Skip to content

Dracaena Fragrans Massangeana: The Indoor Cane Corn Plant

26 de februar de 2021

Sammendrag: Dracaena Massangeana fragrans, dyrket i mange former, flere planter med forskjøvet høyde, hardfør innendørs når den er akklimatisert.

potte dracaena massestokkPotte Dracaena massestokkFragrans er den solide grønne varianten av Dracaena-familien vi ofte kaller maisplanten eller cornstalk dracaena.

Noen av de andre vanlige navnene inkluderer massestokk eller Dracaena Massangeana stokk med den gule stripen i midten. Den duftende maisplanteblomsten ga planten sitt navn fra de duftende duftende blomstene den av og til produserte.

De forskjellige formene og sortene som Dracaena Michiko (deremensis sport), Dracaena reflexa (Pleomele) og Dracaena sanderiana gjør dracaena-planten til en av de mest populære gruppene potteplanter som vokser i dag.

Lær mer om de populære dracaena-typene for bruk som potteplanter.

De er også blant de beste av alle interiørplanter. Her er hva en profesjonell interiøranlegg sa om Dracaena massestokk.

Interiørlandskapsmagasin
Ingen kan argumentere for det faktum at når denne planten (Dracaena fragrans «Massangeana») er helt akklimatisert og herdet, er det få studierealternativer i høyden, spesielt for omgivelser med lite lys.

Dracaena massestokk moden planteDracaena stokkplante vokser i barnehage

Gammelt innendørs maismasse

I Europa, tilbake på 1700-tallet, satte Dracaena Massangeana sitt preg som en innendørs plante, sammen med Kentia-palmen, støpejernsplanter (Aspidistra elatior), og det vi kjenner som «Boston-bregnen».

I løpet av begynnelsen av 1900-tallet tok Dracaena Massangeana fragrans vei på plantescenen i USA.

En av de mest kjente dracaena-variantene i dag er den heldige bambusen (dracaena braunii). De lager vakre innendørs potteplanter.

Opprinnelsen til The Fragrans Dracaena

Fragrans er innfødt i den afrikanske regionen Øvre Guinea, og vokser i fuktige, tropiske skoger. I sitt opprinnelige habitat er planten ofte, men ikke alltid, skyggelagt av omkringliggende vegetasjon. Fragrans, arten, er helt grønn med et ikke-variert olivengrønt blad.

Profesjonelle foretrekker Dracaena Massangeana: Mass Cane Plant Care

De fleste fagpersoner og forbrukere i planter, foretrekker det mer fargerike sorten Dracaena Massangeana som husplanten. Selv om det er flere varianter, blir hele gruppen ofte kalt maisplanter.

Dracaena Massangeana får sitt vanlige navn fra sin oppreist vekst og grasiøse blader som ligner på maisløvverk.

Dracaena Massangeana er den mest populære sorten med brede grønne blader og sentral gul stripe. Massangeana står for det meste av fragransproduksjonen som er dyrket og solgt.

plantet uspottet dracaena stokk 5 '4' 3 '2' lengder5′-4′-3′-2 ′ Dracaena massestokkplanter med rotMass Cane Dracaena dyrkes som:

  • Stiklinger med enkelt spiss
  • Stiklinger med flere spisser
  • Enkelt stokk tre
  • Flere stokker av forskjellige lengder
  • Enkelt forgrenede eller treelike stokker med flere hoder

De fleste potteplante Dracaena Massangeana-planter som finnes i det lokale hagesenteret eller barnehagen, selges i buskform eller som forskjøvet stokk av varierende lengde med flere hoder på hver stokk. Ofte plantes tre eller flere stokker med ulik lengde i en enkelt pottejord. Den mest populære størrelsen som produseres er en 10 ″ tommers gryteblanding med stokkelengder på 4 ′, 3 ′, 2 ′ føtter.

Å dyrke dracaena som innendørs planter med forskjellige stokklengder, med hver stokk som har spiret et nytt løvhode, gjør mais massangeana Dracaena-planten til et utmerket høyt innendørs eksemplar.

Noen ganger høstes stamplanter og plantes i beholdere, der de sender ut flere hoder med nye blader, for en uvanlig effekt. «Branched cane» blir også dyrket i stamfarmer i Mellom-Amerika og Karibia. Disse forgrenede stokkene blir deretter «montert» for å lage attraktive planter med stor container.

Fragrans Dracaena vokser veldig rett og oppreist, dette gir oss en ganske god anelse om hvorfor den brukes så mye til å dekorere hjørner. Sammen med en attraktiv dekorativ beholder gjør dem til en iøynefallende duo.

Fragrans sammen med Dracaena arborea brukes også som høye eksemplarer i landskap utendørs. I land med et tropisk klima plantes enkeltstykker Dracaena-stokk for å lage levende gjerder.

Massangeana Dracaena vokser veldig rett og oppreist, dette gir oss en ganske god anelse om hvorfor den brukes så mye til å dekorere hjørner.

Dracaenas er en av de mange flotte høye innendørs gulvplanter – Detaljer.

Lysforhold og Dracaena Massangeana

Dracaena plantepleie innebærer sterkt belysning. Lysbehov ved absolutt minimum duftstoffer skal motta 75 fot lys i åtte til 12 timer per dag. Naturlig lys ser ut til å gi Massangeana sin beste farge – og fremhever den lyse gule stripen.

dracaena massestubbe grenDracaena massangeana pleie krever
God belysningPlanter vil gjøre det veldig bra i et nordvindu. Det er viktig i sommermånedene å se etter at planter blir utsatt for sterkt vestlig sollys. Når dette skjer, kan blader blekes eller brennes.

Hvis anlegget ditt kommer til å være i noen form for intenst lys, bør det være et minimum gjennom filtrert lys. Å bruke et gardin til å filtrere lyset fungerer bra.

Under lavere indirekte lysnivåer kan Dracaena Massangeana miste noe av sin lyse striping. Gamle planter av Dracaena Massangeana som har vært innendørs i lang tid, ser ut som stripene deres har falmet.

Gamle maispalmeplanter i interiøret utvikler generelt lange, tøyde, tynne blader med svært lite variert. Du kan kutte maisplanter tilbake i ønsket høyde hvis de blir lite attraktive, og nye knopper vil knekke. Tips stiklinger kan vanligvis være lett forankret.

Over tid innendørs vil bladene fra duftstoffene samle støv på de øvre bladflatene – rengjøring av bladene på innendørs planter og støving bør gjøres regelmessig.

Vanning Dracaena Massangeana Fragrans

Når du vanner Dracaena Massangeana & fragrans, må du sørge for at jordblandingen er grundig gjennomvåt og dreneres av overflødig vann, og det er derfor det er viktig å plante dem på en godt drenert jord.

Jorda skal holde seg moderat tørr mellom vanningene. Regnvann er utmerket! La vann fra springen sitte i 24 timer slik at kjemikalier fordamper. Kornplanter gjør det best hvis den relative luftfuktigheten er 40% eller mer.

Jeg bruker vanning for å vanne planter innendørs eller senker planten i en 5-liters bøtte til ingen luftbobler stiger, og tøm deretter alt overflødig vann. Ikke overvann maisplanten din Dracaena «massangeana» for å unngå rotrot.

Temperaturer

Fragrans gjør det veldig bra når temperaturen er over 55 ° Farhenheit. Kaldeskade kan oppstå når temperaturen nærmer seg 40-tallet, spesielt hvis det blåser. Høye temperaturer kan også bidra til bladforbrenning. Beskytt plantene mot vind og kulde.

I varmt vær vil bladene fra fragrans vri bladene sidelengs i sitt forsøk på å redusere bladeksponeringen for sol. Når ting «kjøler seg ned» går bladene tilbake til sitt normale mønster.

Kuldeskade kan oppstå et sted mellom 35 ° og 50 ° F. Det avhenger også av hvor mye vind som kommer med kulde. Kaldeskade vil fremstå som lysegrå eller brune bladmarginer.

En plante skadet av kulde betyr ikke – den vil dø. Kaldeskader dukker raskt opp på fragrans. Ikke begynn å trimme løv med en gang. La planten komme seg først.

Du kan kutte av mer løvverk enn nødvendig eller ikke nok. La alle skadene dukke opp før du begynner å trimme, dette kan ta så lang tid som to uker.

Gjødsel

Innendørs vil jeg generelt fraråde bruk av gjødsel. Du vil høre meg si dette igjen og igjen. Dracaenaer er veldig følsomme for overflødig fluor og bor.

De får mest sannsynlig dette “overflødige” fluor og bor fra gjødsel. Maistengelplanten kan brenne ganske lett når et av disse to elementene kommer ut av balanse.

Brune tips er generelt tegn på et fluorproblem!

Hva gjør fluor med Dracaena?

Fluorakkumulering forhindrer riktig lukning av stomiene (åpningene i bladene som hjelper dem å «puste») og resultatet – tipsforbrenning.

Planter som vokser i barnehagen, har lagret rikelig med næringsstoffer i stokken for å opprettholde planten i lang tid. Etter hvert som en Dracaena tilpasser seg det nye innemiljøet, reduseres matbehovet sterkt siden metabolismen til planten avtar.

dracaena santa rosa og lindeni2 Varianter av Dracaena stokkplanteDet er noen få andre duftstoffer produsert, men ikke i veldig stort antall. Kulturen er den samme, selv om variantene av Santa Rosa og Lindenii vanligvis vil kreve mer lys for å opprettholde god farge. De er «omvendt» Massangeana med mindre klorofyll i bladene.

Alle varianter av fragrans Dracaena er fantastiske innendørsartister og har bevist seg igjen og igjen. Det er knapt et hjem som ikke kunne bruke den sanne tropiske skjønnheten og tidstestede duftstoffer og / eller Massangeana-planter.