Skip to content

Dunkel mugg

23 de juli de 2021

Som vi har sett ved visse anledninger, kan planter lide av sykdommer, virus, skadedyr etc. For å hindre at plantene våre lider, er det mange forebyggingsmekanismer, og hvis de uunngåelig allerede er smittet, kan vi løse dem.

I dag kommer jeg for å snakke om Dunkel mugg. Om hva det er, hvordan vi kan forhindre det, symptomene vi kan legge merke til og noen behandlinger. Vil du vite mer om det?

Hva er Downy Vine?

Vinmugg påvirker blader, skudd og skudd

Er om en av sykdommene som er mest kjent innen vindyrking. Det er kjent for sin hyppighet og alvorlighetsgrad. Det er en sykdom som er avhengig av miljøforhold, og som, hvis den er i sin favør, er i stand til å angripe alle de grønne organene i vintreet, og forårsake et enormt tap i drueproduksjon.

Det er en sopp som begynner sin aktivitet om våren når miljøforholdene er gunstigere og den kan spre seg bedre takket være høyere temperaturer. Denne soppen, som nesten alle, avhenger nesten helt av miljøfuktigheten, slik at den om høsten når temperaturen synker, kommer inn i hvilefasen og ikke angriper vintreet.

Perfekte miljøforhold for soppen og symptomene

vintreet er påvirket av mugg

Når vi har en vinstokk, må vi ta i betraktning at de gunstige forholdene ikke eksisterer for at den dunete mugg kan angripe plantasjen vår. I tillegg, i tilfelle det klarer å angripe avlingen vår, må vi kjenne symptomene for å handle så raskt som mulig og lindre problemene.

De gunstigste miljøforholdene for mugg å spre seg og handle er:

  • Skytelengde på 10 cm eller mer.
  • Fall av et regn på minst 10 mm.
  • Gjennomsnittstemperatur over 10ºC.

Vi vet at våren er en tid da planter spirer og blomstrer raskest. I tillegg er det rikere og hyppigere regn med høyere temperaturer. Alt dette gjør Forholdene for at denne soppen skal reprodusere og angripe avlingene våre, er ideelle.

Hvordan vet vi om vår vinstokkdyrking har blitt påvirket av mugg? Det første er å se på bladene. Blader som er berørt av Mugg kan gjenkjennes av noen oljeflekker på den øvre overflaten, som kan tilsvare en hvitaktig lo på undersiden.

Vi kan også gjenkjenne andre symptomer på mugg i skudd og skudd. Vi må se hvordan skuddene er buede og også dekket med den hvite fluffen som bladene er laget med. Hvis soppens tilstand er for sterk, kan spirene falle av.

Når det gjelder buntene, kan kornene påvirkes både innledningsvis og senere. Ved langsommere angrep er ikke gruppene dekket av lo, men de får en mer brunaktig farge. Dette kan være en indikator på at vintreet vårt påvirkes av mugg.

Hva kan vi gjøre for å behandle det?

blad påvirket av mugg

Før vi setter en løsning, må vi sette forebygging. Hvis vi er på våren der sykdommen utvikler seg og forholdene som jeg har nevnt ovenfor, oppstår, er det beste alternativet å utføre en forebyggende behandling. For å gjøre dette må vi ta i betraktning at forholdene der denne soppen sprer seg, er basert på høy temperatur og høy luftfuktighet. Relativ luftfuktighet over 75% og temperaturer mellom 12 og 30 grader er ideelle, siden de øker overlevelsen med 25%.

Derfor må vi ta tiltak som gjør at temperaturen og fuktigheten ikke er så gunstig for mugg. Blant handlingene vi kan utføre finner vi:

  • Plasser alltid plantasjen i retning mot den rådende vinden. På denne måten vil vi unngå overflødig fuktighet og favorisere naturlig lufting.
  • Vi vil tynne bladene som er berørt for å unngå videre spredning.
  • Vi vil unngå overflødig nitrogengjødsel.
  • Vi vil plante vinstoksorter som er mer motstandsdyktige mot sykdommen

Det er også kjemiske behandlinger for Mugg, men vi vil alltid velge de mest naturlige løsningene som er mulig.