Skip to content

Dyr persimmons

11 de juli de 2021

De persimmons De er et av de mest elskede frukttrærne av alle: de er vakre når som helst på året, lette å vedlikeholde, de gir en interessant nyanse når de blir voksen, og som om det ikke var nok kan de leve begge i tempererte klimaer med veldig mild frost (som Middelhavet) som i de områdene der vintrene er ganske harde.

Når du leter etter et tre som har alt, er dette et av de mest interessante, hendene ned. Jeg sier deg at jeg har en, og jeg er veldig fornøyd med den 😉… Vel, og det er også at den dekorative verdien den har er veldig høy. Lær å dyrke den 🙂.

Opprinnelse og egenskaper

Persimmontre utsikt

Persimmon, hvis vitenskapelige navn er Diospyros kaki, er et løvtre fra Asia, spesielt fra Sør-Korea, Japan, Kina, Burma og Nepal. Det er populært kjent som kaki, palosanto, lodoñero, caquilero. Den kan nå en maksimal høyde på 30 meter, med en 3-4 meter bred krone. Bagasjerommet er rett og kan forgrene seg fra lav høyde. Bladene er lansettformede, elliptiske, ovale eller ovale og måler 5-18 med 2,5-9cm.

Det er en dioecious plante, som betyr at det er kvinnelige og andre mannlige eksemplarer, og at det derfor må være et tre av en annen slekt i nærheten for å bære frukt. Den blomstrer om sommeren, og avhengig av regionen de gjør det i, får de et navn etter omstendighetene. Og det er generelt, fruktene som er spiselige bær Opptil 5 cm i diameter, i noen kulturer kalles de «Zeus Food», med henvisning til den rike smaken de har.

Persimmons er lyse oransje, kuleformet, selv om det også finnes flere typer persimmon, klassifisert i henhold til innholdet. Et viktig faktum om dette treet er tiden den tar tid å bære frukt og det er omtrent 4 til 7 år.

Persimmon-varianter

Varianter er klassifisert i snerpende, som er de som ikke modner på treet og ikke konsumeres direkte, og ikke-snerpende:

 • Astringerende:
  • Tynn
  • rød
  • Hachiya
  • Tanenashi
  • Kushiyama
  • Lys rød
  • Etc.
 • Ingen snerpende:
  • Fuyu
  • Jiro
  • Izu
  • Etc.

Hvorfor legger jeg ikke Persimon, Sharon eller Sharoni? Av den enkle grunnen til at de er varemerker. Den første for Opprinnelsesbetegnelsen Kaki Ribera del Xúquer (Valencia, Spania), som er en lys rød variant som er utsatt for en prosess der astringenensen ble eliminert; sistnevnte er de samme, og de er et registrert varemerke i Israel der persimmons av Triumph-sorten også blir fratatt sin astringency.

Hvordan fjerne astringency fra persimmon?

Hvis du virkelig liker snerpende kakier, du må gjøre følgende:

 1. Fyll en gryte en finger med alkohol (vodka brukes mye, men alle vil gjøre det).
 2. Tilsett persimmons og dekk til gryten.
 3. La det være slik i tre dager hvis du vil at de skal være harde, men uten strenghet, eller litt mer tid hvis du liker dem myke.

Hva bryr de seg om?

deilig frukt

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler jeg at du følger følgende:

plassering

Det er et tre som Det må være ute, i full sol. Det gjør heller ikke vondt hvis det er i delvis skygge, men det er viktig at det får direkte sollys jo flere timer jo bedre (minimum 5).

Land

 • Verft: fra erfaring vil jeg fortelle deg at persimmon vokser godt i leirejord, men hvis jorden også har god drenering, vil den bli verdsatt fordi den ikke liker vannlogging for mye.
 • Blomsterpotte: legg et første lag med leire eller vulkansk leire for drenering, og fyll deretter med universelt voksende substrat.

Irrigasjon

Vanningsfrekvensen vil endres mye gjennom året: om sommeren må du vanne veldig ofte, mens det ikke er nødvendig å gjøre så mye resten av sesongene. Det er derfor det er praktisk å være klar over variasjonene i områdets klima, og i tilfelle tvil sjekke fuktigheten på jorden ved å gjøre for eksempel:

 • Bruk en digital fuktighetsmåler, som fortelle deg umiddelbart hvor våt den delen av jorda som har kommet i kontakt med måleren er.
 • Innfør en tynn trepinne. Hvis det kommer ut med mye klebende jord når du trekker det ut, trenger du ikke å vanne det.
 • Vei potten en gang vannet. Våt jord veier mer enn tørr jord, så denne forskjellen i vekt kan tjene som en veiledning.

Selv om du er i tvil, ikke bekymre deg. Du burde vite at mer eller mindre, Det anbefales å vanne 3-4 ganger i uken om sommeren og hver 4-5 dag resten.

Abonnent

Gjødsel guano pulver er veldig bra for persimmon

Palisander er et tre som vokser en god del av året, bortsett fra om vinteren når fruktene faller. Dette betyr at det er praktisk å betale det regelmessig slik at du ikke mangler noe og kan vokse godt. Spørsmålet er, med hva? Vel, å være en plante med frukt som er spiselig, er det ideelle å bruke organisk gjødsel, som guano, kompost eller andre.

Hvis den plantes i hagen, er det nødvendig å legge et lag på ca. 5 cm rundt det og blande det litt med jorden, og hvis det tvert imot er i en gryte, er det nødvendig å bruke flytende gjødsel i henhold til instruksjonene. spesifisert på beholderen.

Beskjæring

Sent vinter, når fruktene har falt. Tørre, syke eller svake grener bør fjernes, og de som vokser for mye må trimmes.

Multiplikasjon

Ved frø om høsten (De må være kalde for å spire). De plantes i skogplanteplater med universelt voksende medium, og naturen får ta sin gang. De vil spire godt om våren.

Innhøsting

Du kan høste persimmons fra midten / sen høst til sen / tidlig vår, avhengig av sorten.

Skadedyr

Det er følsomt for:

 • Fruktflue – Se fil
 • San Jose lus
 • Persimmon Sesia
 • Langstrakt hvitluke
 • Fugler

Insektene elimineres godt med kiselgur (til salgs) eller; Når det gjelder fuglene, anbefaler jeg at du setter en fugleskremsel kjøpt eller laget med esker med CDer 🙂.

Sykdommer

Overvann er et veldig alvorlig problem, da det svekker treet og forårsaker sopp som tiltrekkes av det. Dermed kan persimmon ha antraknose eller grårot (Botrytis). De behandles med kobberbaserte soppdrepende midler.

Plantetid

På våren, før bladene spirer. Hvis klimaet er temperert, kan det gjøres om høsten hvis treet fremdeles er ungt og ikke bærer frukt.

Rustikk

Motstår opp til -12 ° C. Den lever ikke i klima uten frost, som et minimum skal den falle til -1 ° C, og legge merke til at årstidene går.

Hvilke bruksområder har persimmon?

Persimmon er en spiselig frukt

Pynt

Det er et tre med stor skjønnhet. I løpet av høsten, i klima med moderat frost, kler han seg i sine beste klær, og endrer den grønne fargen på bladene til en veldig slående rød; og om våren og sommeren gir den oss en behagelig nyanse.

Det fungerer også som bonsai, selv om det ikke er veldig hyppig siden det har store blader og det er vanskelig å gjøre dem mindre.

Spiselig

Frukten er spiselig, og det blir vanligvis konsumert som en dessert, selv om det er deilig når som helst på dagen. Den brukes også til å lage iskrem, likører, juice, etc.

Persimmon det er et tre det er verdt å se på to ganger, fordi egenskapene er ganske interessante. Den store størrelsen er i prinsippet en av hoveddydene, selv om noe veldig nysgjerrig som vi må kommentere er det denne frukten representerer noe veldig viktig som en kvinnes seksualitet, en veldig spesiell egenskap ved dette treet, så vel som fruktene, betraktet som en fryd betegnet som guddommelig.

Kort sagt, en veldig interessant plante.