Skip to content

DIY ideer for å ha en drømmehage

7 de juli de 2021

Vil du forvandle hagen din? Tror du det trenger å gi det et snev av glede eller farge? Hvis du svarte ja på noen av disse spørsmålene, har du flaks fordi Deretter skal vi gi deg noen DIY-ideer som vil hjelpe deg med å transformere favorittområdet ditt i hjemmet ditt.

Du vil se at det er enkle ideer, at når de først bestemmer seg for å praktisere, kan de til og med be om samarbeid mellom barn. Så ikke nøl med å ringe barna dine for å tilpasse dem, og la seg rive med av fantasien 😉.

Bokser ble til potter for å få en vegg til liv

Bruk containere på nytt ved å gjøre dem om til potter

Metall og plast er noen av de mest motstandsdyktige materialene som eksisterer over tid, men det er nettopp derfor det anbefales på det sterkeste å gi dem jo mer levetid jo bedre. Faktisk, hvis du har bokser eller flasker, kan du gjøre dem til flotte gryter. Du må bare lage et hull i basen som vannet kan komme ut gjennom, male dem etter eget ønske og deretter plante små planter i dem, for eksempel pelargoner, petunier eller nelliker. Til slutt, du trenger bare å bestemme hvor du skal plassere dem, for eksempel hekta på veggen.

En tipi for de minste

Lag en tipi for barna

Barn liker å ha sitt eget «lille hus». Hvorfor ikke gjøre dem til en tipi i den reneste indiske stilen? Det kan se bra ut i et hjørne av hagen, omgitt av grøntområder. I tillegg, for å gjøre dette, trenger du bare noen strimler av motstandsdyktig tre (som furu) lakkert, hvorav to må være sammenføyd av noen aluminiumsruter. Når strukturen er ferdig, må den dekkes med et laminert lerret som de små sikkert vil like å dekorere når de liker å bruke vannbasert maling.

Hagebenk for å slappe av

Lag en fin trebenk

Trær, selv om de har en veldig lang levealder, kommer før eller siden til en slutt. Men langt fra å bli kuttet ned og ført til komposthaugen, de kan fortsette å bli husket ved å bruke loggene sine som benker. For å gjøre dette, må du behandle dem mot sopp og insekter med et bestemt treprodukt (til salgs), og etter å ha gitt dem flere passeringer med lakk (til salgs) og la det tørke helt, kan du bygge en fin benk i hage.

Steinsti mellom planter

Lag en steinsti mellom plantene dine

Skjer det ikke noen ganger for deg at du har visse problemer med å vanne noen planter som er langt borte? Eller at du ender opp med sko som er for skitne av gjørme? Slik at ikke mer skjer, er en løsning å lage en sti av steiner hentet fra selve hagen. Disse kan være i hvilken størrelse du vil, men det er viktig at de ikke er for høye / tykke i forhold til nivået på hagejorden ellers kan det være fare for å snuble.

Feil hotell i et flott hjørne

Utsikt over et hjemmelaget insekthotell

Insekter er essensielle for at hagen skal flyte over av helse og liv. Selv om det er sant at det er noen som er potensielle fiender av planter, er det mange flere som er interessante å tiltrekke seg. En måte å gjøre dette på er å bygge et insekthotell av trelister (dette kan være pallelister) og tørt gress. Bestem deg først for hvilken struktur og størrelse den skal ha, og kom deg deretter i gang med arbeidet. Når du er ferdig plasser den i det roligste området i hagen din, om mulig omgitt av planter som også tiltrekker dem, for eksempel aromatiske eller de som har prangende og / eller duftende blomster, som tusenfryd, morgenfruer eller begonier.

Hjemmelaget drypp vanning for å utnytte vann bedre

Plastflasker vil fungere som vannkanner

Med plastflasker kan du gjøre mange ting, inkludert en hjemmelaget drypp vanning som vil tillate deg å holde plantene godt hydrert en stund. For å gjøre dette må du lage 4-5 hull i pluggen, kutte den nederste delen ca 3 centimeter, og deretter grave den øverste delen med lokket ned ved siden av planten du vil vanne. Da vil det bare være nødvendig å fylle flasken med vann 🙂.

Dekorative elementer på helt spesielle steder

Sett et fint dekorativt element i et hjørne

Ofte er det vakreste det enkleste. Og dermed, Vi anbefaler at du setter dekorative elementer i de mest spesielle eller mest uventede hjørnene. For eksempel er figurer av dyr som er litt skjult i buskene eller hagegnomene som ønsker bassengområdet, ting som vil vitalisere hagen enda mer, noe som gjør den til et veldig spesielt sted hvor du kan tilbringe fantastiske øyeblikk, enten alene. Eller i selskap av familie og / eller venner.

Og med dette avslutter vi artikkelen. Vi håper du likte ideene vi har foreslått, og at du har det flott når du omsetter dem i praksis. Hvis du har flere ideer, kan du gjerne skrive dem ned i kommentarene.