Skip to content

Ficus retusa bonsai

2 de juli de 2021

De bonsai Ficus retusa Det er vanligvis den første gaven som blir gitt til noen som har uttrykt interesse for denne typen planter, eller den som blir kjøpt når du vil begynne å ta vare på disse miniatyrtrærne. Men hvordan skal det ivaretas?

Sannheten er at selv om vi snakker om en relativt enkel art å vedlikeholde, er den ikke så motstandsdyktig som man antar; spesielt sammenlignet med for eksempel alm. Av denne grunn, så vil vi forklare i detalj alt om vedlikehold.

5 ting å vite om ham Ficus retusa

Når du anskaffer en bonsai, uavhengig av type, er det viktig å kjenne til noen av egenskapene til arten, siden det kan være tilfelle at den er løvfellende, og vi tenker feilaktig at når bladene faller, er det fordi den dør. Dermed fra Ficus retusa du må vite følgende:

  • Det er et eviggrønt tre, dette betyr at den forblir eviggrønn. Men ingenting annet. Bladene har en begrenset forventet levealder, men hvis planten er sunn, vil nye dukke opp når de faller.
  • Hvis den får vokse alene, kan den være opptil 10 meter høy, men når du jobber som bonsai er det nesten alltid en ganske liten bonsai, opptil 40 centimeter høye.
  • Bladene er glattgrønneSå hvis de skifter farge, er det fordi de har et problem, eller fordi de blir gamle.
  • Det tåler kulde, selv om frost gjør vondt. Allikevel er det et godt tre å vokse utendørs hele året i mildt tempererte klima, som Middelhavet på kysten.
  • Tåler beskjæring, så lenge den ikke er overdreven. Det er faktisk bedre å klemme enn å beskjære seg selv, siden det mister mindre saft og derfor blir bedre.

Hvordan ta vare på bonsai Ficus retusa?

Ficus retusa bonsai er utendørs

Vi har vår bonsai, men hvordan må vi ta vare på den slik at den holder seg grønn? Under vedlikeholdet kan det oppstå mange problemer, men det er flere ting som må gjøres for å unngå dem:

plassering

For nå, Det første du må gjøre er å finne et sted – utenfor – med mye lys, men uten at solen treffer den direkte. Sikkert vil det komme fra et barnehage der de hadde det i skygge / halvskygge, så hvis vi utsatte det direkte for kongestjernen, ville bladene brenne og falle.

Senere, når det går en eller to måneder, begynner vi å legge det i et solrikt område over lengre tid, slik at det blir vant til det.

Kan det holdes innendørs?

Ikke ideell. Alle Ficus er trær som ønsker og trenger mye, mye lys, mer enn de kan fange innendørs. I tillegg tørker luftstrømmene som genereres av klimaanlegget og viftene bladene, slik at de faller for tidlig.

Vi anbefaler bare å dyrke den innendørs om vinteren, og bare hvis temperaturen faller under 0 grader, som den Ficus retusa det er følsomt for kulde. Hvis klimaet er varmt hele året, er det bedre å holde det utenfor alltid.

Hvordan vanne en bonsai Ficus retusa?

Det må vannes gjennom hele året, med en spesifikk bonsai vannkanne fylt med regnvann, eller mykt vann (lite kalk) fra «toppen» (fukting av underlaget). Vi vil vanne den omtrent to ganger i uken om våren, litt mer om sommeren, og vi vil redusere vanningen igjen om høsten og vinteren.

Det er viktig at underlaget ikke er tørt for lenge, da det ikke vil være bra. Det er et tre som tørke kan forårsake mange problemer, derfor må du være litt oppmerksom på vanning. Men det ja: det er nødvendig å unngå å vanne for mye, fordi ellers ville røttene dø.

Underlag og transplantasjon

Det mest tilrådelige underlaget er følgende: 70% akadama (til salgs) blandet med 30% kiryuzuna (til salgs) eller pimpstein (til salgs). Nå vil en bestemt bonsai også fungere, eller til og med et universelt voksende medium (til salgs) blandet med 30% perlit (til salgs).

På den annen side, hvis vi snakker om transplantasjon, vil vi gjøre det om våren, hvert annet eller tredje år.

Hvordan og når du skal betale en bonsai Ficus retusa?

Ficus retusa bonsai beskjæres innimellom

For å få det sunt og grønt, det er viktig at det betales om våren og sommeren. Vi vil bruke en bestemt gjødsel til bonsai, og vi vil følge produsentens instruksjoner. På denne måten kan den vokse uten problemer.

Bonsai beskjæring

Det er flere typer beskjæring:

  • Treningen: det er gjort på slutten av vinteren. Den består i å eliminere hele grener og trimme de som er nødvendige for å gi den en definert stil, som i tilfelle ved hånden vanligvis er kost (rett koffert med en forgrenet krone som danner en nesten perfekt halvsirkel) og moyogi (skråstamme med grener som slynger seg til toppen).
  • Vedlikeholdet: eller klemt. Den består i å fjerne ømt, grønt vev med saks. Det gjøres hele året for å opprettholde stilen og formen.
  • Blåsing: består av å fjerne løvet helt eller delvis.

Når skal du avblåse en Ficus retusa?

Avblæring gjøres slik at planten fjerner mindre blader, og siden Ficus retusa de er ganske store, defoliates om våren. For det nesten hele blader fjernes; du må bare forlate litt mindre enn halvparten som slutter seg til grenen.

Bonsai må ikke tømmes helt, ettersom vi husker at det er en eviggrønn art, og vi kan miste den hvis vi lar den være uten blader.

Hvor å kjøpe en bonsai fra Ficus retusa?

Du kan kjøpe den herfra: