargerike blomster som solsikker, zinnias og kosmos kan tiltrekke seg pollinatorer, som også vil besøke okrablomstene. Det er gode nyheter for okraelskere, fordi det vanligvis resulterer i store, fyldige belger, noe som betyr mer okra å gå rundt.