Skip to content

Fordeler og ulemper med blomsterpotter

12 de juli de 2021

Blomsterpottene er veldig vakre gjenstander, men sannheten er at de ikke kan brukes til å sette noen type planter, siden den i tillegg til å ha fordeler som vi vil se nå, også har viktige ulemper som vi må huske på.

Så før du kjøper noen, anbefaler vi å lese denne artikkelen for å lære mer om dem, blomsterpottene.

Hva er de?

Grytelokk

Blomsterpotter er, som navnet antyder, noen beholdere der pottene er plassert. Som med disse kommer de i mange former, størrelser og farger. For eksempel kan vi finne dem laget av glass, plast, keramikk, tre, …; rund, oval, vaseformet, …; rosa, gul, hvit, svart, gjennomsiktig osv.

Avhengig av størrelse og størrelse på en plante, velges den som er mest ønsket. Men vi glemmer ofte det viktigste:

Hva er fordeler og ulemper?

Fordel

La oss først snakke om fordelene ved å bruke blomsterpotter:

  • De er rene: når vi vanner, forblir vannet inni dem, så jorden forblir uberørt.
  • De er dekorative: det er det de ble laget for, og det er noe de overholder fullt ut. De er veldig, veldig pene, og de ser bra ut i alle hjørner.
  • De er enkle å vedlikeholde: Bortsett fra de som er laget av tre eller rotting som krever litt mer vedlikehold (behandlinger med treolje slik at de ikke ødelegges og fjern støv med en børste ofte), trenger resten bare å tørke av dem så ofte.

Ulemper

Og la oss nå gå tilbake til ulempene, som er veldig få, men viktige:

  • Øker risikoen for råte: planter (unntatt hvis de er i vann eller ved elvebredden) liker ikke alltid å ha røttene i direkte kontakt med vannet. Hvis vi ikke fjerner vannet som er igjen i ti minutter etter vanning, vil lokket føre til død ved kvelning.
  • Øk risikoen for infeksjon: planter som ikke tar godt vare på seg selv, er veldig attraktive for insekter og også for sopp, som ikke vil nøle med å drepe dem. Det fuktige miljøet som skapes av dekkgryten er ideelt for disse soppleietakerne.

Potteplante

Kort fortalt vil jeg bare anbefale å bruke pottene hvis det vi har er planter som vil ha mye vann, eller hvis vi er mennesker som ikke vil ha problemer med å huske å fjerne vannet som er igjen etter vanning.