Skip to content

Beskjæring av epletre

5 de juni de 2021

Et av de eldste kjente frukttrærne er epletreet. Det er et tre hvis frukt er en av de mest forbrukte på hele planeten. Derfor er det veldig vanlig at mange har et epletre i hagen sin. Epletreet har noen vedlikeholdsoppgaver som beskjæring som gir tvil. De beskjæring av epletre Det krever å kjenne til noen aspekter for å kunne gjøre det riktig og holde treet vårt i god stand.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om beskjæring av epletre.

Nysgjerrighet av epletreet

beskjæring av det unge epletreet

Vi kommer til å gi i denne artikkelen noen tips om beskjæring av epletreet generelt. Husk at det finnes forskjellige varianter av epletre, og noen av dem har helt forskjellige egenskaper. Dette gjør ikke alle rådene vi skal gi fungerer på samme måte i alle tilfeller. Når du er ferdig med å lese hele denne artikkelen og alle rådene vi skal gi, må du analysere informasjonen og bruke den på den beste måten. Ved tvil kan du spørre i kommentarfeltet.

Blant kuriositetene som epletreet har, er det opprinnelsen. Og det er at den eksakte opprinnelsen til epletreet ikke er kjent. Det er mange eksperter som indikerer at opprinnelsen kommer fra Kaukasus-fjellene. Andre forfattere satset fordi arten Malus sieversii Det er en vill art som vokser i fjellområder i Asia og kan være epletreet som ville ha gitt den første arten av dette frukttreet. Dette treet har vært på planeten vår i mer enn 20 tusen år.

I dag har den mer enn 7500 arter av epletrær over hele verden. Dette gjør beskjæringen av epletreet mer individualisert avhengig av pariteten vi har å gjøre med. Frukten kan lagres i flere måneder uten å miste friskhetenselv om den ikke kan lagres i mer enn ett år. I tillegg, selv om det ikke er kjent, kan det gis forskjellige medisinske bruksområder. Blant dem er det bruk som lindring av halsbrann, vanndrivende og rensende virkning, hjelper mot økning i kolesterol, senker blant annet blodtrykk.

Eplet kan plasseres ved siden av annen frukt og hjelper til med å øke modningen av frukten det følger med. Hvis du vil ha sunne og rene tenner, er en av bruksområdene som kan gis til eplet å rense tennene. Og den inneholder en syre som hjelper å holde tennene sunne og rene.

Beskjæring av epletre

beskjæring av epletre

Når vi vet noe mer om dette treet, vil vi analysere hva som er teknikkene for å utføre beskjæring av epletreet. Vi starter med de nødvendige verktøyene i henhold til typen beskjæring og alderen på epletreet. La oss se hva som er de viktigste verktøyene som er nødvendige for dette:

  • Motorsag
  • Beskjæringssaks
  • Hvis epletreet ditt er høyt nok en stige
  • Grunnleggende sikkerhetselementer som hansker, briller.

Når vi vet alle nødvendige verktøy for dette, skal vi se hvordan du kan beskjære et epletre. Du bør aldri begynne å beskjære hvis det ikke er klart hva målene dine er. Det første av alt er å vite hva du leter etter med beskjæring. Blant de forskjellige målene som vanligvis er til stede i denne typen aktiviteter finner vi følgende:

  • Dann en liten epleplante
  • Øk og optimaliser treproduksjonen
  • Forleng levetiden til et eldre epletre

Dette er hovedårsakene til at beskjæring utføres. Avhengig av hvert mål, skal vi gi hovedtipsene.

Beskjæring av det unge epletreet

epletre

Når planten er i sine tidlige år, vil den trenge beskjæring akkurat som nesten alle frukttrær. Det som vil bli søkt i dette arbeidet er å oppnå en totalt balansert krone som har kraftige grener som er i stand til å støtte god frukting uten å bryte. Jo mer rikelig frukting treet har, desto mer skade kan det forårsake grenene.

Beskjæring bør gjøres på det tidspunktet epletreet begynner å produsere. Det kan ta de første 4 årene plantet. På tidspunktet for første beskjæring må vi være tydelige på strukturen eller formen vi ønsker å gi den.

Formasjon beskjæring bør starte fra planting. Vi velger pluss minus en høyde fra bakken på 75 centimeter. Dette kuttet genererer nye skudd hvorfra vi kan velge en ny guide og noen flere grener fordelt på stammen. De sist valgte grenene skal tvinges i innstikkingsvinkler på omtrent 60 grader. På denne måten er vi i stand til å fremme fruktproduksjon og øke treets styrke.

For våren etter må vi lage et område som ligner på det forrige. Vi må kutte en føring 75 centimeter fra stillasets siste gren. På denne måten kan vi velge nye grener, og vi kan kutte suger og grener som ikke er en del av stillaset.

Fruktende beskjæring

Den andre beskjæringen gjøres når epletreet allerede er voksen. Det som søkes er å fornye de fruktbare grenene, redusere antall blomsterknopper og favorisere belysning og lufting av planten.

Som en generell regel vet vi at en perfekt tid for beskjæring av epletre bør være en hvor utviklingshastigheten er lav. Som oftest, denne fasen oppstår om høsten og vintersesongen. Denne regelen kan være fleksibel avhengig av området vi bor i og hvilken type beskjæring vi skal utføre. På steder som har veldig tøffe vintre, anbefales det ikke å beskjære om høsten om ikke å la det være på slutten av vinteren. Takket være denne ventetiden utsetter vi ikke kuttene for lave temperaturer eller skader treet.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om beskjæring av epletreet og dets egenskaper.