Skip to content

Du har fått post! De beste klatreplantene for postkasser

10 de november de 2022

La oss legge til litt pizza i postruten med noen av våre favorittklatreplanter til postkassen din. Disse postkasseblomstene er mer enn bare planter for å gå rundt postkassen din, de vil legge til sjarm, interesse og kan til og med gjøre postsjekken din på slutten av dagen bare litt mer lunefull. Uansett hvilke klatreplanter du velger for postkassen din, vil du sørge for at de holdes ryddige, velstelte og borte fra postkassedøren og flagget – postbæreren din vil takke deg.

Mandevilla

La Mandevilla få fotfeste om våren og se så denne klatreren bryte ut i blomst til frost. De trives i de varme og fuktige kystnære og tropiske sørene, men de kan bringes inn i vintermånedene eller gis en årlig rolle andre steder. De bør unngå høy ettermiddagssol, men ellers kan de henge i hel eller delvis sol. De er også et utmerket dekke for espalier og gjerder.

Trompet kaprifol

Trompet kaprifol

Også kjent som korallkaprifol, trekker disse riflede blomstene kolibrier. Ganske røde bær gir planten enda mer øyeappell.

Klatrerose

Rose

Det spiller ingen rolle hva arkitekturstilen din er, hvert hus kan bruke litt hyttesjarm – og en klatrerose som følger rundt postkassen din er en sikker måte å få det på. Hvis du vil ha mange blomster, velg enten «New Dawn», «Cecile Brunner» eller «Climbing Old Blush»-variant. De vil blomstre fra vår til høst. Hvis postkassen din mottar sol hele dagen, vil en klatrerose være relativt enkel å dyrke og belønne deg med mange vakre blomster.

Lilla pasjonsblomst

Lilla pasjonsblomst (Maypop) Blomstrende vinranke

Lilla pasjonsblomst er en favoritt blant sommerfugler og andre pollinatorer. De eksotiske blomstene lukter godt og vil gjøre det til en godbit å få posten.

Carolina Jessamine

Carolina Jessamine

La oss bare få dette ut av veien: Det er Carolina jessamine, ikke Carolina jasmin. Jessamine er preget av gyldne klokkeformede blomster som dukker opp mot slutten av vinteren. Det er en delikat vinranke, noe som betyr at den ikke tar ut postkassen når den vokser og modnes. De vil ta sol eller litt lett skygge.

Klematis

Klematis

Du vil kjenne igjen de små hvite blomstene til klematis så snart du ser dem. Sammen med mørkegrønne blader gjør de klyngede blomstene et helt show. De foretrekker full sol og regelmessig vanning og kan dyrkes i USDA sone 6-9.

Crossvine

Crossvine

Denne sørlige naive er en produktiv klatrer og blomstrer, og dens brennende oransje-gule oppblomstringer starter showet midt på våren og fortsetter å blomstre opp igjen.

Morning Glory

'Heavenly Blue' Morning Glory

Denne skjønnheten trenger noe å klatre opp i begynnelsen, men når den først kommer i gang vil du bli belønnet med massevis av dens karakteristiske himmelblå blomster. Bonus—morning glory er en lett vinranke som er enkel å ha med å gjøre.

Klatre hortensia

Klatre hortensia

Vi vet, det høres for godt ut til å være sant. Vi er glade for å bekrefte at det finnes noe slikt som klatrehortensia – og de er akkurat så vakre som du forestiller deg. Det er et godt valg for ekstremt solide og solide postkasser. Det er ekstremt uklokt å prøve å vokse en rundt postkassen din med mindre du leter etter en måte å fjerne den på. Den tåler skygge bedre enn de fleste blomstrende vinstokker.

Bougainvillea

Bougainvillea

Denne tropiske vintreet vil bli fortært med bittesmå blomster omgitt av fargerike silkepapir-aktige dekkblader i løpet av høsten og kjøligere vårmånedene. Hvis du leter etter en fantastisk sommerstid, er ikke bougainvillea din jente. De er en annen variant som er best for solide bokser som murstein eller stukkaturversjoner. Plasser et espalier på hver side av postkassen, bind dem til strukturen etter hvert som de vokser, og beskjær tilbake ved behov (ideelt etter blomstringen på senvinteren eller tidlig på våren).