Skip to content

Vitenskap bekrefter livreddende kale helsemessige fordeler og bruksområder

21 de februar de 2021

Grønnkål er en løvgrønn, mørk blågrønn og noen ganger lilla grønnsak som spinat som tilhører plantearten Brassica Oleracea.

Planten ligner cruciferous grønnsaker som brokkoli, kål, blomkål, rosenkål, spinat og collard greener. Den vanligste typen grønnkål er krøllkål, eller skotsk grønnkål, som bærer krøllete blader med en hard, fibrøs stamme.

Folk i tidlige tider likte de fantastiske og overraskende kale helsemessige fordelene. Som mange medlemmer av brassica-familien, har grønnkål høye glukosinolater, kjent som en flott antiviral, betennelsesdempende og kreftkomponent.

Også, denne grønne bladgrønnsaken pakker med vitaminer, kraftige antioksidanter, omega-fettsyrer og andre. Imidlertid forblir mange flere kale helsemessige fordeler uoppdaget av mange.

Bortsett fra tonnevis av helsemessige fordeler, kan grønnkål også leve gjennom vinterkulda. Det gir en mulighet for planter og gartnere til å forberede seg tidlig på vinteren.

Regional bruk av grønnkål

Ulike regioner inkluderer grønnkål i sine daglige menyer. I Irland blander folk grønnkål med potetmos for å lage Colcannon, en berømt rett under Halloween. Ofte inkluderer de pølse i oppskriften for å gi litt stil.

Italienere bruker grønnkål i den toskanske suppen kjent som Ribollita. Nederlanderne bruker krøllete kale for å lage en tradisjonell tallerken kalt boerenkoolstamppot. Retten inkluderer en blanding av grønnkål, potetmos og bacon, servert med røkt pølser eller bratwurst.

Kinesisk, vietnamesisk og taiwansk kombinerer kale med biffretter for å lage kai-lan. For portugisisk fungerer grønnkål som en nøkkelingrediens i Caldo Verde, en suppe bestående av olivenolje, buljong, skiver med krydret pølser, kål i terninger og puré poteter.

I den afrikanske regionen bruker lokalbefolkningen grønnkål som tilbehør eller i en lapskaus for å følge en stiftmat laget av mais, kjent som ugali. I Brasil er den nasjonale lapskausen eller sideskålen kjent som feijoada en signaturrett laget av grønnkål.

Ernæringsmessige komponenter av grønnkål

Grønnkål fungerer som en nøkkelkilde for vitamin A, vitamin K, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, mangan og folat. Kale best spises rå eller lett tilberedt, og gir ernæringsmessige fordeler uansett. Grønnkål inneholder 49 kalorier per porsjon på 100 gram. [source]

Grønnkål er en pålitelig kilde til riboflavin, tiamin, niacin, kolin og pantotensyrer. Denne grønne veggien inneholder også store mengder mineraler jern, kalsium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, mangan og sink.

Grønnkål består av viktige kjemikalier med næringsverdi som lutein, zeaxanthin og karotenoider. I tillegg inkluderer glukosinolatforbindelser som er nødvendige i dannelsen av sulforafan assosiert med forskning i behandlingen av nevrodegenerative lidelser, magesykdommer, kreft, ryggmargsskade og autisme.

På grunn av alle fordelene er grønnkål kjent som en av verdens sunneste matvarer. Denne grønne, betennelsesdempende maten inneholder nesten alt et menneske trenger, til og med beinhelse. [source]

Sjekk denne artikkelen for å finne ut hvordan du kan dyrke din egen kale.

Helsemessige fordeler av å spise grønnkål

Denne cruciferous grønnsaken gir mange helsemessige og ernæringsmessige fordeler. [source]

Senker kolesterolet

Grønnkål er en nøkkelkilde for kolesterolsenkende komponenter. Den fibrøse naturen gir den muligheten til å kombinere gallsyrer i fordøyelseskanalen. Etter en enkel utskillelse av slike syrer, resulterer det i å senke kolesterolnivået, noe som bidrar til å forhindre hjertesykdommer.

Innholdet av vitamin K og vitamin E gjør et godt partnerskap for et sunnere hjerte. I følge ernæringsfysiologer og kostholdseksperter forårsaker grønnkål lavere kolesterolnivåer mens det øker antall HDL mot LDL. [source]

Avgiftning

Grønnkål er viktig for å støtte avgiftningssystemet i kroppen. Forskere indikerer den potensielle betydningen av glukosinolater i regulering av avgiftning, spesielt på et genetisk nivå. Som en av de beste avrusningsmidler, avgifter kale bare ikke kroppen, men det skyller dem også ut til komponenten som kalles isotiocyanater (ITC).

ITC viser ingen nåde mot giftstoffer og frie radikaler. Slike skadelige elementer du får fra bearbeidet mat, forurensende stoffer og andre kjemikalier skylles ut av kroppen.

Immune Booster og forbedrer synet

Grønnkål øker immunforsvaret på grunn av vitamin C-innholdet. Det holder metabolske aktiviteter i god stand. Vitamin C spiller også en stor rolle for å holde kroppen hydrert

På den annen side veier vitamin A-innholdet i grønnkål tilstrekkelig og nok til å bekjempe helseproblemer og kreft i munnen og lungene. Vitamin A er også viktig for bedre, klarere syn eller syn. Grønnkål inneholder lutein og zeaxanthin, næringsstoffer kjent for å forhindre grå stær og makuladegenerasjon. Mangel på lutein bidrar til dårlig syn og andre forhold som visuelt svekker en pasient.

Anti-kreft

Cruciferous grønnsaker har en rekord som de beste mat kreft kreftene. I likhet med andre grønne bladvarer kan grønnkål stoppe kreft mens den er på spor, og hindrer den i å spre seg og skade andre celler.

Bortsett fra dets avgiftningsevne, kan IKT eller isotiocyanater også redusere risikoen for kreftutvikling. Det fungerer best for å hindre kreftceller i å utvikle seg i tykktarmen, blæren, eggstokken, brystet og prostata. Grønnkål har også glukosinolater, kjent for sin evne til å inaktivere kreftfremkallende stoffer, omprogrammere kreftceller til å dø og forhindre svulster.

Hjerne, bein, kroppsutvikling

Grønnkålspakker i kalsium. Overraskende nok overstiger kalsiuminnholdet det i melk. Dette næringsstoffet er veldig nyttig, ikke bare med utvikling av sterke bein, men også med å øke helsen til røde blodlegemer i kroppen din. Så hvis du trenger kalsium, men opplever laktoseintoleranseproblemer, er kale en god alternativ kilde.

Grønnkål er også høy i jern, som hjelper til med å danne hemoglobin og andre enzymer som trengs for å transportere oksygen til forskjellige deler av kroppen. De røde blodcellene trenger jern for å strømme gjennom forskjellige deler av kroppen og legge til rette for vekst. [source]

Avgiftende fordeler med grønnkål

Tilstedeværelsen av flavonoider spiller en viktig rolle i å gi avgiftende effekter i kroppen. Karotenoider er essensielle i kontroll og forebygging av kreftutvikling. I tillegg hjelper fiber og svovel som finnes i grønnkål med å avgifte kroppen.

For å oppleve de avgiftende fordelene med grønnkål, bør den grønne bladgrønnsaken ikke gjennomgå prosessen med sterilisering og stråling. Denne prosessen reduserer mengden av avgiftende egenskap. Forsikre deg om at forsyningen din kommer fra en ansvarlig kilde, for eksempel et økologisk supermarked.

Antiinflammatoriske fordeler med grønnkål

Det antas at en kopp grønnkål gir omtrent 10% av de essensielle omega 3-fettsyrene som anbefalt i RDA-standardene. Dette gir antiinflammatoriske effekter som til og med er i stand til å bekjempe astma, autoimmune lidelser og leddgikt. I tillegg eliminerer senking av kolesterolnivå effekten av betennelsesforbindelsene, og tilstedeværelsen av C-vitamin hjelper til med å opprettholde brusk og leddfleksibilitet.

Bortsett fra omega 3 inneholder grønnkål også omega 6-fettsyren. En slik kombinasjon gjør et kraftig betennelsesdempende middel, noe som gjør det til en av de kraftigste fordelene med grønnkål.

De beste metodene for å lage kale

De fleste vitaminer blir ødelagt av overflødig varme. Dette gjør det viktig å bare kale kale eller spise den rå. Du kan nyte kale på mange måter. [source]

Her er noen tips for matlaging av denne sunne grønne grønnsaken:

Sauté The Kale

Kombiner olje, løk og hvitløk i bare noen få minutter. Server og spis.

Stek grønnkålflis

Tilsett olivenolje i hakkede blader og stek i ovnen. Lett salt. Noen butikker selger bakt grønnkål, og alt du gjør er å steke dem. Nam!

Lag Caesar Salat

Hakk råkål og bland med en sennepsbasert Caesar-dressing med lite kalori. Tilsett krutonger og revet parmesan godbit for en deilig, sunn godbit! [source]

Det gjenstår fortsatt en rekke kaleoppskrifter å prøve!

For å holde kale og andre råvarer ferske, prøv denne matsikre råvaren fra Elfin!

Grønnkål er en velsmakende grønn grønnsak som kan gi gode helsemessige fordeler når den spises daglig. Prøv denne grønnkål-, eple-, pecanoppskriften. Fra glødende hud til et sunt hjerte gir grønnkål optimale fordeler og smaker også bra! Får du din daglige grønnkål?

Du er gal “Jeg spiser ikke grønnkål”

Hvis noen hadde fortalt meg for 5 år siden, ville jeg i det hele tatt spist grønnkål, ville jeg kalt dem galne.

Grønnkål som det er mange slags av er en supermat. Det er i det minste det jeg har lest. Bladene kommer ikke med en merkelapp!

Men grønnkål er en supermat, et ernæringsmessig kraftverk og en av de sunneste grønnsakene du kan spise. Noen hevder grønnkål er det nye biffen! Lavt i kalorier og høyt i fiber, høyt i jern (mer jern per kalori enn biff), fylt med antioksidanter, høyt kalsium – mer kalsium per kalori enn melk.

Pluss høy i vitamin A, C og K, og en god betennelsesdempende mat, og støtter et sunt hjerte. Det er også en god detox-mat som hjelper til med å skylle ut giftstoffer fra kroppen og holde leveren sunn og fungere bra.

Min kone og jeg går gjennom en stor haug med kale hver uke når det er i sesong – en vinteravling. Vi har en dehydrator og har laget kale chips, men ikke alle gjør det. Så denne oppskriften fra EcoSalon viser deg hvordan du lager noen sunne grønnkålflis. Jeg vet at det høres rart ut … men prøv noen.

Pssst…. vår hemmelige ingrediens (er) er å blande cashewnøtter med litt ernæringsgjær.

Spis mer grønnkål …. dette innlegget deler hvordan du lager «kale pulver» for mer sjekk ut lenkene nedenfor …