Skip to content

Ephedra (Ephedra fragilis)

12 de juli de 2021

Bor du nær kysten? Er jorden i hagen din sand, og hvor du bor er varm? Hvis du har svart ja på noen av disse spørsmålene, er det en av plantene som best vil tilpasse seg ditt område Ephedra fragilis, som produserer veldig dekorative blomster.

Det er veldig enkelt å ta vare på, siden så lenge det har sol og litt vann, vil veksten og utviklingen være tilstrekkelig. Så, Hva venter du på å møte henne?

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over efedraplanten

Hovedpersonen vår er en dioecious busk (det er kvinnelige og mannlige eksemplarer) hvis vitenskapelige navn er Ephedra fragilis og som er kjent som ephedra. Den er innfødt i Middelhavsregionen, som hovedsakelig finnes i Nord-Afrika og Sørøst-Europa, inkludert Spania og Portugal. Den når en maksimal høyde på to meter, og er veldig forgrenet.

Stilkene den har er oppreist, tynne og fotosyntetiske (det vil si at de gjør fotosyntese). Fra dem spirer hvirvlede skjellete blader som måler ca 2 mm. Hannblomstene er gruppert i kuleformede og stive blomsterstander, sammensatt av skottblad og er ensomme; kvinnelige blomsterstand er vanligvis gruppert i par. I begge tilfeller er de gule. Pseudofrukten måler 8x3mm, har en langstrakt ellipsoidform og frøene er dekket av røde eller gule skiver.

Varianter

Det er to underarter:

  • Ephedra fragilis subs. fragilis: bor i de vestlige regionene i Middelhavet.
  • Ephedra fragilis subsp. campylopoda: bor på Balkanhalvøya.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi å ta følgende vare:

plassering

Du må plassere din Ephedra fragilis ute, i full sol. Den har ikke invasive røtter, men som praktisk talt alle planter som lever på kysten, kan den vokse veldig lenge, men de vil være overfladiske.

Land

  • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med 30% perlit. Et annet alternativ er å blande 60% akadama med 40% mulch, spesielt hvis det regner mye i ditt område.
  • Verft– Vil vokse godt i kalkholdig, krittaktig jord eller saltvann.

Irrigasjon

Vanningen av denne planten skal være moderat, det vil si at du ikke trenger å vanne hver dag, men ikke la jorden tørke ut heller. Generelt bør det gjøres omtrent 3 ganger i uken i løpet av den varmeste tiden av året, og hver 4-5 dag resten.

Hvis vannet er veldig, veldig hardt (med en pH på 8 eller høyere), er det viktig å først tilsette en spiseskje eddik i 5 liter vann for å senke pH, og dermed forhindre at planten har mineralmangel.

Abonnent

Gjødsel guano pulver er veldig bra for efedra.

Planter trenger vann for å leve, men også «mat». Og det er at på samme måte som folk ikke ville leve lenge og bare drikke vann, vil plantevesener ikke komme veldig langt hvis røttene ikke absorberer næringsstoffer fra jorden på en daglig basis.

Men pass på, dette betyr ikke at du må betale hver dag, men at vi må sørge for at det alltid er næringsstoffer i jorden eller i underlaget. Hvordan gjør du det? Fôring når det er nødvendig. Hvis vi bruker kjemikalier, vil den samme beholderen fortelle oss hvor ofte vi skal betale, men hvis vi bruker naturals-noe som forresten anbefales, må vi gjøre det en gang i måneden.

Multiplikasjon

De Ephedra fragilis multipliserer med frø om våren, selv om det er å foretrekke å så dem om høsten, det er når de er modne. Trinn for trinn å følge er som følger:

  1. Først vil vi fylle en gryte med universelt voksende medium.
  2. Etterpå vanner vi samvittighetsfullt og sørger for at det er godt gjennomvåt.
  3. Deretter sprer vi frøene på overflaten, og sørger for at de er litt atskilt fra hverandre.
  4. Deretter dekker vi dem med et tynt lag med underlag. og vi vanner igjen, denne gangen med en sprøyte.
  5. Til slutt plasserer vi potten utenfor, i halvskygge. Vi kan legge en plate under den slik at det gjenværende vannet blir igjen på platen og kan absorberes av jorden.

A) Ja, frøene vil spire om to måneder omtrent.

Plager og sykdommer

Det er veldig tøft, men hvis vekstforholdene ikke er egnet, kan det påvirkes av bomullsmelblomster hvis miljøet er veldig tørt og du er tørst, eller av sopp hvis det er veldig fuktig. I det første tilfellet kan vi fjerne dem for hånd eller med en børste dynket i apotekalkohol, og i det andre vil vi behandle Ephedra fragilis med soppdrepende middel ved å følge instruksjonene som er angitt på pakken.

Planting eller transplantasjonstid

Den ideelle tiden å lande er på våren, når risikoen for frost har gått.

Hvis vi har det i en gryte, transplanterer vi det annet hvert år, også i blomstersesongen.

Rustikk

Den tåler lett kulde og frost på opptil -6 ° C.

Hvilke bruksområder har den?

Pynt

Det er en veldig dekorativ plante, som kan fås i en varm, temperert hage eller uteplass. Enten det brukes som et isolert eksemplar eller i grupper, er det alltid en kilde til stolthet å ha det.

Medisinsk

Ephedra ekstrakt brukes i naturlig medisin for å behandle luftveissykdommer som astma, men før du starter en behandling, bør du oppsøke lege.

Direkte inntak av planten er farlig, da den inneholder alkaloider som kan føre til anfall, hjerneslag, hjerteinfarkt og til og med død.

Ephedra fragilis-planten er veldig dekorativ

Og med dette er vi ferdige. Hva syntes du om ephedra?