Skip to content

Fig bonsai omsorg

6 de juli de 2021

Fiken er et tre eller lite tre som er mye dyrket i hager og frukthager. Om sommeren produserer den frukt, fiken, som har en utsøkt søt smak. Men å være løvfellende og ha invasive røtter, er det ikke alltid tilrådelig å ha det i bakken. Selv om det heldigvis er en plante som kan brukes som bonsai.

Allikevel vil jeg advare deg om at det ikke er en enkel oppgave. Dens lette timekrav er høye, og det er følsomt for vannlogging. Derfor, Hvis du vil ha en fikenbonsai, anbefaler vi deg å følge rådene vi skal tilby deg i denne artikkelen..

Hva er det å vite om fikentreet?

Fiken, hvis vitenskapelige navn er Ficus carica, er et løvtre eller lite tre som er hjemmehørende i Sørvest-Asia som vokser opp til 8 meter i høyden. Koppen hans er vidåpent, og det har en tendens til å forgrene seg mye, selv nær bakken. Bladene er grønne og store, og måler 12 til 25 centimeter lange og 10 til 18 centimeter brede.

Den blomstrer om våren, selv om blomstene spirer inne i en beholder og blir pollinert av små veps. Frukten modnes hele sommeren / tidlig på høsten.

Hvordan ta vare på en fikenbonsai?

Fikenbonsai er en plante som ikke er veldig vanskelig å ta vare på

Arten Ficus carica Det er, som vi forventet i begynnelsen, veldig krevende når det gjelder strøm og vann. Men det må også sies at for å kunne arbeide som bonsai er det viktig at størrelsen på bladene blir redusert, siden det ellers ikke kan betraktes som en bonsai. Så la oss se hvordan vi kan ta vare på det:

plassering

Lys

Du må plassere den i full sol. Men vær forsiktig, hvis barnehagen ble beskyttet mot dette, er det nødvendig å sette det i halvskygge og gradvis bli vant til direkte sollys. Plutselige endringer i eksponering kan forårsake skade på bladene.

Hvis det for eksempel var i skyggen, og så snart du kommer hjem, legger du det i solen, vil det brenne; Hvis det var i solen og du satte det i skyggen, vil bladene svekkes til de faller. Både det første og det andre må unngås, og alltid med tanke på at det er en plante som ønsker lys.

Temperaturer

Figentreet er en plante som tåler temperaturer mellom 40 ° C maksimum og -12 ° C minimum. Når du arbeider som bonsai, må den imidlertid beskyttes mot disse ekstreme temperaturene, siden rotsystemet er betydelig mindre enn det ville vært hvis det ble plantet i hagen. I tillegg er bonsai-potter eller skuffer også begrenset i størrelse, så de varmes opp / kjøler seg mye raskere enn jord.

Til dette må du legge til at jo høyere temperatur, jo mer vann trenger den; og at jo lavere det er, jo mer forsiktig med vanning må du være slik at røttene ikke fryser.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil bestemmes av områdets klima, samt underlaget som er brukt. Men i store trekk, Du bør vite at jo varmere og tørrere et klima er, jo raskere vil substratet miste fuktighet, så du må vanne mer.

Det anbefales at du ikke legger noen tallerken under bonsai-gryten eller brettet, fordi vannet som er igjen av vanningen vil samle seg i den. Ved å gjøre det, vil røttene ha for direkte kontakt med det, og med mindre det fjernes, vil de ende opp med å råtne.

Underlag

Fikenbonsai vil gi fiken

Riktig underlag for figbonsai det vil være en som er lett, porøs og i stand til å absorbere, så vel som å tømme vann raskt. Hvis vi snakker om blandinger, er noen av disse interessante:

  • 70% akadama + 30% kiryuzuna
  • 50% akadama + 50% torv
  • 70% torv + 30% perlitt
  • 70% akadama + 30% pimpstein

Abonnent

Det anbefales å betale fra tidlig vår til høst. For dette kan du bruke en spesifikk gjødsel til bonsai, men følg indikasjonene du kan lese på produktemballasjen. På denne måten unngås risikoen for overdosering.

Transplantasjon

Figbonsai din du trenger en transplantasjon annethvert år. Gjør det om våren, før bladene spirer (det vil være når knoppene svulmer). Fjern underlaget forsiktig og sjekk om det har tørre, syke eller skadede røtter, og skjær dem i så fall med saks som du tidligere har desinfisert.

Så plant den i en bonsai-brett og la den ligge i et område som er litt beskyttet mot solen til du merker vekst. Når dette har skjedd, kan du plassere det i solen igjen.

Stil

De som er mest tilrådelig for fikentreet, er kosterstil, så vel som den med flere bagasjerom.

Beskjæring

Det er tre typer beskjæring du må gjøre:

Formasjon beskjæring

Det gjøres på sen vinter, før bladene spirer. Den består i å forme treet, så det kan være nødvendig å kutte hele grener. Bruk tidligere desinfiserte beskjæringsverktøy for å unngå unødvendige risikoer, og bestem før du gjør noe hvilken stil du skal gi den. Sånn sett skader det ikke å ta en titt på internett hos andres figenbonsai, slik at du har en ide om hvordan du kan danne din egen.

Du må også fjerne tørre, syke grener og de som er svake. Også suger som kommer ut av røttene, med mindre du vil ha det med flere kofferter.

Vedlikeholdsbeskjæring

Vedlikeholdsbeskjæring gjøres gjennom hele året. I utgangspunktet det du må gjøre er å trimme de grenene som vokser mye, la 6 til 8 blader vokse, og fjern deretter 2 eller 3.

Dette er et tre som vokser med en god hastighet, så du må sjekke det innimellom.

Apache beskjæringsmetode (reduksjon av bladstørrelse)

Figentrær er ganske store, så en ting som kan gjøres er Apache-beskjæring. Hvilke trinn er det å følge?

  1. Først må du vente på at fikentreet kommer seg etter transplantasjonen hvis det nylig er transplantert.
  2. Deretter, når en gren har 8 blader, må du klemme (kutte dem i to) 4 blader og fjerne de andre 4.
  3. Fjern på forsommeren alle bladene.
  4. Så, på slutten av sommeren, må du kutte av alle skuddene bare hvis fikentreet er sterkt.
  5. Til slutt, på slutten av vinteren, må du beskjære de nye grenene for året.

Under hele prosessen, bonsai må beskyttes mot solen.

Fikenbonsai er en plante som vil ha sol

Med disse tipsene håper vi at du liker figbonsai 🙂.