Skip to content

Forskjeller mellom monstera obliqua og Adansonii

4 de februar de 2021

Det er nysgjerrig å se hvordan vi på bare noen få år har begynt å oppdage en av de mest unike botaniske familiene. Og det er, utover den såkalte Adams Rib så vanlig innendørs, er Monstera-sjangeren en ekte boks med overraskelser. Ikke bare har den det ca 60 godt differensierte arter. Videre gjør noen av dem det vanskelig å identifisere dem som en del av denne familien hvis de ikke er kjent. Og kanskje, blant de plantene som spiller distraksjon, er det mest slående monstera obliqua. En sann sjeldenhet som fortjener å bli kjent litt mer.

Å dykke ned i egenskapene til monstera obliqua er nesten obligatorisk for en planteelsker. Og ikke bare fordi vi har deilig monstera som en av våre nattplanter. Også fordi denne enestående monstera er ofte forvirret med en annen av plantene som er pålagt som en trend: monstera Adansonii. En vegetarisk fetter som, selv om hun bærer visse likheter, er forskjellene enda mer påtagelige med dem.

Så hvis du blir rammet av det ekstraordinære, eller hvis originalen vekker nysgjerrigheten din, la oss se hva som gjør Monstera obliqua annerledes enn Monstera Adansonii. Den beste måten å vite nøyaktig hvilken plante vi har hjemme. Og også å verdsette dens unike egenskaper som det fortjener.

HVORDAN MONSTERA OBLIQUA OG ADANSONII ER ULIKE

La oss starte med likhetene fordi de, utover etiketter, direkte vedrører deres dyrking. De stell av deilige monstera, den maksimale eksponenten for denne planteslekten, kan ekstrapoleres til både monstera obliqua og Adansonii. Alle deler behov for lys, underlag, temperatur og til og med vanning.

Men la oss gjøre et poeng. Da vi så alt du trenger å vite om monstera Adansonii, kommenterte vi at vanningsbehovet er større enn i tilfelle det deilige. Et krav som monstera obliqua også deler. Årsaken er lett å forstå. Fuktigheten til en plante ligger i stor grad i overflaten av bladene. Siden både Monstera obliqua og Adansonii har sine karakteristiske hull, har de et større behov for fuktighet.

Monstera Adansonii-gryteTil tross for likhetene er Monstera obliqua vesentlig forskjellig fra Adansonii. Få den andre i vår nettbutikk HagearbeiderBortsett fra dette aspektet er både monstera obliqua og Adansonii enkel stell rustikke planter. Krevende, klatrende karakter og ekstremt vakker. Det er sant at de er mindre i størrelse enn Monstera Delicious. Men appellen deres er slik at de likevel er uimotståelige planter. Og merkelig nok veldig forvirret av deres tilsynelatende likheter.

Med det sagt, la oss se hva forskjellene er mellom monstera obliqua og monstera Adansonii. Den beste måten å skille mellom to autentiske særegenheter i naturen.

1. Tykkelsen på arkene dine

Noe merkbart med et øyeblikk, men mye mer hvis vi berører bladene. Monstera obliqua har ark med en tykkelse som kan sammenlignes med papir. Monstera Adansonii har på sin side en noe grovere og grov tekstur. Ingenting som å berøre den ene og den andre for å realisere dette aspektet.

2. Hullene i bladene, den største forskjellen mellom monstera obliqua og Adansonii

Det er uten tvil det som mest tiltrekker seg oppmerksomheten til begge plantene. Og også det som vanligvis kalles en feil. Den store originaliteten til begge monsterene er at de presenterer blader med et mønster som absolutt er forskjellig fra den populære monstera deliciosa. Hovedattraksjonen deres er at de er naturlig perforerte.

Monstera obliqua

Dette er imidlertid hovedforskjellen mellom Monstera obliqua og Monstera Adansonii: antall hull og deres størrelse. Monstera obliqua har nesten alle bladene perforerte. Et naturlig mønster som noen ganger gjør bladet sammensatt av små grønne tråder og til og med bryter kanten av det. Når det gjelder monstera Adansonii, er bildet annerledes. Det har hull, men disse er innebygd i bladet.

Tar det til flatere terreng: monstera obliqua ser ut til å ha blitt angrepet av en hær av snegler, mens Adansonii bare var en clueless snegle.

3. Lengden og formen på bladene

Bladene til monstera obliqua er lansettformede. Eller på en annen måte, spydformet. I tillegg ligner de Monstera deliciosa i det de har en god størrelse.

Monstera Adansonii har imidlertid mindre, avrundede blader på sidene.

4. Tilstedeværelsen av den ene og den andre i naturen

Og vi kommer til en forskjell at selv om det ikke er til å ta og føle på, er det interessant å vite. Monstera-slekten er innfødt i Mexico og den tropiske sonen på det amerikanske kontinentet. Og merkelig nok er det lettere å finne Adansonii monstera naturlig enn den rene monstera obliqua.

Når du tar disse aspektene i betraktning, kan du nå skille dem. Den beste måten å ikke få monstera obliqua av Adansonii.

Om forfatteren

Skrevet av: Rubén Martínez Alcocer

Butikk: Hagearbeider Aravaca

I to og et halvt år har jeg vært en del av Hagearbeider-teamet. Først i vårt Arroyo M50-senter og siden åpningen i Hagearbeider Aravaca. Min lidenskap for naturen kommer bakfra: Jeg har ikke bare trent i hagearbeid og skogbruk. Også i dag er mitt yrke i Decojardín-seksjonen. Som naturelsker liker jeg å dra ut på landsbygda alltid ledsaget av planteguiden min og fugleguiden, min andre store lidenskap. Jeg forstår ikke livet uten sport, jeg elsker sykleruter; heller ikke uten kino. Jeg elsker også å bringe folk nærmere den spennende verden av planter og deres nysgjerrigheter; og jeg prøver å smitte dem med min entusiasme og dedikasjon. Verden uten grønt ville vært veldig svart! Jeg venter på deg i Hagearbeider Aravaca