Skip to content

Dristig

11 de juli de 2021

De dristig Det er en av sykdommene som plantene oftest har, spesielt når de lider av et betydelig angrep fra melkefugler. Det er også en av de best identifiserte, siden symptomene det gir er veldig karakteristiske.

Selv om det kan se annerledes ut, er det lett å kontrollere om vi tar en rekke tiltak. Så hvis du vil vite alt om denne sykdommen, så inviterer vi deg til å fortsette å lese.

Hva er det?

Fet påvirker mange planter

Den dristige eller sotede formen er en opportunistisk sopp, noe som betyr det vises bare når planten svekkes, som er akkurat det som skjer under angrepet av en pest, men vær forsiktig, ikke hvem som helst, men hvite fugler, hvitfluer og bladlus. Dessverre kan nesten alle planter påvirkes av disse insektene, så de må overvåkes nøye og kontrolleres for å unngå problemer.

Men hvordan er sykdommen karakterisert? Vel, det er enkelt: av utseendet på et klebrig svart pulver som dekker overflaten på bladene. Med dette forhindrer det at fotosyntesen blir utført, og i svært alvorlige tilfeller der den dekker dem helt, slutter den også å puste ved å tette porene.

Hva er symptomene og / eller skadene?

Bortsett fra det vi allerede har sagt, vi vil se følgende:

 • Skadedyr: hvitluke, hvitflue og / eller bladlus
 • For tidlig bladdråpe (avblæring)
 • Vekstnedgang
 • Generelt utseende »trist»

Men vi trenger ikke bekymre oss for mye: det meste av tiden kan det lett kontrolleres, og dermed unngås at det aktuelle skadedyret havner i kompostbunken.

Hvordan forhindre?

Planteblader kan bli påvirket av fet skrift

Vi kan gjøre flere ting for å forhindre fet skrift, som er:

Forhindre og bekjempe skadedyr

Forebygging

Hvis vi forhindrer skadedyr, vil vi kunne forhindre den svarte soppen. Men hvordan gjør vi dette? Vel, selv om det er folk som sier at det jeg kommer til å kommentere nedenfor ikke er troverdig, er jeg en av dem som er overbevist om at en sunn og godt ivaretatt plante er en plante som knapt vil bli syk. Så slik at insektene vi har nevnt ikke angriper det, vil jeg anbefale følgende:

 • Kjøp planter som kan leve godt i ditt område: tro meg, hvis du får for eksempel en japansk lønn og du bor i et område med et veldig varmt klima, må det treet kjempe dag ut og dag inn for å holde seg i live. Til slutt vil helsen hans svekkes, og det er da insektene angriper ham. Og derfra til fet vises … det er bare ett trinn.
 • Vann så mye du berører, ikke mer, ikke mindre: det er sant at vanning er en av de vanskeligste tingene å kontrollere, men det hele handler om å observere landet og øve. Finn ut hvilket vann trenger anlegget ditt har, og tilpass dem så det kan bli veldig bra. For eksempel: vi vet at pelargoner trenger hyppig vanning, som 4 eller 5 ganger i uken om sommeren og en gang hver -34 dager resten; Men hvis det regner veldig ofte i vårt område, vil vanningsfrekvensen være mindre. Når du er i tvil, må du alltid kontrollere fuktigheten i jorden, enten ved å sette inn en tynn trepinne eller ved å bruke en digital fuktighetsmåler.
 • Gjødsle gjennom hele vekstsesongen: plantene – unntatt de kjøttetende – trenger regelmessig tilførsel av gjødsel i den varme årstiden. Ikke nøl med å stikke innom dette innlegget for å finne ut hvilke typer det finnes.
 • Hvis de er pottet, transplanter dem: når røttene går tom for rommet, svekkes også helsen. Unngå dette ved å transplantere dem hvert 2. eller 3. år.

Behandling

I tilfelle de allerede har skadedyr, vi må handle ved å gjøre noen av disse tingene:

 • Rengjør laken er en børste dynket i apotekalkohol.
 • Behandle med kaliumsåpe, som er et giftfritt naturprodukt som må fortynnes i 2% vann og sprayes / sprayes på plantene.
 • Hvis skadedyret er alvorlig, behandles med spesifikke insektmidler i henhold til indikasjonene angitt på beholderen, for eksempel.

Hold syke planter atskilt fra resten

Når våre elskede planter allerede har dristig, er det vi må gjøre ta dem eller hold dem atskilt fra resten for å unngå smitte. I tillegg er det veldig viktig at vi vasker hendene og verktøyene våre godt av før og etter håndtering av samme grunn.

Hvordan eliminere soppen?

Kaliumsåpe, en god behandling mot dristighet

For å eliminere det må vi først Vask de berørte delene grundig med en klut, eller hvis vi vil med en børste. Vi vil se at skorpen forsvinner relativt lett, slik at vi i prinsippet med dette og så lenge størrelsen på den aktuelle planten tillater det, slipper å gjøre noe annet.

Nå, hvis vi vil beskytte dem enda mer, eller hvis de er store planter, kan vi behandle dem med kaliumsåpe (til salgs) eller med kobber- eller svovelbaserte soppdrepende midler (til salgs).

Og med dette er vi ferdige. Som du kan se, er fet en sykdom som kan forårsake mye skade, men som er lett å kontrollere.