Skip to content

Forebygging av skadedyr i planter

21 de juli de 2021

Planter vil gjennom hele livet bli påvirket av en rekke skadedyr som vil teste deres tilpasning til miljøet og deres overlevelse. Når de vokser, gir vi dem, eller i det minste prøver å gjøre det, all den omsorgen de trenger for at de skal bli sterke og fremfor alt sunne.

Men noen ganger er dette ikke nok, det er derfor Vi kommer til å tilby deg en rekke tips for å forhindre skadedyr i planter som vil være veldig nyttig slik at de kan løse ethvert problem.

Skaff deg værbestandige planter

Clivia

Det er sant, noen ganger er det veldig vanskelig å forlate den tropiske planten som du nettopp så i barnehagen, men tro meg, den er den beste. Tenk at det nå er vakkert fordi det har blitt beskyttet mot vind og kulde, og det har aldri vært sultent eller tørst, men tar du det hjem om vinteren, er det mest sannsynlig at det blir litt stygt. Selv om det er veldig motstandsdyktige inneplanter, som passer for nybegynnere, er det ideelle å skaffe seg bare de artene som virkelig kan være utendørs i vårt område.

Vann og gjødsle når det er nødvendig

Planter trenger mat og vann for å overleve. I de varmere månedene er det viktig å vanne og gjødsle veldig ofte, mens det i de kjøligere og kaldere månedene er nødvendig å redusere frekvensen. For å unngå problemer, Vi anbefaler å sjekke jordfuktigheten før vanningFor eksempel å sette inn en tynn trepinne i bunnen (hvis den kommer ut med lite jord festet, kan du vanne den som den blir tørr), eller en digital fuktighetsmåler.

Når det gjelder abonnenten, kan du skrive ned på en kalender den siste dagen du abonnerte for å vite når det blir neste gang.

Gjør forebyggende behandlinger mot skadedyr

Kromatisk skadedyrsfeller

Selv om det er veldig vanskelig for en ordentlig vannet og befruktet plante å ha skadedyrsproblemer, anbefales det å gjøre forebyggende behandlinger, enten med neemolje, kaliumsåpe eller med naturlige midler, for å redusere risikoen ytterligere. På samme måte anbefaler vi bruk av kromatiske feller for å kontrollere og unngå hvite fluer, bladlus og andre insekter som kan påvirke planter.

Transplanter dem fra tid til annen

Planter som går tom for plass svekkes. Ved å gjøre det angriper skadedyrene dem. Hvis dette tas i betraktning, er det veldig nødvendig å endre dem regelmessig slik at de kan få nok plass til å vokse og forøvrig bli sterkere. Men hvor ofte? Veldig enkelt: om våren når røtter vokser ut av dreneringshullene, eller når det har gått ett eller to år siden forrige transplantasjon. Du har mer informasjon om dette emnet her.

Med alle disse tipsene kan du forhindre at plantene dine får skadedyr 🙂.