Skip to content

Dypsis minuta, det minste palmetreet i verden

24 de juli de 2021

Normalt når de snakker om palmer, tenker vi umiddelbart på planter med mer eller mindre tynne stammer og fremfor alt høye, 5, 7 eller flere meter. Men det er en art som godt kan gå ubemerket hen: Dypsis minuta. Den er så liten at den kan oppbevares i en gryte gjennom hele livet uten problemer.

Det er en veldig interessant plante for tropiske og subtropiske klima, men Hvordan tar du vare på det?

Kjennetegn ved Dypsis minuta

Hovedpersonen vår er et endemisk palmetre fra Madagaskar, hvor det bor i regnskogen i en høyde på mellom 200 og 550 meter. Vokser til en maksimal høyde på 50 cm, og består av ca 5-8 bifide blader (to brosjyrer) med grønn farge som måler ca 20 cm i lengde, og en liten stamme eller koffert på 30-40 cm i høyden.

Blomstene er veldig nysgjerrige. De er som «små kuler» gulhvite i begynnelsen og rødlige etterpå, frem fra en blomsterstengel som kommer ut fra midten av planten. Frøene er små, 1 cm og harde.

Dyrking eller stell

Dypsis minuta på Hawaii

Bilde – Palmpedia

Vil du ha en kopi? Det er ikke lett å finne til salgs, og mindre på campus. Frøene kan imidlertid fås i en nettbutikk. Hvis du endelig lykkes, er dette dine bekymringer:

  • plassering: den må beskyttes mot direkte sol.
  • Underlag: rik på organisk materiale og med god drenering.
  • Irrigasjon: hyppig, men unngå vannlogging. Derfor anbefales det å vanne den hver 2-3 dag om sommeren, og noe mindre resten av året.
  • Transplantasjon: annet hvert år er det nødvendig å legge til nytt underlag.
  • Abonnent: veldig viktig å betale med et bestemt produkt for palmer, i henhold til indikasjonene som er angitt på emballasjen.
  • Multiplikasjon: av frø om våren. Så i en pose med glidelås fylt med vermikulitt.
  • Rustikk: det er veldig følsomt for kulde og frost. Temperaturer under 10 ° C påvirker det. Du trenger også beskyttelse mot varme (over 30 ºC).

Har du hørt om denne planten?