Skip to content

Eugenia myrtifolia (Syzygium paniculatum)

9 de juli de 2021

Det er planter som, i tillegg til å være vakre, kan være veldig nyttige for oss. Et tydelig eksempel er hagebruk, det vil si de som vanligvis dyrkes i frukthager. Innenfor denne gruppen er det mange kjente arter, men også andre som er interessante å oppdage, for eksempel Eugenia myrtifolia.

Dette er et fantastisk tre som er egnet for områder der klimaet er varmt eller til og med temperert som gir spiselige frukter i en veldig prangende farge. Vet det.

Opprinnelse og kjennetegn ved Eugenia myrtifolia

Fruktene av magenta kirsebær er spiselige

Hovedpersonen vår er et eviggrønt tre innfødt i Australia, der den lever i de fuktige skogene som har et temperert klima. Det nåværende vitenskapelige navnet er Syzygium paniculatum, så ovenstående, Eugenia myrtifolia, har blitt et synonym. Det er populært kjent som en magenta kirsebær, som refererer til fargen som frukten kan få.

Nå en maksimal høyde på 15 meter, med en tynn koffert på opptil 35 centimeter, noe som gjør den perfekt å ha i mellomstore hager. Bladene er motsatte, 3-9cm lange, mer eller mindre ovate i form, mørkegrønne på oversiden og lysere på undersiden. Blomstene er hvite og er gruppert i klynger, og fruktene er mer eller mindre langstrakte, vanligvis magenta i fargen, men de virker også hvite, rosa eller til og med lilla.

Hva bryr de seg om?

Hvis du tør å ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Magenta kirsebær er en plante som det må være utenfor. Det rette stedet vil være et sted der det får direkte sollys hele dagen, selv om det kan tilpasse seg og vokse godt i halvskygge.

Selv om den ikke har invasive røtter, er det viktig at den er i en avstand på omtrent 4-5 meter fra vegger og andre, for at den skal vokse normalt, hvis du vil ha den i hagen.

Land

  • Blomsterpotte: det anbefales å fylle det med substrat for urbane hager (til salgs) siden det er rikt på organisk materiale og har god drenering. Men det vil også være gyldig å bruke universal substrat, mulch eller kompost hvis det blandes med 30% perlit, leirestein eller lignende.
  • Verft: Hagejorden må være like fruktbar, med god drenering.

Irrigasjon

Blomstene av Eugenia myrtifolia er hvite

Vanning er en av de vanskeligste oppgavene for alle å mestre. Det er ikke bare å helle vann: det er mye mer. Hvis det blir vannet for mye, vil røttene råtne, og tvert imot hvis det blir vannet lite, vil de tørke ut. På samme måte, hvis luftdelen (blader, stilker, blomster) blir våt og i det øyeblikket solen gir dem, vil brannskader vises umiddelbart.

Når og hvordan skal vi vanne Eugenia myrtifolia? Frekvensen vil avhenge av klimaet: jo varmere og tørrere, jo oftere må vanningene være. Om sommeren kan det være nødvendig med omtrent 3 ukentlige vanninger, men resten av året vil det bli vannet mindre siden jorden tar lengre tid å miste fuktighet.

Vann må tilsettes jorda eller underlaget, ikke til bladene eller blomstene.

Abonnent

Det må betales fra tidlig vår til sensommeren med regelmessig tilførsel av kompost, mulch eller annen organisk kompost. Husk at fruktene er spiselige, så det er bedre å bruke naturlige produkter og ikke forbindelser (kjemikalier). Hvis du velger å bruke sistnevnte, må du lese og respektere den angitte sikkerhetsperioden, siden du vil vite når du skal samle og konsumere fruktene uten å ta risiko.

Multiplikasjon

De Eugenia myrtifolia multipliserer med frø om våren. For dette er det interessant å først plassere dem i et glass med vann i 24 timer for å hydrere, og så dem i frøbed (potter, melk eller yoghurtbeholdere, …) med jord rik på organisk materiale som letter rask drenering av vannet, som substratet for frøplanter for eksempel (til salgs).

Planting eller transplantasjonstid

vår, når risikoen for frost har gått. Hvis du har den i en gryte, flytt den til en større hvert annet eller tredje år, når du ser røtter vokse ut av dreneringshullene.

Beskjæring

Du trenger det egentlig ikke, men fjern alle de tørre, syke eller svake grenene på slutten av vinteren. På denne måten vil det se penere ut 🙂.

Du kan også dra nytte av det til å trimme grenene som vokser for mye, spesielt hvis du har det i en gryte.

Rustikk

Den motstår frost på opp til -7 ° C.

Hvilke bruksområder blir gitt til Eugenia myrtifolia?

Utsikt over magenta kirsebærtre

Pynt

Som vi har sett, det er en dekorativ plante og ganske enkel å ta vare på. Den kan dyrkes i en gryte eller i hagen, til og med som en bonsai.

Kulinarisk

Fruktene er spiselige, hvis syresmak ligner den på epler. Så de kan serveres som dessert, eller spises som snacks.

Og hvis du foretrekker det, kan du lage papirstopp med dem 😉.

Hva syntes du om denne planten? Kjente du henne?