Skip to content

Er det små frukttrær som gir skygge?

26 de juli de 2021

Utrolig nok er den gode nyheten det ja det er små frukttrær som gir skygge. Faktisk kan ethvert frukttre holdes lavt ved beskjæring. Men hvis du ikke vil bli for komplisert, vil du denne gangen oppdage hvilke treslag som ikke bare har deilig frukt, men som også kan gi skygge.

Så jeg får deg ikke til å vente lenger. La oss se hva er de utrolige frukttrærne.

Og la oss starte med blåbær, som du kan se på bildet som leder artikkelen. Dens vitenskapelige navn er Vaccinium corymbosum. Den vokser til en høyde på omtrent to meter, noe som gjør den ideell for dyrking i potter. Den har løvfellende blader, og noen frukter – blåbær – veldig næringsrike. Hva mer, den motstår lett intens frost ned til -15 ° C.

Men det er fortsatt mer …

Ribes sanguineum (stikkelsbær)

Ribes sanguineum

Ripsen har veldig dekorative blomster, som du kan se på bildet. Den blir opptil 4 meter høy, og den har også løvfellende blader. Den blomstrer om våren, og for sommeren vil du se at planten er fylt med frukt: stikkelsbær, som er lilla bær opp til 1 cm lange. Tåler frost ned til -10 ° C, men er følsom for høye temperaturer kunne lide skader hvis temperaturene stiger på 35 ºC.

Sitrus

Sitrus aurantium

Sitrus er veldig populære eviggrønne planter. Med fruktene blir det laget juice, iskrem og desserter med utsøkt smak. Appelsintrær, sitrontrær, grapefrukt og mange, mange andre kan dyrkes i potter. Det eneste du bør huske på er at intense frost skader dem, men Du kan alltid benytte anledningen til å ha dem inne i hjemmet til godværet kommer tilbake 😉.

Khaki

Diospyros kaki

De Diospyros kaki Det er et løvtre som vokser til omtrent 6-8m. Det er sant at det er mye høyere enn de vi har sett, men hvis du liker persimmons, har jeg gode nyheter å gi deg: hvis det beskjæres, kan vokse i potten uten problemer. Så hvorfor ikke ha det? Hva mer, støtter opp til -7 ° C.

Hva synes du om disse frukttrærne? Tør du å ha en på terrassen eller balkongen? 🙂