Skip to content

Dracaena Fragrans – Slik fikk det navnet

23 de februar de 2021

Dracaena fragrans – Visste du at den blomstrer? Vi får jevnlig e-postmeldinger med spørsmål om blomstringen av Dracaena fragrans. E-postene går omtrent slik:

Jeg har en Dracaena fragrans – «Maisplanter blomstrer» og har hatt planten i 5 år – i noen tilfeller mer. Denne løvverkplanten blomstrer for første gang. Jeg visste ikke at det engang blomstret.

Dracaena fragrans

  • Hvor lenge vil blomstene vare?
  • Vil planten dø?
  • Kan jeg kutte av blomsterstengelen til maisplanten?

Jeg må registrere meg og fortelle deg at jeg bare skriver av erfaring og ikke kan gi deg de fulle detaljene og ideelle forholdene på kornstengelplanten Dracaena fragrans som blomstrer innendørs – det er ikke den vanligste hendelsen!

Forhåpentligvis vil noen av interiørene våre skrive og gi oss sine tips og tips.

Når jeg skriver dette, har jeg en Dracaena fragrans massangeana plantet ute i bakken med hvite blomster som blomstrer bort. Det er omtrent 180 meter fra huset mitt, og jeg kan lukte den berusende, utrolige duften hver kveld.

Dracaena massangeana cane er en populær sort av Dracaena fragrans, men med gul broket løvverk.

MERK: Jeg har også sett rødkant av dracaena marginata blomster et par ganger og også alle grønne Janet Craig Dracaena men ingenting som Dracaena fragrans.

Bakgrunn om Dracaena Fragrans

Mesteparten av tiden du finner Dracaena fragrans eller dracaena deremensis blomstring, vil den være på veldig modne planter. Planter blir vanligvis mer enn 6 ′ fot høye.

Blomstestengene kommer ut av midten av bladhvirvelen og vil til og med vokse til 3 ′ fot i lengde og buer seg til bakken.

Om kvelden gir planten en søt duft som er merkbar i hundrevis av meter. Duften er veldig sterk som noen av dere har opplevd. En person sa til og med at de måtte åpne kontordørene for å lufte ut stedet !!!

Nå til spørsmålene:

Vil planten dø?

Nei – Denne dracaena-planten vil fortsette å vokse. Anlegget vil begynne med å sette ut et nytt løvhode. Sentrum av planten – vekstspissen – er ikke lenger aktiv etter blomstring.

Et nytt “hode” vil dukke opp fra midten av bladverket ved siden av hvor blomsterstengelen var. Dette ligner på beskjæring av en plante, og ny vekst starter under kuttet.

Det er også mulig at mer enn ett hode kan dukke opp. Prøver med forgrenede stammer oppstår når to hoder utvikler seg der den gamle blomsterstengelen var og har modnet.

Hvor lenge varer de duftende blomstene?

Duften varer hver kveld i omtrent 3 til 7 dager. Det kan vare lenger innendørs fordi det er beskyttet mot elementene. Etter en periode vil blomsterstengelen til slutt visne bort.

Dracaena Plantepleie og vekstkrav

Dracaena fragrans er planter med lite vedlikehold. De lager også flotte innendørs planter som bærer grønne blader og sesongblomster. Selv om de er enkle å dyrke, må du gi deres grunnleggende behov for optimal helse.

Som innendørs potteplanter bør dracaena fragrans plasseres i et område med filtrert sol. For lite lys resulterer i kompromittert vekst og forsvinner av striper på bladkronen. Planter dem i en godt drenert jord. Løs pottejord eller potteblanding for innendørs planter kan kjøpes nesten hvor som helst.

Fragrans liker varme temperaturer mellom 65 ° – 78 ° Fahrenheit. Hold Dracaena-planter borte fra kalde trekk,

Hold dem jevnt fuktige, men prøv å ikke komme over vann. Hvis du gjør det, vil din dracaena være utsatt for rotrot. Hvis du lar dem være tørre i noen tid, vil det føre til brune bladspisser. Unngå vanning med vann fra springen som ofte inneholder fluor og klor, da de er følsomme for disse elementene. Dracaenaer er også følsomme for bor.

Gjødsel din dracaena fragrans lett med en allsidig gjødsel. Bruk kalsiumtilskudd for å unngå skader på bladspissen.

MERKNAD: Utendørs når akklimatiserte Fragrans vil gå i direkte sollys.

Kan jeg kutte av Dracaena blomsterstengelen?

Ja, du kan kutte av blomsterstengelen. Husk at mens planten blomstrer, legger den sin energi i blomstene og ikke i stilkene eller andre deler av planten.

Jeg vil gjerne høre fra interiøret, men tror de vil anbefale å kutte blomsterstengler av et par grunner.

  • Duftens styrke innendørs kan være veldig sterk (spesielt i kommersielle omgivelser)
  • Pollen kan komme på bladene og gi et skittent utseende.

Hva med deg – noen gang hatt din Dracaena fragans blomst?

bilde: kilde