Skip to content

Fargerik grønnkål

15 de november de 2022

Kalde, solfylte dager gir rosenrøde kinn og en sunn utstråling til alle som liker å være utendørs. For å observere denne sesongens fordel i planteverdenen, trenger du ikke lete lenger enn prydgrønnkål. Skarpe netter, frost og krystallklare dager bringer frodige, livlige farger til denne solide vinteråren. Hva er det? Mens prydgrønnkål (Brassica oleracea) tilhører kålfamilien, er den rent dekorativ. Dens kraftig krøllete eller frynsede løvverk kommer i farger som spenner fra en blå-hvit til en rosa lilla. Ettersom den er en kjølig årstid, blir den høy og rank og bør henvises til komposthaugen med vårens ankomst. Hvor skal den plantes Gi prydgrønnkål minimum fire timer med direkte sol hver dag. Det krever godt drenert jord og god luftsirkulasjon. Hvis du gjør en masseplanting og overlapper løvverk, forvent at de nederste bladene blir mugne og dør. Fjern dette skadede løvet for å holde plantene sunne. Vis det Se etter planter i potter fra 4 til 8 tommer. Velg mindre beholdere for kombinasjonsplantekasser, og par den prydgrønne grønnkålen med stemorsblomster, bratsj og snapdragons. Store planter forankrer blomsterbed eller fungerer som et fargerikt fokuspunkt i en vinduskasse. Velg én farge og hold deg til den for best effekt. Hvem er hvem

  • Nagoya-serien grønnkål: Denne planten har rynkete blader og en stram fargerosett i midten. Formen er bred og rund, og danner en haug med lyst løvverk. Fargene varierer fra kremhvit til fuchsia.
  • Grønnkål i Peacock Series: En oppreist vekstmåte og frynsede blader gjør dette utvalget lett å identifisere. Løst klynget løvverk, i nyanser av lilla-rødt eller hvitt, tilbyr et mindre stivt alternativ enn Nagoya-serien.