Skip to content

Fordeler og ulemper ved å vokse om vinteren

27 de juli de 2021

Etter en reise gjennom såingen vår, sommer og høst, har vi en siste sesong, kanskje den vanskeligste av alle.

Å vokse om vinteren har sine mangler, ikke alt er dårlig på dette tidspunktet, men vi må ta forholdsregler slik at plantene våre ikke blir utsatt for kuldeangrep.

Det beste er da å kjenne vfordeler og ulemper med å vokse om vinteren For å ha alt klart når det er på tide å møte de lave temperaturene.

Fordelene

Vinteren har ingen mellomgrunn, dagene er kalde og det er vanlig for overskyede dager og høy luftfuktighet når ikke noe regn og snø, avhengig av hvor du bor.

Til tross for utsiktene er det ikke alle dårlige nyheter fordi det tar lengre tid før vannet fordamper. hagen blir mindre krevende på vanning. I noen tilfeller vil det til og med bare være nødvendig å vanne en gang i uken eller annenhver uke, så det er veldig interessant å spare vann.

Hage om vinteren

Men det er ikke den eneste fordelen, det er en ideell tid for transplantasjoner fordi klimaet gjør at røttene får tid til å utvikle seg bedre i det nye habitatet ettersom plantene tar lengre tid å tørke.

De lave temperaturer forhindrer også spredning av visse insekters, hvis utviklingssykluser er forsinket. Dette betyr færre skadedyr og trusler mot grønnsaker, busker og planter generelt.

Ulempene

Dessverre kan ikke alle være gode nyheter, den andre siden av vinteren er den bremser utviklingen av visse avlinger som trenger et varmere miljø for å vokse. Derfor er innhøstingen mer sporadisk for mange grønnsaker på denne tiden, noen vil ikke engang utvikle seg før været ikke avtar litt.

Plantene trenger viss pleie på dette tidspunktet, og oppgavene kan være vanskeligere fordi De må beskyttes mot kulde og frost med plast eller halv nyanser.

Et annet problem er sopp, som er favorisert av fuktighet. Du må være forsiktig med dem da de påvirker planter, og være i stand til å smitte dem til å forårsake forskjellige sykdommer.

Hage om vinteren