Skip to content

Hvilke varianter av persimmons er det?

4 de juli de 2021

Persimmons er en av de mest elskede fruktene fra høst-vinter. Den har en veldig behagelig søt smak og i tillegg til at den er veldig næringsrik, De kan hjelpe oss med å hydrere litt, som alltid er veldig bra. Men visste du at ikke alle de som selges er like?

Hvis du vil vite forskjellige varianter av persimmons ikke slutte å lese denne artikkelen som vi har skrevet for deg.

Hoved mest kjente arter av persimmons

Treet som er oppnådd etter utvikling av persimmons eller palo santo som kjent, tilhører en slekt kjent som Diospyros. Det er takket være denne slekten at det er lett å skille de forskjellige artene som eksisterer.

Blant de mest vanlige variantene av persimmons, det er asiatiske persimmons og japanske persimmons. Selv om det er verdt å nevne at dette er frukt som ikke kan konsumeres av mennesker. Allikevel er det noen arter av persimmons som kan spises, for eksempel:

Persimmon fra Kina

Denne varianten av persimmon kalt persimmon, er også kjent som Diospyros kaki. På kommersielt nivå dette det er muligens den viktigste av de tre artene som vanligvis dyrkes og kommersialiseres.

Som navnet antyder, er det det hjemmehørende i Kina, og selve frukten er vanligvis søt med et snev av krydder når du smaker på dem. Når det gjelder tekstur, er den vanligvis myk, men for noen har den en tendens til å være noe fibrøs.

Det er en variant av persimmon som du enkelt kan spise når de er knasende. Selv om kinesisk persimmon forbedrer smaken når de er i ro og stivheten avtar mye.

Persimmon fra japan

Wild persimmon er et frukttre

Det er også kjent under sitt vitenskapelige navn Diospyros lotus eller vanlig navn, vill persimmon. Det er en variant som Det er hjemmehørende i det sørvestlige Asia og mye av det sørvestlige Europa.

Dyrkinga går tilbake til tiders tid, og til og med de gamle grekerne pleide å dyrke den i stor mengde og De kalte det søtt av naturen eller frukten av gudene. Årsaken til dette navnet, som du kan forestille deg, er på grunn av hvor små de er, og smaken er veldig lik plommer eller dadler.

Virginia persimmon

Virginia persimmon er et løvtre

Eller også kjent under sitt vitenskapelige navn, Diospyros virginiana. Denne arten hopper til et annet kontinent og hans hjemsted er i USA. Og til tross for at det er en fruktart, kan den også dyrkes som en prydplante.

Frukten som denne varianten produserer, har et utseende eller en form som ligner på en oval og frukten er lysere. Videre, når den når sitt modenhetspunkt, kan frukten få en blåaktig farge.

I USA dyrkes denne planten vanligvis i stor overflod, den ses hovedsakelig i landets markeder, og bruken som blir gitt til denne planten eller dens frukt er mer enn noe annet rettet mot tilberedning av innfødte sirup og søtsaker.

Astringerende varianter

Persimmons er delt inn i snerpende og ikke-snerpende. Førstnevnte har en bitter og snerpende smak, så de må få lov til å modnes godt på treet og deretter utsettes for en streng eliminasjonsprosess.

For det, Det anbefales å legge dem i en gryte med et glass øl i noen dager. De viktigste sammentrekkende variantene er:

 • Eureka: det er et lite, men veldig produktivt tre som tåler tørke og kulde godt.
 • Hachiya: Det er et stort tre som produserer et stort antall koniske og lyse oransje frukter som samles på midten av høsten og til tidlig vinter.
 • Koushu-Hyakume: brukes til tørking.
 • Lys rød: det er en autoktong variant av Valencia-samfunnet (Spania). Den produserer frukt i en intens rød farge, med delikat hud og noe hard masse, som høstes i slutten av november (nordlige halvkule).

Dette er en av grunnene til at det er en av variantene av persimmoner som vanligvis gir problemer når du høster dem. Vi vil spesifikk håndtering er nødvendig for å unngå å skade frukten.

Det morsomme med alt dette er at knallrød persimmon i Valencia og andre deler av Spania er den mest markedsførte varianten. Ulempen med denne frukten er at du kan dra nytte av det bare i slutten av november, siden det er innsamlingsmåneden.

Ikke-snerpende varianter

Ikke-snerpende persimmons er de som smaker søte. De kan konsumeres direkte, etter å ha blitt samlet fra treet. Hovedvarianter er:

 • Fuyu: det er et stort tre som produserer lyse oransje frukter, med kompakt og sterk masse, lys oransje. De samles fra sen høst til tidlig vinter.
 • Honan rød: det er det samme som Fuyu-sorten, med den forskjellen at fruktene er veldig søte og oransjerøde i fargen.
 • Jiro: er den laveste sorten. Den produserer veldig søte gule frukter som blir samlet tidlig på høsten.
 • Sharon: Også kjent som Triumph. Det er et israelsk kors av flere varianter som har fått fjernet den kjemiske astringencyen. Fruktene er myke og med lite smak, som kan konsumeres, selv om de er harde.

Dette gir det en fordel i forhold til andre typer persimmons, som kan konsumeres uten problemer til og med å være i en tøff tilstand.

Dessuten lar karakteristikken til denne varianten av persimmon folk og plukkere beholde dem mye lenger. Når du holder dem i kjøleskap i opptil 3 hele uker, er de fortsatt spiselige.

Fordeler du kan få med forbruk av persimmons

Persimmon har mange fordeler

Du kjenner allerede de aller fleste typer persimmons som finnes og som er spiselige eller som er egnet til konsum. Imidlertid vet du fortsatt ikke fordelene som denne lille og enkle frukten kan gi deg hvis du tar den med i listen over frukt til daglig konsum.

Blant fordelene med persimmon til konsum, vi kan nevne følgende:

 • Det favoriserer generell helse.
 • Det er en frukt som er nyttig for starte og opprettholde et sunt liv basert på dietter takket være det høye innholdet av magnesium, jern, vitamin A og C pluss litt sink inkludert.
 • Den har phytonutrients som andre frukter ikke har.
 • Det favoriserer og opprettholder synets integritet.
 • Styrker og fremmer at immunforsvaret fungerer som det skal.
 • De er frukt, de er praktiske når du vil gå ned i vekt med strenge dietter.
 • De er frukt som de har mye fiber og de er lette når du spiser en viss mengde.
 • Den har evnen til å forhindre at aterosklerose vises.
 • Det klarer å senke nivået av kolesterol som det kan ha i blodet.
 • De har høy kapasitet til å svekke og inhabilisere et bredt utvalg av virus som finnes i systemet ditt.
 • Det kan øke mengden kalorier hvis den konsumeres sammen med annen frukt.
 • Det er nyttig for personer som lider av forstoppelse, høyt blodtrykk eller som har høyt kolesterol. I disse tilfellene anbefales folk å ta med et par persimmons om dagen.

Som du kan se, bør du ikke utelate denne lille frukten, siden den har utrolige egenskaper som er gunstige og både voksne og barn kan dra nytte av persimmon.

Det som er bra er at det er mange varianter du kan velge eller kjøpe, avhengig av området du er i og i sesongen, selvfølgelig. Likevel, det er en frukt det er verdt å kjøpe og at smaken helt sikkert vil fange deg umiddelbart når du smaker på dem.