Skip to content

Forskjell mellom slo og blåbær

22 de juli de 2021

Sloes og blåbær er frukt som har aromatiske egenskaper og en dyp lilla farge ganske lik mellom de to, så det er ikke overraskende at mange forvirrer dem.

I dag er det ganske vanlig at mange ikke kjenner egenskaper som skiller hver av disse fruktene, spesielt på de stedene hvor de ikke ofte blir konsumert, og det er av denne grunn at vi i denne artikkelen beskriver i detalj hver av fruktene for å kjenne forskjellen mellom slo og blåbær.

Kjennetegn ved blåbær

egenskaper blåbær

Blåbær er de fruktene som kommer fra bushen vaccinium, som tilhører ordenen til Ericales, som er fra de kalde områdene på den nordlige halvkule av verden.

Blant de kjente eksisterende blåbærarterne er det ca 172 og blant noen av de som er kjent er vanlig blåbær eller også kjent som blåbær som bærer det vitenskapelige navnet Vaccinium myrtillus, den svarte tyttebæren med vitenskapelig navn Vaccinium uliginosum og tranebæret som har et vitenskapelig navn Vaccinium vitis-idaea.

Blåbær er en frukt av liten rund størrelse, som i den siste delen har dannelsen av en krone og ikke har et frø i midten av den. Hovedkarakteristikken er blålig svart farge, den rike syrlige smaken den har, og den ganske slående aromatiske duften. Blåbær er en frukt som kan spises fersk eller som også kan brukes til å tilberede kaker, kompotter, småkaker, likører, syltetøy, juice og sirup.

Bortsett fra dette er blåbæren også kjent under navnet blåbær, en frukt som har snerpende egenskaper Fordi den inneholder tannin, har den også andre antidiarrheal, hypoglykemiske og antiseptiske egenskaper. Blåbær har en høyt kaliuminnhold, så de har 72 mg, vitamin A, vitamin C 12 mg, kalsium 14 mg, 10 mg fosfor og 6 mg magnesium.

På samme måte er de komponenter som bidrar til å bidra til kalorier og fiber som er nødvendige for kroppen.

Sloe egenskaper

Sloes er de fruktene som kommer fra bushen Prunus spinosa, som også er kjent under navnet svartorn, Denne busken er typisk for Sentral-Europa og Sør-Europa, i sin tur tilhører den også Rosaceae-familien.

Dette er en frukt som har en sirkulær form med en purpurblå farge som er ganske lik villplommen og også har et lite frø i midten. På samme måte har den en karakteristisk bittersøt smak, og de er veldig rike på å ha naturlige pigmenter med antioksidantvirkning.

På grunn av sin bittersøte smak blir den mye brukt til å lage noen likører, gelé eller til og med syltetøy.

Sloes brukes til å lage drinker

Sloes har visse antioksidantegenskaper for å ha blant komponentene karoteinoider og antianiner som er en del av pigmentene. Disse fruktene består hovedsakelig av vann, karbohydrater, proteiner, kalsium, vitamin A, vitamin C, magnesium og også jern.

I den eldgamle tiden var slo brukes som mat- og medisinplanter. Og bruken som medisinsk plante ble implementert for å bekjempe forstoppelse på grunn av dets avføringsegenskaper og i sin tur for å bekjempe mageplager på grunn av innholdet av astringerende egenskaper. I dag er det en frukt som også er anerkjent for sin kosmetiske egenskaper, siden du kan lage ideelle masker for ansiktet. I tillegg til dette brukes de også i renseriet og stokkfabrikken, fordi treet i denne busken er ganske motstandsdyktig, ideelt for disse jobbene.

Som vi allerede har forklart, er det ganske mange egenskaper som gjør disse fruktene ganske like hverandre, men på samme måte også forskjeller som hjelper til med å skille sloes fra blåbær:

  • Blåbær er blåsvarte frukter, med en sirkulær form som ender i dannelsen av en krone, og de har ikke frø.
  • Sloes er frukt som har en blålig lilla farge, med en sirkulær form og har et frø i midten.