Skip to content

Episode 12: Hydrangeas with High Marks

21 de mars de 2021

Det er en million slags der ute – noen gode – andre ikke. Vi fremhever en håndfull påviste artister

Ahhhh, vakre hortensiaer. Har det noen gang vært en mer elsket busk? Uten tvil ikke, og planteforedlere utnytter denne hengivenheten ved å produsere en mengde nye varianter hvert år. Så hvordan vet du hvilke som er best? Vi luker gjennom alle de forskjellige artene – fra eikeblader, til mopheads, til panicles – og kaller ut kultiver som er virkelig fantastiske. «Blue Enchantress» og «Gatsby’s Moon» er bare et par du kanskje vil legge til på handlelisten din i år.

Ekspert: Sarah Partyka, eier av The Farmer’s Daughter barnehage i South Kingston, Rhode Island.

Ekspert Sarah Partyka bor i hjertet av hortensia-land: kyst New England. Hvis hun bare hadde lov til å ha en sort i hagen sin, ville hun velge «Limelight» panicle hortensia (Hydrangea paniculata «Limelight», soner 3 til 9) hver gang.
Gatsby Moon® eikebladhortensia (Hydrangea quercifolia «Brother Edward», sone 5 til 9) er en ny favoritt av Danielle, ikke bare for sine enorme blomster, men også den fantastiske høstløvfargen.
Steve kan ikke vokse mye (så hevder han), men ett unntak er Invincibelle® Spirit glatt hortensia (Hydrangea arborescens «NCHA1», soner 3 til 9), et utvalg som krever liten forsiktighet for å se fantastisk ut.
Sent frost kan føre til at mophead hortensiaer ikke blomstrer i løpet av et gitt år, men når det gjelder Blue Enchantress® hortensia (Hydrangea macrophylla «Monmar», soner 5 til 9), selv om blomstene ikke dukker opp, er de utrolige svarte stilkene og lyse grønt løvverk er interessant nok.
Quick Fire® hortensia (Hydrangea paniculata «Bulk», sone 3 til 9) er seige som negler, blomster tidligere enn de fleste andre panicle-typer, og har iøynefallende burgunderstengler å starte opp.

Relaterte linker:

https://www.finegardening.com/low-maintenance-long-lasting-hydrangeas

https://www.finegardening.com/18-hydrangeas-know-and-grow

https://www.finegardening.com/smarter-hydrangea

https://www.finegardening.com/pruning-hydrangeas