Skip to content

Ficus benjamina bonsai omsorg

6 de juli de 2021

Ficus bonsai er den mest egnede for de som akkurat har begynt, da de motstår beskjæring veldig bra. Også, siden det er mange arter som forblir eviggrønne, for eksempel F. benjamina, de forskjønner området der de er.

Men når de skal tas vare på, er det en rekke ting eller oppgaver som må gjøres. Å velge riktig tidspunkt for hver av dem er veldig viktig, siden ellers risikerer du å miste dem. Så, nedenfor vil du vite hvordan du skal ta vare på en bonsai fra Ficus benjamina.

Hva er det å vite om Ficus benjamina?

Før du begynner å ta vare på en bonsai, anbefales det på det sterkeste å vite hva de grunnleggende egenskapene til treet som art er, siden omsorgen som blir gitt det vil i stor grad avhenge av det. Dermed fra Ficus benjamina du må vite at det er et eviggrønt tre som er hjemmehørende i Sør- og Sørøst-Asia, og Sør- og Nord-Australia. Den lever på steder der klimaet er tropisk og subtropisk, men allikevel tåler den svak frost på opptil -4 ° C når den er akklimatisert.

I naturen vokser det som et tre opp til 15 meter høyt, med en stamme som har en tendens til å forgrene seg fra veldig lav. Kronen består av ovale blader som er omtrent 6 til 13 centimeter lange, og produserer små frukter (fiken) som spises av forskjellige fugler.

Hva er omsorgen for bonsai Ficus benjamina?

Bonsai fra Ficus benjamina de er en miniatyrversjon av de store trærne som de kan bli hvis de plantes i hager. De er veldig vakre, men siden røttene har svært begrenset plass og mengde substrat de skal vokse i, blir de en plante som krever spesiell pleie, som er følgende:

plassering

  • Ytre: det er å foretrekke å ha den utenfor hjemmet, i opplyste områder, men uten direkte sollys. Innendørs har den en tendens til å miste bladene.
  • Innsiden: Hvis det er betydelig frost der du bor, kan du holde det innendørs, eller bedre i et drivhus utenfor, til våren kommer tilbake.

Underlag

Som et underlag for bonsai Vi anbefaler 100% akadama, eller blandet med 30% perlit eller kiryuzuna. Det er et tre som frykter vannlogging, så med denne blandingen vil det være mulig for planten å slå rot godt, lett og dermed oppnå bedre helse.

Irrigasjon

Generelt, det må vannes flere ganger i uken om sommeren, avhengig av vær og beliggenhet. Dette betyr at hvis temperaturene i ditt område overstiger 30 ºC og det er tørke, må du vanne ofte, da underlaget vil tørke ut raskt. Tvert imot, hvis det pleier å regne ofte, trenger du ikke å vanne så mye.

I løpet av resten av året vil vanningen være mindre. Hvis du er i tvil om når du skal vanne, klør litt på underlaget for å se om det er tørt eller ikke. I tilfelle den har akadama, vil du vite at den er tørr når den har gjenopprettet sin opprinnelige farge (brun); Hvis den er våt, vil du se at den brune den har er mørkere.

Bruk regnvann eller kalkfritt vann, og vann med en bestemt bonsai vannkanne.

Abonnent

På våren og til slutten av sommeren må den betales med gjødsel for bonsai (som denne selger de for eksempel). Men følg instruksjonene som blir spesifisert på pakken, da det ikke er noen risiko for overdosering.

Transplantasjon

Bonsai Ficus benjamina krever en transplantasjon hvert 2. til 3. år. Dette må gjøres om våren, så snart temperaturene stiger igjen fra 15 grader Celsius.

Under transplantasjonen vil det ikke være nødvendig å beskjære røttene, med mindre du ser noen som er svarte. I dette tilfellet, bruk ren saks desinfisert med apotekalkohol eller oppvaskmiddel.

Kabling

Kablingen må bare gjøres hvis det er nødvendig; Det vil si at hvis du har en gren som vokser i en retning som ikke passer for stilen til bonsai, kan den kobles til å omdirigere den. Denne oppgaven kan gjøres når som helst på året, men det er viktig at ledningen fjernes om en og en halv måned. slik at de ikke setter et preg på grenene.

Når og hvordan beskjæres bonsai Ficus benjamina?

Beskjæringssaks for planter

Det vil avhenge av typen beskjæring:

Opplæring

Det gjøres de første årene, da treet fremdeles er ungt og det begynner å fungere som bonsai. Målet er å gi det de grunnleggende egenskapene med tanke på stilen som er bestemt for å gi den.

Når hele greiner beskjæres, gjøres det på sen vinter. For å gjøre dette må du kutte:

  • Grener som krysser hverandre
  • Grener som vokser mot deg
  • Grener som er ødelagte
  • Grener som stikker ut langt under kofferten

I tillegg må du redusere lengden på grenene som vokser for mye, vokser seks blader og klipper 4.

Vedlikehold

Det er laget av det faktum at treet allerede har en stil, og nå må det bare vedlikeholdes ved å klemme (beskjæring av grønne stilker). Når som helst på året er det bra å gjøre det, selv om vi anbefaler at du ikke gjør det om sommeren, da det kan miste mye saft og følgelig svekke.

Rustikk

De Ficus benjamina motstår uten problemer opp til -4 ° C, men når du arbeider som bonsai, er det bedre å ikke utsette den for frysende temperaturer.

Hvorfor bonsai min fra Ficus benjamina blader som faller av?

Ficus benjamina bonsai i en utstilling

Hvis du nettopp har kjøpt en Ficus benjamina bonsai, eller har vært med den i lang tid, og du ser at den mister løv i en alarmerende hastighet, kan en av disse tingene skje med den:

Endring av miljø

Det er normalt at bonsai slipper noen blader fra de kjøpes til de blir vant til det nye miljøet. Og det er at de ikke får samme omsorg i barnehagene som du gjør. Men vær forsiktig De kan også miste dem hvis de stadig bytter plass.

Idealet er å la dem ligge i et lyst område uten direkte sol, og ikke flytte dem derfra.

Lav luftfuktighet

Det er en plante som trenger høy luftfuktighet. Av denne grunn, og spesielt hvis du har det innendørs, anbefales det sterkt at du legger glass vann rundt det. Ikke spray / tåke den med vann, da dette vil bidra til å øke bladets fall.

Hvis du har det ute og er på en øy eller i nærheten av tingen, vil du ikke ha dette problemet. Men hvis du er mer i innlandet, vil det være lurt å legge glass vann rundt det, eller til og med plassere det i nærheten av en dam (så lenge det ikke er i direkte sollys).

Luftstrømmer

Hvis du har det innendørs, er det viktig at du plasserer det så langt som mulig fra trekk, enten det er kaldt eller varmt. Bladene av Ficus benjamina de holder vinden hvis de er ute, men innendørs skader luftstrømmene dem mye.

Kald

Plantene de reagerer på kulden ved å slippe bladene, selv om de er grønne. Hvis bonsai har blitt utsatt for kalde temperaturer, må du beskytte den i et drivhus og vanne den fra tid til annen.

Mangel på næringsstoffer

En bonsai må betales om våren og sommeren slik at røttene kan absorbere næringsstoffene som resten av planten trenger for å vokse og holde seg sunne. Derfor, hvis den ikke blir befruktet, vil bladene falle over tid. For å unngå dette, må du betale det fra tid til annen (frekvensen vil vises på emballasjen).

Dårlig vanning

Det er vanligvis den vanligste årsaken. Enten du er over vann eller under vann, bonsai Ficus benjamina vil miste blader. Men hvordan vet du om vi vanner dårlig? Av symptomene viser det:

Overflødig vanning

Lavere blader faller av og yngre blader blir brune. Røttene kan også råtne. Behandlingen består i å suspendere vanningen, samt å fjerne platen under hvis den hadde en.

Det bør også behandles med et soppdrepende middel, siden sopp elsker veldig fuktige omgivelser og det ikke tar lang tid å skade røttene.

Mangel på vanning

Når du mangler vann, tuppen av bladene blir brune eller gule, og underlaget vil se veldig tørt ut. For å løse dette, ta brettet med bonsai og legg det i et basseng med vann i 30 minutter.

Kos deg veldig med bonsai Ficus benjamina.