Skip to content

Episode 13: Fall Color Favorites

20 de mars de 2021

Vi er på plass i The Gardens at Elm Bank i New England for å se hvilke planter som ser best ut på slutten av sesongen

Et av de mest spektakulære stedene på østkysten å besøke om høsten er The Gardens at Elm Bank, hjemmet til Massachusetts Horticultural Society i Wellesley. Vi dro innom for et par uker siden for å se hvilke planter som så best ut da temperaturene falt i 20-årene. Da vi gikk rundt de fantastiske hagene designet av Adrian Bloom, oppdaget vi noen kjente favoritter og et par overraskende muligheter for høsten som kan inspirere deg til å plante noe annerledes når hagesesongen slutter.

Ekspert: David Fiske, hagekurator for The Gardens at Elm Bank, Wellesley, MA.

Bressingham Garden på Elm Bank (designet av den anerkjente plantemannen, Adrian Bloom) skinner virkelig om høsten når flere planter, inkludert «Autumn Joy» sedum (Sedum «Autumn Joy», Zones 3-10) og Quick Fire® panicle hortensia (Hydrangea paniculata «) Bulk «), lagre det beste til sist.
Det er en grunn til at Steve ikke kan slutte å snakke om Arkansas blå stjerne (Amsonia hubrichtii, soner 5-8). Det ser bra ut om våren, sommeren og høsten når den forvandles til en elektrisk gul masse. Ta også en titt på den hvite blomsten i bakgrunnen: Bevis på at Steve har plantet og liker mødre.
Selv om Danielle hadde vanskelig for å huske sortnavnet, er utseendet til Purple Pearls® beautyberry (Callicarpa x «NCCX1», sone 5-8) vanskelig å glemme. Det lilla bladverket er unikt og gir denne busken en interessant vri i tider når den ikke er i bær.
Det er vanskelig å spørre en innfødt New Englander hva deres favoritt høstplante er fordi det er så mange å velge mellom. Men gartner David Fiske fra The Gardens at Elm Bank sier at når østlig innfødt rød lønn (Acer rubrum, soner 3-9) stiller opp sitt høstlige show, kan ingenting sammenlignes.