Skip to content

Egenskaper, stell og varianter av epletreet

14 de juli de 2021

Plantene er viktige elementer i livet til enhver organisme som bebor jorden, noe som lett kan forklares med mengden bidrag og ressurser de gir oss.

Livet til planter tilsvarer livet til mange av oss som lever på jorden i dag og er at moderat ren luft som vi fremdeles kan puste inn Det er beviset på dette, også en stor del av maten vi har, for eksempel eplefrukt, kan også illustrere denne ideen på en mer konkret måte.

pleie av epletre

For dette har mange mennesker viet en stor del av livet sitt til planter, gjennom både å studere og vedlikeholde dem. Selv dyrene selv, trente eller ikke, vet hvor viktig livet deres er, og det er derfor det er mulig å observere hvor mange arter som har en tendens til å ha atferd som beskytter og bevarer livet av disse organismene.

Området med medisin er kanskje et av de mest fordelaktige innen alt vi kommenterer, og det er at mange av produktene som brukes i dag for å gi opphav til løsningene som brukes som svar på mange sykdommer, er hentet fra alle slags planter, noen har nyttige og viktige næringsstoffer for deres utvikling.

Blant de mange planter, trær og busker som eksisterer, i denne artikkelen vil vi snakke om epletreet, et tre som gjør det mulig å lage visse avledninger fra navnet sitt.

Vi vil gi deg informasjon om deres egenskaper, deres stell og beskjæring, som tilbyr brukeren alle elementene han trenger for å få en bedre forestilling om implikasjonene når man har et epletre, så vi vil begynne med litt grunnleggende informasjon om denne planten.

Epletre egenskaper

Det er et tre av en betydelig høy høyde og ca 10-12 meter. Det er et løvtre, forsvarsløst med åpen forgrening og krone, med et sett med grener som utgjør en stor del av kroppen. Bladene på denne planten er petiolate, ovale, med en mer eller mindre avrundet base og kantene er grønne. Som mange planter, har bladene en tendens til å utstråle en behagelig aroma når de blir presset.

Blomstene dine kan vise noe følsom for sterk frost som går foran våren, så det anbefales å kondisjonere dette treet til metoder som beskytter det mot fiendtlige temperaturer, en av de mest typiske er anti-frost vanning.

Til tross for dette kan epletreet takle temperaturer på opptil ca. -10 grader Celsius, som til tross for at du tåler, kan koste deg noen blomsterknopper. For veksten er minimumstemperaturen syv grader Celsius, den maksimale er omtrent 35 grader, med en ideelt utvalg for din vekst, som består av 18 og 24 grader Celsius.

Epletre sykdommer

Epletre egenskaper

Epletreet er utsatt for å lide et stort antall sykdommer, derfor skal vi presentere de hyppigste, som vanligvis forklares med tilstedeværelse eller invasjon av en bakterie eller sopp, etterfulgt av pesten til noen insekter og blant den mest kjente, har vi følgende:

  • Brannsårssykdom.
  • Bladlus
  • Mugg

Epletre varianter

Vi kjenner epletreet, men vi kjenner ikke fruktene som dette treet tilbyr, og unngår det faktum at det skilles mellom fruktene. Her presenterer vi noen av variasjoner som forekommer i denne frukten.

Bestemor gruppe

Innenfor det aspektet som skal fremheves, kan vi snakke om det grønn hud og dens syrefarge og blant de mest populære, har vi Granny Smith, like syrlig og med en veldig spesiell grønn tone, men dens surhet og farge bør ikke forvirre oss, siden de er frukt som anses som eksotiske.

Fuji Group

Fargen er matt rød, som lener seg mot den mørkere røde, men smaken er fortsatt den mest behagelige og dens bevaring og hardhet er ikke langt etter. Blant de mange variantene tilhører de fleste av disse Fuji-gruppen.

Galas Group

Her kan vi finne en rekke farger, som varierer mellom rød og gul, selv om det må sies det røde epler er det dominerende, som de ender med å erstatte de andre typene, men vi husker at utseendet deres ikke trenger å forutse smaken og i denne forstand kvaliteten, å kunne fremheve Mondial Gala, Galaxia, Royal, Buckeye, etc.

Golden Group

Som navnet antyder, er huden gul, her kan vi finne variasjoner som Golden supreme, Golden deilig, Golden smoothie, etc., som er en av de vanskeligste å finne i markedet på grunn av utseendet, noe som gjør dem til en av de mest eksotiske og ettertraktede av publikum selv.

American Reds Group

Her består fargen av en veldig interessant pigmentert rød farge, blant de mest kjente, vi har Starking Delicious, men denne arten er praktisk talt forsvunnet.

Beskjæring av epletreet

Beskjæring av epletreet

Beskjæring er viktig, spesielt når epletreet er i det unge stadiet og dette gjøres når det er behov for å eliminere grener infisert med insekter, syke eller i alle fall døde.

Når det når voksenstadiet, anbefales det beskjær dem ikke mer enn en gang i året, som vil være nok til at den mottar forsiktige nivåer av solprojeksjon, samt en god luftpassasje gjennom den.

Epletreet er et veldig kjent tre, og dette skyldes spesielt frukten, som brukes over hele verden til forskjellige formål, de fleste av disse gastronomiske, men noen ganger tilbøyelige til området kosmetikk eller andre. Dens egenskaper er ikke de mest spesielleDette er imidlertid ingen grunn til å si at dette treet ikke er unikt i sin art, mange av dagens potensielle fruktforbrukere appellerer til denne klassen av organismer, siden det til tross for sin enkelhet er epletreet det er en av de mest særegne i hele verden, som er den sjeldneste og stadig viktigere typen og etterspurt av publikum.