Skip to content

Egenskaper, skader, symptomer og behandling av olivenflue

14 de juli de 2021

Til olivenflue på samme måte kan vi vite det med det vitenskapelige navnet Bactrocea oloeae, denne typen insekter er en art som tilhører familien Tephritidae.

På samme måte kan vi markere at dette er en flue kjent under navnet vi allerede har nevnt, for når den er i sitt larvestadium, bruker vanligvis fruktmassen som matkildeÅrsaken til dette var at den fikk navnet på olivenfluen, så dette er en art som oppfyller egenskapene til fluer som lever av frukt.

Olivenflue-karakteristikk

Kjennetegn ved olivenflue

Til å begynne med vil vi starte fra hovedegenskapene til morfologien til olivenfluen, og være viktig å påpeke at relatert til hva som er eggene som tilhører denne arten, vet vi at de kan ha en måling som er mellom 0,7 millimeter og 1,2 millimeter, samtidig har den en figur som er langstrakt og som også har en base som er flat, på samme måte, dette er et egg som har muligheten til å ha det som er en slags knoll, som har funksjonen til oppfyllelse av prosessen med respirasjon av embryoet.

Når egget har gått fra dette stadiet til larvestadiet, er egenskapene det har knyttet til utseendet det har, siden generelt har en konisk form og samtidig lik en sylinderPå samme måte kan vi fremheve at når den nevnte larven er i en viss modenhet, kan den nå et mål som kan bli funnet mellom 6 og 7 millimeter.

På den annen side, og hvis vi snakker om fargen som denne larven har, dette har en tone som er mellom hvitt og gult.

Når denne arten er ferdig med å gå gjennom hver av fasene som har å gjøre med utviklingen av morfologien, og den allerede er i det som er en flue i voksenstadiet, har visse målinger som er mellom 4 og 5 millimeter.

Generelt, for å markere hvordan denne arten ser ut, må vi ta hensyn til det denne har en svart farge i det som er toppen av vingene og den forblir utvidet til den når anacellen.

På den annen side og tar hensyn til fremheve egenskaper ved flua av oliventreet på voksenstadiet, kan vi si at det har en viss farge i nyanser av brunt og samtidig rødlig, og med hensyn til området av thorax som olivenfluen har, har det en viss gul farge.

På den annen side med hensyn til tilfellet med vingene, kan vi observere dem det de er gjennomsiktige.

Når det gjelder hva som er den biologiske syklusen til denne arten, vet vi det har muligheten til å variere avhengig av årstid, siden det på det tidspunktet klimaet er varmere i løpet av månedene som tilsvarer vår- og sommersesongen, har det en periode eller også livsfaser som er helt forskjellige fra de som skjer når fluen del olivo har muligheten til å leve i hva er månedene med årets kaldeste temperaturer, dette er høst- og vintersesongen.

Skader og symptomer det forårsaker

Skader forårsaket av olivenflue

Skaden som olivenfluen vanligvis produserer, er bare på frukten, mer spesifikk det vil si oppstår når de er i larvestadiet og de kan være i to forskjellige klasser:

Direkte skade

Forringelsen av massen er produsert gjennom galleriene som får frukten til å være helt ubrukelig som bordoliven, bortsett fra at fruktene faller før de kan høstes og den har en ganske betydelig redusert vekt.

Indirekte skader

Disse representerer en infeksjonskilde for bakterier og sopp å trenge gjennom, og modifiserer hva som er organoleptiske egenskaper og surhetsegenskaper forårsaker i oliven som brukes til produksjon av oljen, fordi dette er av dårlig kvalitet.

Behandlinger

Olivenflue-behandlinger

For behandling mot olivenflue, enten for å kontrollere eller forhindre, er det veldig viktig å huske på populasjonsnivå for olivenfluer, for å oppnå det optimale bruksområdet, redusere miljøpåvirkningen og samtidig oppnå maksimal effektivitet.

På denne måten kan vi utføre forskjellige kontrollmetoder som:

Sette feller i bulk

Det første for å kunne utføre skadedyrbekjempelse er å ha den nødvendige kunnskapen om befolkningsnivået som vi allerede har nevnt, og for dette vi kan bruke juksemishandling, noe som gjøres ved hjelp av en serie attraktive produkter for å redusere antall fluer når de er i voksenfasen, og samtidig kan vi tallfeste populasjonen. Vi kan utføre denne oppgaven med fluesnapper eller også med monokromatiske feller, som er tyggegummi på begge sider dekket med feromoner, reduserer populasjonen av menn og reduserer dermed reproduksjonen.

Biologisk kontroll

Tatt i betraktning studiene som er utført, spiller ikke naturlige fiender en relevant rolle med hensyn til kontrollen av olivenflue, bare reduserer skadedyrets utvikling gjennom tilstedeværelsen av Opius Concolor i marken, som er et parasittoid insekt som spiser på olivenfluen, og reduserer dermed befolkningsveksten.

Kjemisk kontroll

Når vi tar i betraktning prosentandelen av hakkede oliven, kan vi utføre to helt forskjellige typer behandling:

Agnbehandling

Generelt gjøres det vanligvis når prosentandelen hakkede oliven per tre er ganske lav, noe som er mellom 1 og 2%, eller når mer enn fem voksne fluer er samlet inn for hver fluepeller. Dette det er en løsning som er sammensatt av et hydrolysert protein som fungerer som et agn som er blandet med et insektmiddel som dimetoat og vann, siden du bare trenger å spraye sørflaten på oliventreet for å redusere befolkningen i voksenfasen.

Total behandling

Dette brukes når prosentandelen hakket oliven per tre er mellom 7 og 8%, og det handler om å fukte hele overflaten av treet for å eliminere både voksne fluer og larver.