Skip to content

Forkjølelsessymptomer på planter

27 de juli de 2021

Med ankomsten av godt vær er når vi kan begynn å se effekten av kulde på plantene våre. Selv om vi har veldig motstandsdyktige planter i hagen eller balkongen vår, hvis de nylig er anskaffet eller hvis de ble plantet i fjor i bakken, er det sannsynlig at de har hatt litt dårlig tid.

Men hvordan viser de det?

Hver plantetype gjenspeiler det på en annen måte, og det er derfor disse signalene er varierte. For eksempel:

Lilla blader

Rosebush

Som et eksempel på en plante som endrer fargen på bladene, har vi rosebuskene som er busker hvis blomster ganske enkelt er fantastiske. De er veldig rustikke planter som tåler temperaturer under null. Men når det er første gang de møter frost, uansett hvor svak det er, er dette resultatet. Blader som gjør en lilla farge mer typisk for løvtrær enn for en blomstrende plante, og kan ende opp med å falle hvis snøfallet intensiveres.

Tørre blader

Papyrus

Papyrus i Egypt (Cyperus papyrus), har ikke den første kule vinteren veldig god tid. Selv om den holder tre minusgrader, er den ideelle komforttemperaturen over 0 grader. En enkel morgenfrost gjør bladene kan bli tørre.

Nysgjerrig oppførsel av sukkulenter

Aloe

Sukkulenter er veldig takknemlige planter, men hvis vinteren er veldig vanskelig, trenger de ekstra beskyttelse for å kunne overvinne den. De prøver å endre atferd på flere forskjellige måter. Noen, for eksempel Aloe-dikotom som du ser på bildet over, gjør fargen på bladene intensiveres enda mer; noen echeverias kan stenges på en slik måte at de beskytter sentrum av planten.

Gule prikker

Cyca

Det du ser her er et ark med Cyca revoluta med karakteristikken gule prikker etter å ha hatt frost. Det er noe helt normalt og burde ikke bekymre oss, siden det er en veldig rustikk art som støtter intens frost.

Hvis du har en plante som blir kald og er veldig på kanten, ikke nøl med å introdusere den i hjemmet ditt før temperaturene blir bedre. Men hvis det er planter som kan leve uten problemer i ditt område, ikke bekymre deg; du vil se hvordan de ender med å komme seg Ikke noe problem.