Skip to content

Drivhusplastfunksjoner

11 de juli de 2021

Når kulden kommer, må vi ta beskyttende tiltak hvis vi dyrker tropiske planter hvis vi bor i områder der temperaturen faller for lavt. En av de tingene vi kan gjøre er å beskytte dem ved hjelp av dem drivhusplast.

Dette er et materiale som, selv om det er veldig likt det som ble brukt til å lage poser og containere, faktisk er mye mer motstandsdyktig. Hva mer, når du berører den, merker du øyeblikkelig at den er noe tykkere og vanskeligere. Vi vet at din rolle er å beskytte, men hva er deres egenskaper?

Hvilke typer drivhusplast er det?

Drivhus av plast

Jeg vet: de ser alle like ut! Men når vi begynner å undersøke, finner vi ut at det er forskjellige typer:

 • Polyetylen (PE): det er det vanligste, siden det er billigst. Avhengig av forholdene temperatur, trykk og / eller katalysator, kan vi ha:
  • LDPE: lav tetthet. Det er den som brukes til drivhusdeksler.
  • PELBD: den har også lav tetthet, men noe høyere enn den forrige. Den brukes til polstring og små tunneler.
  • HDPE: den har høy tetthet. Det brukes fremfor alt i vanning og drenering.
 • Etylenvinylacetat-kopolymer (EVA): det er mer motstandsdyktig enn PVC. Den brukes i termiske skjermer, tak og til beskyttelse av lave tunneler.
 • Polyvinylklorid (PVC): det er en veldig hard plast, men den påvirkes av støv og kulde.
 • Polykarbonat (PC): brukes i drivhuskapslinger.

Hva er den beste drivhusplasten?

Det kommer veldig an på hvor du vil bruke den. For eksempel, hvis det du trenger er en plast for å lage et lite, hjemmelaget drivhus, og du vil at det skal vare noen sesonger, anbefaler jeg at du velger HDPE eller til og med EVA; Men hvis du skal lage en større, vil PC-en være bra for kabinettene (side og foran) og LDPE for dekslene.

Hvordan velge riktig drivhusplast?

Som vi har sett, er det forskjellige typer, og det er lett å velge en som senere ikke overbeviser oss. For å forhindre at dette skjer, må vi ta hensyn til følgende:

 • Varighet: det er viktig at de har fått behandling mot ultrafiolette (UV) stråler, ellers vil de ikke vare mer enn en sesong (og kanskje mindre hvis vi er i Middelhavet eller i et annet område der det er sterkt solskinn).
 • Lysdiffusjon: det er viktig at de slipper lys gjennom slik at plantene kan fortsette å utføre fotosyntese og derfor forbli i live.
 • Termisitet: dette gjør at temperaturen i drivhuset kan være litt høyere enn utenfor.
 • Anti-kondens egenskap: vanndråpene som kondenserer på innsiden, blir sammen og danner et lag som glir gjennom plasten mot bakken, uten å falle på plantene.
 • Diffus lystransmisjon: hvitaktig plast diffunderer lys inn, og hindrer dermed planter i å brenne seg.
  De er spesielt interessante i områder med høy isolasjon.
 • Svovelbestandighet: Svovel er et veldig effektivt soppdrepende middel for å forhindre at det oppstår sopp, men det kan skade drivhusplast hvis det ikke har fått riktig behandling. Derfor, hvis vi skal behandle plantene med dette produktet, må vi velge en motstandsdyktig plast.

Hva er prisen og hvor kan jeg kjøpe?

Hjem drivhus

Igjen, det kommer an på 🙂. Men for å gi deg en ide, prisen per meter er vanligvis mellom 0,50 og 2 euro. Du kan kjøpe dem i barnehager, butikker og hagesentre og også.

Jeg håper det har vært nyttig for deg.