Skip to content

Fordeler med valnøttskjell i grønnsakshagen og hagen

8 de juli de 2021

Når vi spiser en nøtt, kaster vi vanligvis skallet i søpla eller i kompostbunken, ikke sant? Men, Hva om jeg fortalte deg at det kan være en utmerket gjødsel for planter? Enten de er spredt i potter eller i hagen, er det lett å få dem til å ha utmerket vekst og bedre utvikling.

Så ikke kast restene hver gang du spiser en nøtt. Dra nytte av dem for å ta vare på plantene dine. Neste vil du se hva er fordelene med valnøttskjell i hagen eller frukthagen.

Hvilke næringsstoffer bringer valnøttskjell til hagen?

Utsikt over valnøttetreet, nøttetreet

Enten du har en valnøtt (Regal juglans) i fruktingsalderen som om du liker å gå til supermarkedet for å kjøpe nøtter, vil du ikke bare kunne nyte innholdet, men også fordelene med skallene, som de er veldig rike på fosfor og kalium, to av de tre viktige makronæringsstoffene, så vel som i natrium, jern, sink og noe mindre i mangan, kalsium, magnesium og kobber.

Skjellene, enten de er hakket eller spredt uten å manipulere dem for mye på underlaget eller jorda, når de spaltes, vil de frigjøre disse næringsstoffene slik at de kan absorberes av plantene.

Hvor lenge får du resultater?

Vi må være klar over det valnøttskjell er naturlig gjødsel med langsom frigjøring, så vi vil ikke merke effektene etter noen dager, men planten vil absorbere næringsstoffene den trenger når prosessen med nedbrytning av skallene utvikler seg.

I tillegg må det legges til at takket være denne gjødsel jorden eller underlaget blir rikere på næringsstoffer, som vil gi grønnsakene en veldig god utvikling.

Hvordan dra nytte av valnøttskjell til planter?

Ung plante i container

Siden valnøttskjell er helt naturlig, kan de brukes på forskjellige måter:

  • Spre dem på bakken: Således lar de naturen gå sin gang, de vil sakte nedbrytes. Dette er utvilsomt veldig interessant hvis jorden i hagen allerede er rik på organisk materiale, siden det på denne måten oppnås at røttene får næringsstoffene som gradvis blir tilgjengelige for dem.
  • Slipe dem samvittighetsfullt: det er lurt å bruke det valnøtt skallet når du trenger å se resultater så snart som mulig. For eksempel, hvis du har en potteplante som kommer seg etter en angrep, kan du helle en eller to små spiseskjeer (kaffe eller dessert) på overflaten av underlaget og til slutt vann. På denne måten, da det snart ville nå røttene, kunne de dra nytte av dem raskere når de er malt.

Har de noen bruksområder for mennesker?

Sannheten er at ja. Valnøtskallet er veldig gunstig for håret, da det forhindrer at det faller ut før sin tid, og i tillegg er de et godt naturlig fargestoff. Hvordan utnytte dem?

Vel, hvis det du vil forhindre fall, hva du må gjøre er en infusjon med skallene og bruk den resulterende væsken til å vaske mørkt hår. Men hvis du trenger en naturlig fargestoff, i så fall må du følge dette trinn for trinn:

  1. Ta først noen grønne valnøttskjell, knus dem og kok dem deretter i en halv time.
  2. La den avkjøles til den danner en slags pasta.
  3. Påfør deretter blandingen i tørr hår med en bomullsdott.
  4. Til slutt, skyll den med vann og vask den som du alltid gjør.

Etter dette trinn for trinn vil du også kunne farge det grå håret som har kommet ut i en mørk farge.

Visste du at valnøttskjell kunne brukes til å gjødsle planter?