Skip to content

Dvalemodus og dvale hos planter

20 de juli de 2021

Selv om det ved første øyekast kan virke noe annet, er planter og dyr veldig like på mange måter. De, fra første stund de spirer, må vokse, utvikle seg, blomstre og bære frukt for å vike for en ny generasjon. Under prosessen, De må også kjempe mot hverandre for å kunne fange opp så mye sollys som mulig, beskytte seg mot insekter og mikroorganismer som kan påvirke dem og også mot dårlig vær.

Men hvis det er en ting vi er veldig like i, er det at vi begge har en døgnrytme; det vil si at vi begge reagerer på solskinnstidene. Mennesker våkner vanligvis om morgenen og bruker energi til middagstid; og fra det øyeblikket til skumringen føler vi oss mer slitne. Mens vi sover, gjenoppretter vi energi. Nesten det samme som planter. Så jeg skal forklare deg alt om dvale og dvale hos planter.

Planter er avhengige av sollys i omtrent alt. Fra soloppgang til solnedgang bladene absorberer strålene til kongestjernen for å kunne utføre fotosyntese og vokse. I løpet av natten kan det sies at de «sover», fordi de ikke kan vokse i fravær av sollys, og det er derfor i løpet av de timene at alt de gjør er å utvikle sukker i cellene slik at de kan fortsette å vokse gjennom natten. morgen. Men, Hva skjer om vinteren?

Når kulden kommer, blir dagene kortere. Dette betyr at soltimene blir redusert. Følgelig energien forbruket av planter avtar også, slik at de lagrer den til våren kommer igjen, som vil være når stjernekongen varmer bakken igjen og dermed gir den liv.

Planter i dvale om vinteren

Det er derfor veldig viktig å gjødsle avlingene våre spesielt om våren og sommeren, slik at de kan ha de nødvendige reservene for å komme seg fra vinter uten problemer.