Skip to content

7 DIY ideer for å så frøene dine innendørs

12 de juni de 2021

Selv om våren allerede er her, er det mulig at det i noen hjørner kan falle en sen frost. Men plantesesongen nærmer seg raskt, og hvis du vil starte med frøene dine du kan gjøre det direkte med verktøyene du har inne i hjemmet, og dermed utnytte tiden. Når det gode været begynner, vil plantene dine allerede være store nok til at du kan plante dem i hagen.

I barnehager og hagesentre selger de alle slags plastbrett, drivhus, blomsterpotter, Jiffy-piller osv. å dyrke frøene innendørs. Men hvis du vil spare penger, det er mange DIY ideer du ikke kan gå glipp av..

Blomsterpotter laget av aviser

Avispotter

Små frøbed kan lages ved å ta en avis og pakke en krukke (med hull i bunnen) eller gryte med bladene. Hvis potten er firkantet og plastisk, kan de stiftes med en stiftemaskin. Når været har blitt bedre, kan det føres inn i jorden for å unngå å måtte transplantere planten.

Eggekartonger

Eggekartong

Det er et ideelt og veldig praktisk såbed, siden et dusin planter kan vokse i det, og papp vil ikke like når det er i bakken. Ja nøyaktig. Ved å bruke dem, sparer du også transplantasjonen mens du hjelper miljøet.

Eggeskall

Egg

Hvis du har eggekartonger, må du også ha egg. Skallene brukes til å legge til kompost, så vel som naturlig kompost. Men de kan også brukes som frøbed. Skjær den forsiktig i to og stikk en nål eller noe lignende gjennom basen for å lage et lite hull for å lette drenering. Du kan bruke papp for å forhindre at skallet går i stykker.

Toalettpapir eller kjøkkenrullrør

Papir

Nå kan du gi papirrørene et nytt liv, det være seg hygienisk eller kjøkkenet. Den enkleste måten å gjøre dem om til frøplanter er som følger: legg røret på et brett og lim det med superlim; legg deretter til underlag og deretter frøet.

Yoghurtkopper

Yoghurtbeholder

Hvis du vanligvis kjøper yoghurt, kan du bruke koppene som potter til frøene dine. Ikke glem å lage et lite hull i basen for å lette drenering. Når du har plantene dine i hagen, kan du vaske dem med vann og la dem være klare til bruk om og om igjen.

Kaffekrus

Papp kaffekopp

Disse koppene, som yoghurtkopper, er gode planter. Det er viktig å lage et hull i basen. Hvis de er laget av plast, kan de brukes på nytt flere ganger. Men hvis de er laget av papp, kan vi legge dem i bakken, og de vil ikke like.

Tupperware

Tupperware

Trenger du et drivhus? Ingenting bedre enn en tupperware helst med et gjennomsiktig lokk. Lag noen hull i bunnen, fyll den med jord, så frøene og dekk den til de spirer. Det er den ideelle metoden hvis vi ønsker at planter senere skal ha i individuelle potter.

Resirkulerte frøplater

Eske

Hermetiserte brusbokser er for eksempel bare to ideer som kan fungere som frøplantebrett. De kan fôres med plast, lage noen hull i underlaget og ha en såbed klar til bruk.

Å lage dine egne hjemmelagde frøplanter er en fin måte å gi ting nytt liv som vi vanligvis holder i et hjørne. Mange av dem kan plantes i bakken uten problemer; mens andre kan vaskes og brukes flere ganger. Hva mer, Slik bidrar vi til bevaring av miljøet mens vi sparer penger og nyter naturen, og hvorfor ikke? Med familien vår. Faktisk kan både barn og voksne gjøre dem, og dermed få dem begge til å føle seg lykkelige.

Eller hvis du har for mye fritid og ikke vet hva du skal gjøre, vet du, se hjemme etter ting du kan bruke som frøplanter. Du vil bli overrasket over hvor mange de er, og hvor nyttige de kan være.