Skip to content

Flygende maur

3 de juli de 2021

For de som er initiert i hagearbeid, oppstår et viktig spørsmål om en rekke insekter som kan eller ikke kan være skadelige for avlingene våre. Det handler om flygende maur. De er i stand til å komme inn i små og små hull i jorden eller sanden og regnes som maur som arbeidere. De utfører funksjonen med å ta vare på hele maurtue og kan bli veldig irriterende hvis vi har planter og avlinger i hagen eller frukthagen.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene, biologien og behandlingen av flygende maur.

Hovedtrekkene

støt i hagen

Dette er små insekter som fyller funksjonen til å ta vare på hele maurtue siden de er i stand til å bevege seg gjennom luften og ha større syn. De styres av en eller flere dronninger som finnes i maurtue. Selv om vi ikke merker det, har vi stort sett et større antall maur som ikke har vinger i hagen. Men når vi bedre kan visualisere dem, merker vi mer tilstedeværelsen av flygende maur.

Flygende eller veldig spesifikke maur er kjent under navnet vingede maur og er reproduktive maur. De har en svært ledd antenne og en liten midje. Det mest normale er at maleriet av denne typen maur sammenlignes med dronningens. Dronningens midje er imidlertid mye smalere. De bakre vingene er veldig små og hjelper knapt under flukt. Takket være vingene kan de raskt skille seg fra andre maur. Selv når du har mistet vingene, kan den lett skille seg ut ved midjeens meget smale form og kan skille seg ut fra termisk.

Virkeligheten, det er mer enn 13 000 typer maur og blant dem har vi flymaurene. En av egenskapene som skiller seg ut fra denne arten er at hunnene alltid er de som overgår hannene i størrelse. Flyvende maur er arbeidere og kvinner regnes som ufruktbare. Derfor er det den mest normale tingen å finne denne typen insekter på jakt etter mat, vann, mat til maurtue. Selv om det er noen litt mer forskjellige raser der noen flygende arbeidere blir funnet, er det mest normale at hunnene ikke er reproduktive.

En nysgjerrighet er at det er vanlig å se at disse artene etablerer et søk for å kunne komme inn i den samme kolonien. Det å observere tusenvis av flygende maur er en mer typisk handling i regntiden.

Habitat og oppførsel av flygende maur

flygende maur som spiser

Miljøet til disse flygende maurene er ganske bredt. Noen ganger virker det noe mer komplisert å forklare. Og det er at denne typen maur kan vises både i ørkener og i skoger. Det kan også ha sitt habitat i bakgårdene til husene, i den tropiske jungelen, i huler og i områder der det er lite fuktighet og høye temperaturer. Det eneste stedet hvor flygende maur ikke finnes, er på Nordpolen. Dette er fordi de er insekter som ikke tåler kulde. De vil alltid velge mørke og litt ukjente steder for å overleve bedre. Så lenge det er noe sand eller jord rundt dem, kan de tilpasse seg perfekt til miljøet.

De spiser hovedsakelig på planter, treblader, råtten frukt, grønnsaker, dødt dyrekjøtt, sopp, buskblader osv. De kan også jakte på andre typer insekter hvis de krysser veien. Det skal bemerkes at maurtue er ganske enkle å finne. De er hull som kan sees tydelig i sand, trær, gammelt treverk, skitt osv. Det er inni hvor disse maurene gjør livet sitt.

Vi må være forsiktige i hagen vår fordi termitter ofte forveksles med flygende maur. Du må skille dem ved å se på thorax, hode og mage. Etter det vil vi ikke anta at termitter bare består av to deler: hode og kropp. Når vi ser at flygende maur har en thorax, vil vi ikke lenger forveksle flygende maur med termitter.

Reproduksjon av flygende maur

flygende maur

Vi skal analysere hvordan oppførselen på reproduksjonstidspunktet for disse maurene for å bedre kontrollere befolkningen i hagen vår. Det første vi må huske på er at disse maurene ikke er forskjellige fra de andre for å finne produksjon. De praktiserer samleie i en hel dag, og mennene dør kort tid etter kopiering, og de fleste kvinnene lever fortsatt. Disse kvinnene er klare til å lage sine egne kolonier for å offisielt bli dronning. De vil miste vingene og det eneste formålet vil være å lage mange flere egg.

Parring foregår som oftest bare en gang i året. På dette tidspunktet utfører både hannene og dronningene bryllupsflyet. Dette betyr at de offisielt forlater kolonien og genererer sitt eget ytre rom. De velger høye steder for kopiering som trær, tak og åser. De kan også pare seg med maur fra nærliggende kolonier. Hannene dør kort tid etter kopiering mens kvinnen kan fly til en annen maurtue og være ansvarlig for den.

Er de skadelige for hagen?

Svaret på dette er i henhold til mengde. Det er mange maur som etablerer et forhold av gjensidig til bladlus, så de kan være et stort problem. Når bladlus spiser plantesaft og et sukkerholdig stoff som kalles melasse, er det en virkelig delikatesse for maur. Derfor etablerer de et forhold mellom megalisme og forsvarer bladlus fra sine naturlige rovdyr i bytte mot melasse.

For å unngå dette problemet må vi bruke kaliumsåpe i kombinasjon med litt neemolje.

Vi har også den delen hvor maur er gunstig. Og er det de er gode jordfjerner for å øke bevegeligheten og luften i jorden. Det inneholder også organisk materiale, og de er rovdyr for mange skadedyr som snegl og termitter.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om flygende maur og deres effekter i hagen.