Skip to content

Hvordan bli kvitt maur fra planter

5 de juli de 2021

Planter, uansett hvor godt stell de er, kan også være skadedyrsofre. For å bekjempe dem er det nødvendig å vite hvorfor de har dukket opp, for å utrydde rotproblemet. Nå lurer du kanskje hvordan du fjerner maur fra planter.

Utvilsomt er dette insekter som hvert år ser ut i hagen din og i pottene dine, og forhindrer deg i å nyte blomstene dine som du ønsker. Det er på tide å sette dem i sjakk!

Hvor kommer maur fra?

Maur pollinerer blomster

Så mye vi kanskje ikke liker dem til tider, gjør maur en fantastisk jobb i hagen, frukthagen og til og med i blomsterpotter. Faktisk, er en del av gruppen av pollinerende insekter, akkurat som bier eller sommerfugler. I tillegg er det mange planter som produserer «noe» som serverer dem, og jeg snakker ikke bare om pollen, men også noen ganger nektar, og til og med ly i stilker eller torner, som Acacia cornigera. Dette er selvfølgelig ikke gaver.

Dessuten er det de som sier at planter holder maur slaver, fordi de bruker dem til deres fordel. Og hvis vi tenker nøye på det, kan det være at det var sant, men kanskje ikke, siden Selv om det er sant at det er mauren som må utføre en jobb (pollinere blomstene eller beskytte planten), er det også sant at begge parter har fordeler. Takket være oppgaven som insektet gjør, kan planten produsere frukt med frø, eller vokse uten å ha så mange fiender. Så sett på denne måten, mer enn å snakke om slaveri, måtte vi snakke om gjensidig.

For alt dette er det ikke overraskende at der det er planter, ser vi også maur. Men hvor kommer de fra? Vi vil, i en hage kommer de ut av maurtue som de lager i ethvert hjørne. For eksempel kan jeg fortelle deg at de laget en underjordisk, i et område utsatt for solen som vanligvis ikke blir vått når det gjelder vanning.

Å være en underjordisk maurtue, og være nær planter, det som oppnås er å holde jorda luftet. Med hvilke flere fordeler for avlingene og spesielt for røttene, som lett kan vokse. Og det er ikke å nevne at i tilfelle vannlogging vil vannet kunne filtrere raskere, noe som minimerer risikoen for rotting av rotsystemet.

Hvorfor går de til plantene?

Før du går inn i saken, det er nødvendig å vite hvorfor de går til plantene. For dette må man huske på at noen ganger, tilstedeværelsen av disse insektene kan bety at det er en annen vert som utnytter saften som produseres av bladene: bladlusen. Generelt ledsages bladlus og i mindre grad hvitluke eller hvitflue og maur, siden bladlusen produserer en honningdugg som mauren fôrer på. Så i stedet for en pest, har vi to.

Det kan også skje at insektet bare går gjennom. Hvis du ser at det bare er en eller to, er sjansen stor for at de har dratt dit for å drikke litt vann, men det vil ikke skade dem. Omvendt, Hvis du ser at det er mange og at planten begynner å bli stygg … er det på tide å ta affære.

Hva er skadene som maur forårsaker på planter?

Maur foretrekker multiplikasjon av bladlus

Bortsett fra det faktum at de kan favorisere mangedoblingen av eksisterende bladlus, hvitluke eller hvitflue, forårsaker de faktisk mer enn skade de er irritasjoner. I Spania har vi ikke potensielt farlige maur; Videre har vi den røde mauren (på den iberiske halvøya) som spiser insekter som kan bli skadedyr, som larver av frukttrær.

De som er planteetende, det meste de kan gjøre er knaske blader og / eller blomster, eller ta litt frø. Men ingenting som ikke kan avhjelpes ved hjelp av naturlige produkter.

Hvordan eliminere maur i planter naturlig?

Et hjemmetriks for å frastøte dem, spesielt når det gjelder å beskytte trær eller busker, er å gni koffertene sine med en sitron. De misliker aromaen enormt, og som et resultat vil den holde dem langt borte fra plantene dine. Hvis det du ønsker er å forhindre at de går til pottene dine, kan du også gni (eller spray) en sitron i den.

Når vi ser at bladene begynner å vise symptomer på at noe er galt, er det nødvendig observer dem nøye med et forstørrelsesglass hvis mulig, siden den i tillegg til maur har en pest med cochineal, bladlus eller hvitflue. Hvis det var tilfelle, måtte du bruke et spesifikt insektmiddel, eller hvis du vil velge et økologisk middel, må du fortynne rundt 300 gram naturlig såpe i en liter varmt vann og spray plantene dine en gang uke.

For å forhindre problemer, er det best å observasjon. Inspiser plantene dine innimellom, og du vil se hvordan risikoen for at de får skadedyr (eller at de blir verre) reduseres.

Hvordan forhindrer maur å klatre i trær?

Hvis du vil at de ikke skal klatre i trær, er det flere ting du kan gjøre:

Sett mauravvisende planter

Å ha planter rundt stammen på et tre kan være en veldig god idé, så lenge treet er plantet i bakken og har plass til å vokse godt. Men ja, sats på aromatisk for å frastøte maur, som lavendel, mynte eller mynte. Lukten de avgir vil holde dem borte.

Plasser sitrusskall

Sitrus frastøter maur

Igjen, vi leker med lukten. Skallet av appelsiner, sitroner, mandariner, etc. (alle Citrus-slekten), har vanligvis en intens aroma. Dette er grunnen det er lurt å plassere dem nær trærne. Forresten vil du også gjødsle plantene og jorda.

Spray kofferten med eplecidereddik

Eplecidereddik er et godt matlagingsprodukt, men også et frastøtende middel. Å bruke den du må fortynne, i et 50-50 forhold, varmt vann med denne eddiken. Fyll deretter en sprøyte eller sprøyte med denne blandingen, og spray stammen på treet du vil beskytte.

Vi håper disse tipsene hjelper deg å avvise maur.