Skip to content

En mye brukt plante i hagearbeid, Solanum rantonnetii

20 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plante som er mye brukt i hagearbeid. Det handler om ham Solanum rantonnetii. Disse plantene tilhører Solanaceae-familien og kommer fra Sør-Amerika, nærmere bestemt i Argentina og Paraguay. Det vanlige navnet er solano med blå blomst.

Vil du vite mer om denne planten så mye brukt i verden av hagearbeid?

mye brukt plante

Det er en busk der den spesielle egenskapen skiller seg ut så snart du ser den: dens høye nivå av forgrening. Den vokser på en ustabil måte og uten noen form for mønster og skaper kulevolumer. Takk til dens variasjon i form av vekst, Det er vanskelig å finne to solanoer med lignende form, så det gir oss store dekorative fordeler for dens høye mangfold.

Det har også stor allsidighet når det gjelder funksjonen. Hvis de for eksempel blir guidet, er de i stand til å nå høyder på mer enn to meter ved å fungere som klatreplanter. Det kan også fungere som bunndekkende planter, siden den forgrenede veksten er i stand til å dekke mye av bakken på kort tid.

Det er en plante av hurtig vekst og bladene har en lysegrønn farge og oval form. Den blomstrer om sommeren og tidlig på høsten, når temperaturen begynner å synke. Blomstene er blå-lilla med en litt mørkere kant og en intens gul innside som gjør den enda mer attraktiv.

Når blomstene har gjødslet, danner de røde frukter som utvikle seg på en hengende måte. Det er bra fordi det tilpasser seg forskjellige typer jordsmonn, selv om de som hjelper mest å utvikle seg, er de som er torvete, rike på næringsstoffer og godt drenert.

Blant deres omsorg er å ikke ha det utsatt for lave temperaturer, siden den ikke motstår kulden godt. Formasjon beskjæring er også nødvendig for å fjerne skadede grener slik at de kan vokse godt. For å holde den i god stand, må betales hver tredje uke om våren og sommeren.

Med disse tipsene kan du sikkert ha Solanum rantonnetii i hagen din.